Start projekat na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, od 14. do 23. maja 2016

Udruženje studenata informatike FONIS poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće u projektu Start.

Zvanično press saopštenje

Uz podršku kompanije Microsoft Srbija i Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, tokom Start-a biće realizovan veliki broj besplatnih predavanja, radionica i takmičenje u programiranju. Ove godine projekat obuhvata 3 dela: IT Konferenciju, Gamedev radionice i Hakaton.

Start projekat predstavlja priliku za sve entuzijaste u oblasti programiranja da se oprobaju u rešavanju praktičnih problema, ali i da se bolje pripreme za buduće zaposlenje ili preduzetnički poduhvat. Konferencijski deo će biti održan 14. i 15. maja na Fakultetu organizacionih nauka, gde će predavači iz različitih sfera IT-a prezentovati trenutno najzanimljivije i najaktuelnije teme. Prijave su otvorene za sve zainteresovane do 12. maja, putem linka.

Posebno osveženje na ovogodišnjem projektu predstavlja Gamedev nedelja koja se organizuje prvi put, u periodu od 16. do 20. maja na FON-u. U okviru ovog dela projekta učesnici će imati priliku da tokom 5 dana prisustvuju predavanjima i radionicama koje će voditi neki od najiskusnijih game developera sa naših prostora. Poslednji rok za prijave za Gamedev nedelju je 14. maj i svi se mogu prijaviti na link.

Poslednji deo ovog projekta, Start hakaton, održava se u periodu od 21. do 23. maja. Hakaton je prava prilika za sve studente da demonstriraju svoja znanja iz oblasti IT-a i iskažu svoj takmičarski duh. Hakaton je zasnovan na konceptu otvorenih podataka (open data), a od takmičara će se tražiti da nad određenom bazom prikupljenih podataka kreiraju svoje aplikacije. Prijave za učešće u Start hakatonu otvorene su za sve studente iz Srbije do 18. maja, na linku.

Start projekat je idealna prilika za sve one koji vole programiranje, i žele da usavrše svoje znanje kroz rešavanje realnih problema, uz pomoć informacionih tehnologija.