Sony Signature Series uređaji donose jedini pravi zvuk

Nova serija Sony audio uređaja Signature Series, koju čine slušalice, Walkman uređaj i pojačalo, na najbolji način oslikava tehnološku inovativnost kompanije, sa posebnim naglaskom na iskustvo slušanja bez premca. Povodom 70. godišnjice, kompanija Sony se podsetila svog prestižnog audio nasleđa, koga predstavlja svetski poznati Walkman. Korišćenjem najnovije tehnologije, timovi dizajnera i inženjera kreirali su liniju uređaja koje odlikuje čist zvuk najvišeg kvaliteta – to je Sony „potpis“ za kvalitet. Mogućnost za reprodukciju audio materijala visoke rezolucije i inovativan spoj superiornih analognih i digitalnih tehnologija učiniće da uživate u svakom sadržaju. Signatures Series linija verno prenosi energiju umetnika, od uzvišenih kompozicija orkestra do strastvenih koncertnih nastupa, pomera granice iskustva i pretvara „slušanje“ u „osećanje“.

Sony Signature Series

Sve uređaje iz nove serije odlikuju novi standardizovani balansirani konektori od φ4,4mm. Kompanija Sony je nastavila potragu za optimalnim materijalima i strukturama za reprodukciju najboljeg mogućeg zvuka i osmislila nesvakidašnji pristup dizajnu. Organski oblici svakog detalja odražavaju dizajn zasnovan na zakonima fizike sa ciljem ostvarivanja najboljeg kvaliteta zvuka, dok su materijali izabrani na osnovu principa akustičkog dizajna.

Sony Signature Series MDR-Z1R

Atmosfera i muzički detalji

Slušalice MDR-Z1R odlikuje širok opseg frekvencija koji pruža luksuz prirodnog i otvorenog prostornog doživljaja zvuka sa reprodukcijom u visokoj rezoluciji do 120kHz. HD drajver od 70mm uvećava zvučni prostor i kreira prirodan zvuk sa kontrolisanim protokom vazduha i ravnijim talasima. Ove slušalice su ekskluzivno napravljene od najboljih materijala u Japanu. Novi dizajn mrežice inspirisan je Fibonačijevim nizom 1 , dok ravnomerni otvor umanjuje koloraciju zvuka i obezbeđuje vernu reprodukciju audio sadržaja visoke rezolucije. Zahvaljućući Resonance Free kućištu koje eliminiše nepotrebnu rezonancu, zvuk dobija na atmosferi i detaljima. Ovaj izuzetan uređaj odlikuje luksuz u svakoj komponenti, od ergonomskih jastučića od prave kože, preko trake od laganog beta titanijuma do zaštitne mrežice kućišta od nerđajućeg čelika.

Sony Signature Series MDR-Z1R

Sofisticirana legenda

Nova serija WM1 koju čine modeli NW-WM1Z i NW-WM1A donosi redizajn čuvenog Walkman uređaja. Ovi digitalni muzički plejeri omogućavaju spektakularno iskustvo slušanja za svaki tip audio sadržaja, od Hi-Res do mp3 fajlova niskog kvaliteta. Takođe, zahvaljujući DSEE HX tehnologiji, na raspolaganju su pet režima koje možete izabrati u skladu sa muzikom koju slušate: Standard, Female Vocal, Male Vocal, Percussion i Strings. Ova tehnologija pažljivo unapređuje fajlove sa nižom brzinom protoka bitova na kvalitet blizak kvalitetu zvuka visoke rezolucije. Novi Walkman uređaji pružaju muziku čistog i preciznog zvuka i prirodne akustičke ravnoteže.

Sony NW-WM1Z

Dizajn je ključan za postizanje zvuka visokog kvaliteta, pa model WM1Z poseduje pozlaćeno kućište od bakra bez primesa kiseonika, dok je svaka komponenta izrađena sa izuzetnom brigom o detaljima. Upleteni četvorožilni kabl proizvođača Kimber KABLE unutar ovog modela povezuje pojačalo i ulaz za slušalice, čime se postiže bogati zvuk prefinjenog kvaliteta.

Sony NW-WM1A

Ovaj muzički plejer uz pomoć jednostavnog menija nudi nekoliko režima koji će istaći najlepše sekvence vaših omiljenih numera. Optimizovani audio ulaz i kontrola taktnih ciklusa su samo neke od opcija koje garantuju opušteno slušanje. Ovaj uređaj poseduje i opciju za povezivanje preko Bluetooth standarda, kao i LDAC tehnologiju, pa možete da koristite različite izvore audio sadržaja.

Novi kondenzator sa visokim udelom polimerskih vlakana FT CAP ugrađen je u napajanje pojačala. Ekspanzivna transparentnost vokala i instrumenata je unapređena u cilju postizanja oštrih i moćnih bas tonova.

Za one kojima se više dopada elegantna, aluminijumska završnica kućišta, dostupan je model NW-WM1A koga odlikuje nizak otpor kućišta za čiste i snažne bas note. Za odličan kvalitet zvuka, ovaj uređaj poseduje i poseban kabl od bakra bez primesa kiseonika koji povezuje pojačalo sa ulazom za slušalice.

Pojačanje visokog kvaliteta

Pojačalo za slušalice TA-ZH1ES pruža čist, dinamičan zvuk, nudeći novi standard za ovu vrstu uređaja sa reprodukcijom visoke rezoulcije (do DSD formata od 22.4MHz/PCM 768kHz/32bit). D.A. hibridno kolo pojačala kombinuje Sony S-Master HX digitalno pojačalo sa analognim pojačalom, pa ovaj uređaj ostvaruje i visok nivo detalja koje odlikuje S-Master HX pojačalo, kao i nizak nivo distorzije zahvaljujući analognom pojačalu.

Sony TA-ZH1ES

Novo FBW (Frame/Beam/Wall) kućište kombinuje Wall strukturu sa poznatim FB kućištem koje je razvijeno za ES seriju. Wall struktura je izrađena od ekstrudiranih aluminijumskih opiljaka, pa je telo uređaja rigidno i uspeva da potisne nepotrebne vibracije, dok akustički podešen panel (Acoustically Tuned Panel) postiže idealan zvuk uz istovremenu kontrolu vibracije i rezonance.

Sony TA-ZH1ES

Za zadržavanje originalnog zvuka, uređaj ZH1ES poseduje DSEE HX tehnologiju kao i DSD procesor za remasteriranje koji konvertuje PCM izvor u DSD format od 11,2MHz.

Ovo pojačalo najbolje odgovara Z1R slušalicama i uređajima WM1Z/WM1A, ali pogodno je i za korišćenje i sa drugim modelima. Sa brojnim ulazima i širokom opsegom balansiranih izlaza, kao i nebalansiranim vezama, možete da uživate u visokom kvalitetu muzike sa različitim slušalicama, bez kompromisa.

Signature Series slušalice i Walkman biće dostupni u oktobru, a pojačalo od kraja novembra. Cena slušalica MDR-Z1R je €2200, Walkman uređaja NW-WM1Z €3300, Walkman uređaja NW-WM1A €1200, a pojačala TA-ZH1ES €2000.