Speed-Link VIADUS Design Mic

Ovo je desktop model mikrofona koji je namenjen malo zahtevnijim korisnicima koji ipak i dalje ne žele da investiraju u neki profi model. Odlične cene i stvarno sjajnih performansi za tu kategoriju, VIADUS će biti sjajan izbor za većinu.

Videli smo već dosta desktop mikrofona do sada, ali se najčešće radilo o modelima koji su osnovne kategorije, relativno niske cene i najosnovnijih performansi. Ovoga puta nam stiže za nijansu interesantniji model iz Speed-Linka, model VIADUS. Radi se o desktop mikrofonu koji je namenjen malo zahtevnijim korisnicima koji snimaju neki materijal za podcast ili bilo koju drugu namenu. Ono što je odmah jasno je to da je proizvođač uspeo da zadrži sjajnu cenu, što će mnogima sigurno puno značiti.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn
  • Odličan kvalitet zvuka
  • Povoljna cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: 3.5mm stereo

Speed-Link VIADUS Design Desktop Microphone

Kao i kod većine standardnih desktop mikrofona, i ovde imamo prilično jednostavnu konstrukciju sa postoljem i vertikalnim delom na čijem se vrhu i nalazi mikrofon. Dizajn je atraktivan, stim što moramo konstatovati da smo već više puta nalazili nešto slično. Što se materijala tiče, u pitanu je crna mat plastika pristojnog kvaliteta (ipak se radi o modelu koji košta oko 10€). Voleli bi da je samo postolje za nijansu teže, pošto se lako može desiti da se mikrofon slučajno obori. Vertikalni deo postolja se može pomerati tako da se menja ugao nagiba, i to je jedino dostupno podešavanje.

Sa pozitivne strane, postolje sa donje strane ima stope koje se ne klizaju, što je takođe bitno. Ovaj mikrofon koristi standardni kabl, dužine od 1.7m, što bi većini trebalo da je dovoljno, na čijem kraju se nalazi 3.5mm audio konektor koji je i kompatibilan sa najvećim brojem sistema. Mikrofon ima filtraciju šuma i okolne buke, tako da se dobijaju prilično dobri rezultati, što su sagovornici i potvrdili, mada definitivno nije baš idealna varijanta za previše bučno okruženje, kada je bolje koristiti headsetove gde se mikrofon može namestiti da stoji tik uz usta.

Rezime

Kao i kod ostalih mikrofona koji koriste 3.5mm interfejs, nema nikakve instalacije drajvera niti posebnih podešavanja, jednostavno se priključi i koristi, uz eventualno setovanje jačine zvuka. Sa ovim mikrofonom smo dobili odlične rezultate i kod snimanja glasa, veoma prirodnu boju bez ikakvih artefakata, tako da se bez ikakvih problema može koristiti i u polu profesionalne svrhe.

Conclusion

As with other microphones that use 3.5mm interface, no driver installation or special setup is necessary, it is simply necessary to plug and play and to adjust the volume. This microphone achieves excellent results when it comes to voice recording, natural colors without artifacts are provided, so it can be used for semi-professional purposes.

Preporučena cena (uključujući PDV, amaj 2015.): 11€

Desk ustupio: Speed-Link VIADUS Design Desktop Microphone
maloprodaja: Bulevar despota Stefana 100, 011/329 21 40; Kneza Miloša 9, 011/3240017, Čika Ljubina 18-20, 011/303 2196
zvanični sajt: desk.rs