Sto mladih lidera na Zlatiboru - razvoj zasnovan na znanju

Sto mladih lidera iz cele Srbije, predstavnika kompanija i studenata različitih fakulteta, okupiće se ovog vikenda na Forumu mladih lidera Srbije na Zlatiboru. Forum će otvoriti popularni voditelj Ivan Ivanović i muzičar Marčelo. Događaj su podržali Američka privredna komora, Konrad Adenauer fondacija, Beogradski univerzitet, brojni mediji i studentske organizacije, prepoznajući značaj podsticanja mladih na umrežavanje, pokretanje inicijativa i promocije uspeha.

Forum 100 mladih lidera na Zlatiboru

Na Forumu će govoriti i predstavnici akademske zajednice – SANU, Univerziteta u Beogradu, Naučno-tehnološkog parka o prilagođavanju obrazovanja potrebama tržišta, savremenim tehnologijama koje zahtevaju nova znanja, razvoju start-up zajednice i podsticanju preduzetništva.

Predstavnici HR sektora velikih kompanija poput Atlatntik grupe i Hajnekena, daće odgovore na pitanja kako se odvija karijerni razvoj u velikim kompanijama, koje veštine treba da posedujete da biste dobili posao koji želite, kako se procenjuje ko ima potencijala za napredak. Istaknuti direktori velikih kompanija i banaka podeliće svoja iskustva o uspehu, kako se upravlja timom i gradi poverenje, koje su to navike uspešnih i kako da napredujete u karijeri.

Naši uspešni studenti i zaposleni u inostranstvu koji su za ovu priliku došli u Srbiju, otkriće koje su to prednosti i mogućnosti obrazovanja u inostranstvu, šta je to kod nas dragocenije, kako da postignete izvanredne rezultate, kako primeniti inostranu praksu i unaprediti uslove obrazovanja i rada u Srbiji.

Mladi će tokom dva dana imati priliku da kroz panele i radionice, motivaciona predavanja i umrežavanje izgrade nova poznanstva, povežu se sa kolegama iz drugih kompanija i fakulteta, razmene iskustva.

Organizatori Foruma mladih lidera Srbije su Biznis info grupa i nedeljnik Vreme, uz podršku Američke privredne komore, Fondacije Konrad Adenauer Stiftung, kompanije HEINEKEN Srbija i NIS, brojnih studentskih organizacija i uz medijsko pokroviteljstvo N1 televizije novinske agencije BETA.

Projekat već drugu godinu za redom podržavaju ATLANTIC GRUPA i Generali osiguranje, dok su učešće najboljih studenata pomogli i Jumbo Travel, Mona Hotel Zlatibor, Zlatiborac.

Ekonomski fakultet u Beogradu, Građevinski fakultet u Beogradu, Farmaceutski fakultet u Novom Sadu omogućili su učešće svojih predstavnika i studenata.