Super Flower Golden Green HX 650W

Još jedno odlično Super Flower napajanje koje dolazi iz Golden Green HX serije, sa maksimalnom snagom od 650W. Radi se o napajanju sa fiksnim kablovima i 80 Plus Gold sertifikatom o efikasnosti, kao i odličnim performansama.

Ako je nekada slučajno i bilo, sada zaista nema više nikakvih nedoumica po pitanju kompanije Super Flower, koja se od no-name OEM proizvođača lansirala pravo u društvo najboljih i najpoznatijih proizvođača računarskih napajanja. Gledajući ponudu Super Flower-a (koji recimo ima najveći broj 80 Plus Platinum modela na tržištu) i brojne nagrade koje konstantno dobija, jasno je da se radi o napajanjima koja su daleko od proseka. Za vrlo kratko vreme, Super Flower je zauzeo odličnu poziciju i kod nas i to sa prilično bogatom ponudom. Kod nas je stigao model iz Golden Green HX serije, izlazne snage 650W, koji će biti odličan izbor za one sa jednom zahtevnijom ili dve grafičke kartice srednje kategorije.

Ključne karakteristike

  • Izlazna snaga 650W
  • Tih 140mm ventilator
  • Odlične performanse
  • 80 Plus Gold sertifikat o efikasnosti

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Snaga: 650W
  • Standard: ATX 12V. V2.2, EPS 12V. V2.91 & SSI EPS 12V. V2.92
  • Prekidač za napajanje: ima
  • Ventilator: 12cm Silent Blue LED
  • Dimenzije: 150 x 86 x 145 mm
  • Priključci: 20+4 pin ATX, 4+4-pin CPU, 4x PEG 6+2pin, 5x Molex, 5x SATA
  • Zaštita: OPP, OVP, OCP, SCP, UVP, 80 Plus Gold sertifikat
  • Dodatno: Full Range Auto Voltage Detection Design 100V~250V (Active PFC)

Super Flower Golden Green HX 650W SF-650P14XE(HX)

Ovo napajanje spada u regularnu ATX kategoriju, sa dimenzijama od 150x86x145mm, tako da neće biti problema oko instalacije u praktično bilo koje kućište ovog formata, bez mnogo brige o raspoloživom prostoru. Proizvođač se držao linija dizajna koju smo već videli, kućište od kvalitetnog lima u crnoj boji i mat finišu, što možda ne izgleda toliko atraktivno kao kod modela u mirror-glossy završnici, ali barem neće biti mrlja od otisaka prstiju. Odmah vidimo i prepoznatljive detalje kao što su reljefna oznaka proizvođača bočno i zaštitni gril za ventilator sa donje strane, koji je zapravo deo kućišta, a ne zasebno fiksiran spolja.

Za hlađenje je zadužen 140mm ventilator sa kontrolom obrtaja koja zavisi od temperature izmerene unutar kućišta. Da bi se dobio što bolji protok vazduha, cela zadnje stranica napajanja je perforirana rupama oblika saća, što je slučaj sa gotovo svim novijim napajanjima. Ovaj model nije modularnog dizajna (za razliku od onoga sa oznakom SF-650P14XE), pa svi kablovi dolaze fiksirani, sa kvalitetnim sleeve-ovima i gumicama na krajevima, što iako možda najviše igra estetsku ulogu ipak znači da se vodilo računa i o sitnicama. Pored konektora za napajanje, sa zadnje strane imamo i prekidač, a interesantno je da je napajanje testirano na preko 2000 paljenja i gašenja. Dodatno, ovaj model je Full Range i prihvata ulazni napon od 100V do 250V.

Rezime

Broj konektora je dobar, kao i raspored i dužina kablova, i imamo standardne 20+4 i 4+4 pinske priključke za matičnu ploču i procesor, po pet Molex i SATA konektora kao i ukupno četiri 6+2 PEG konektora za grafičke kartice. Podržane su NVIDIA SLI i ATI CrossFireX konfiguracije, i samo savetujemo da se dobro pogleda preporuka proizvođača grafike po pitanju snage napajanja. Pored ugrađenih mera zaštita od nepravilnog rada strujne mreže (Over Voltage, Over Power, Over Current, Under Voltage i Short Circuit Protection), napajanje poseduje 80 Plus Gold sertifikad o efikasnosti, što znači da radi na 87%, 90% i 87% Efikasnosti pri 20%, 50% i 100% opterećenja, što je stvarno sjajno. Ovo napajanje radi dosta tiho, i veoma stabilno, i nismo primetili da ima ikakvih oscilacija u vrednostima napona ni pri većim opterećenjima. Super Flower stvarno ima sjajna napajanja u ponudi, a model Golden Green HX 650W SF-650P14XE(HX) svakako zaslužuje odlične ocene i preporuku.

Conclusion

The number of connectors is good, as the arrangement and length of the cables. There are standard 20+4 and 4+4 pin connectors for the motherboard and processor, five Molex and SATA connectors and four 6+2 PEG connectors for graphics cards. NVIDIA SLI and ATI CrossFireX configurations are supported, and we do recommend taking care of the manufacturer’s recommendation regarding the graphics in terms of power supply. In addition to the built-in protections (Over Voltage, Over Power, Over Voltage, Under Voltage, and Short Circuit Protection), this power supply characterize 80 Plus Gold efficiency certificate, meaning it runs at 87%, 90% and 87% efficiency under 20%, 50% and 100% load, which is really great. Power supply works quietly and steadily, and we noticed no fluctuations in the values of voltage even under higher loads. Super Flower offers great power supplies, and Golden Green HX 650W SF 650P14XE(HX) deserves the excellent reviews and recommendations.

Preporučena cena (uključujući PDV, decembar 2014.): 90€

MID9 ustupio: Super Flower Golden Green HX 650W SF-650P14XE(HX)
zvanični sajt: super-flower.rs