Speed-Link Strike NX

Poigrali smo se sa interesantnim kontrolerom koji stiže iz kompanije Speed-Link. Radi se o modelu Strike NX, vrlo atraktivnom modelu koji ne liči na originalni PS kontroler, ali je i dalje odličnog kvaliteta, podržava vibracije i generalno predstavlja odličnu alternativu.

Speed-Link ima prilično veliki broj raznih gaming periferija, od kojih smo mnoge već i videli, sa zaključkom da se radi o odličnoj alternativi za one koji ne žele da potroše baš mnogo novca na to. Dobar kvalitet izrade, standardne funkcije, u ovom slučaju i podrška za vibracije. Model Strike NX je namenjen Playstation 3 konzolama, i koristi standardni interfejs sa kablom, tako da neće morati da se brine o baterijama i dopunjavanju. Interesantno je da se u ovom slučaju nije pratio standardni dizajn PS3 kontrolera, što se i najčešće viđa.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn
  • Kvalitetna izrada
  • Podržane vibracije

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Tasteri: 4 akcionih, 3 sistemska, D-Pad, 4 trigger
  • Kontroleri: dva analogna džojstika
  • Interfejs: Playstation 3
  • Dodatno: Vibration feedback

Speed-Link Strike NX

Prva stvar koju možemo da vidimo jeste da se Speed-Link opredelio za interesantan dizajn koji odskače od klasične PS varijante koju većina koristi. Ovo svakako nije problem pošto gamepad izgleda prilično atraktivno, crne boje u mat finišu i sa crvenim detaljima. Kvalitet izrade je odličan i nismo primetili da plastika krcka ili škripi prilikom jačeg pritiska. Kontroler dosta lepo leži u ruci, tako da je i po pitanju ergonomije očigledno urađen dobar posao. Oznake na akcijskim tasterima su crvene boje i malo se razlikuju od onih klasičnih, no simboli se jasno prepoznaju, tako da neće biti nikakvih problema.

Kontrole su praktično prekopirane u odnosu na standardni kontroler, tako da imamo četvorosmerni D-pad sa leve strane, 4 akcijska tastera sa desne, Select, Home i Start sistemske funkcije na sredini, dav analogna džojstika napred i četiri trigger tastera sa zadnje strane, koji se pritiskaju kažiprstima. Osetljivost analognih kontrola je odlična i tu nema nikakvih primedbi. Kabl je sa zadnje strane i dužine je 1.8m, što možda neće biti dovoljno svakome, posebno ako vole da se odalje od ekrana malo više. Ipak, za većinu je to standardna dužina kabla.

Rezime

Na kraju, da kažemo i da ovaj kontroler podržava vibracije koje su ugrađene u drške, što radi bez problema i dovoljno je snažno. Ovaj kontroler definitivno ima našu preporuku, prvenstveno zbog odličnih performansi, a zatim i činjenice da izgleda (barem nama) dosta interesantnije od mora PS3 klonova. Speed-Link je definitivno ovde na dobrom putu, a Strike NX treba uzeti definitivno u obzir prilikom kupovine novog kontrolera.

Conclusion

This controller supports force feedback built into the handles, which works very well. This controller has our recommendation, primarily due to the excellent performance, but also the fact it looks more interesting than the large number of PS3 clones. Speed-Link is on the right track, and the Strike NX model should be taken into account when purchasing a new controller.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2015.): 20€

Desk ustupio: Speed-Link Strike NX
maloprodaja: Bulevar despota Stefana 100, 011/329 21 40; Kneza Miloša 9, 011/3240017, Čika Ljubina 18-20, 011/303 2196
zvanični sajt: desk.rs