Super Flower SF-700A14A Gamer Edition

Prilično dobro napajanje iz Gamer Edition serije, koje ima maksimlalnu izlaznu snagu od 700W. Ovo napajanje ima NVidia SLI sertifikat, tako da se može bez ikakvih problema korisiti za konfiguracije sa dve grafike.

Na testu smo imali jedno veoma zanimljivo napajanje kompanije Super Flower, koja je tek od nedavno dostupna na našem tržištu. Iako većina sigurno nije još čula za ovu kompaniju, radi se o generalno poznatom proizvođaču napajanja (u ponudi su još i kućišta i dodatna oprema), koji ima neke veoma interesantne modele koji su već dobili odlične kritike. Iako je do sada pretežno bio zastupljen na OEM tržištu gde je izrađivao napajanja za druge daleko poznatije proizvođače, sada je tu kroz sopstveni Super Flower brend (i Kingwin u Americi). Ovom prilikom je to bio model snage 700W sa Gamer Edition etiketom, dakle napajanje za malo zahtevnije korisnike, a podrazumeva se da dolazi sa SLI sertifikatom. Ovaj model predstavlja izuzetno zanimljivo rešenje za sve one koji se odluče da pruže priliku novom imenu na tržištu.

Ključne karakteristike

  • Veoma tih i stabilan rad
  • Dobra cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kompatibilnost: ATX V2.2, V2.3
  • Snaga: 700W
  • Prekidač za napajanje: Ima
  • Ventilator: 140mm
  • Dimenzije: 150 x 86 x 165 mm
  • Priključci: 20+4 pin ATX, 4+4-pin CPU, 1x PEG 6-pin, 1x PEG 6+2-pin, 6x 4-pin Molex, 6x SATA, 1x floppy
  • Dodatno: Active PFC

Super Flower SF-700A14A Gamer Edition

Kao i većina drugih Super Flower napajanja, i ovo dolazi u kompletno crnoj boji i mat finišu, sa zaštitnim grill-om crne boje i velikim 140mm ventilatorom sa plavom LED osvetljenjem (što će biti atraktivno za one koji planiraju kućište sa providnom stranicom). Ovako veliki ventilator (čiji se broj obrtaja automatski reguliše u odnosu na temperaturu unutar napajanja) radi izuzetno tiho, i sigurno će obradovati one koji planiraju što tišu konfiguraciju. Vidimo da su kablovi presvučeni kvalitetnim sleev-ovima, što samo doprinosi prilično dobrom utisku koje napajanje ostavlja na prvi pogled. Pored pomenutog ventilatora, dobrom hlađenju će pomoći i to što je cela zadnja stranica perforirana, tako da se omogućava odličan protok vazduha.

Kablovi su prosečne dužine, a na raspolaganju su standardni 20+4 i 4+4 pinski konektori za napajanje matične ploče i konektora, dva priljučka za grafičku sa 6 i 6+2 pina, jedan za floppy i po šest SATA i Molex konektora za periferije. Vidimo da su iz nekog razloga 4+4 i PEG konektori plave odnosno crvene boje, no teško da se može pogrešiti prilikom povezivanja i bez toga. Kako imamo samo dva PEG konektora, ukoliko planirate konfiguraciju sa više grafičkih kartica, najverovatnije će vam zatrebati i neki od adaptera za napajanje. Ovaj model ima ugrađene zaštite od kratkog spoja i preopterećenja. Testovi su pokazali da napajanje drži veoma stabilno dozvoljene voltaže, čak i pri velikom opterećenju, pa ni pri maksimalnom opterećenju ne deluje da se ozbiljnije namučilo.

Rezime

Sa jednom 12V granom od 56.5A, biće dovoljno snage da se povuku i dve zahtevnije grafičke kartice, ali će u tom slučaju napajanje biti prilično blizu svojih maksimalnih mogućnosti. Ovo je prilično dobra opcija za one sa malo većim zahtevima, a koji nemaju problem što je Super Power tek od nedavno dostupan na našem tržištu. Generalno, dobijaju se performanse nešto skupljih modela, i to je ono što je najbitnije.

Conclusion

One 12V 56.5A rail will provide enough power for two demanding graphics cards, but in this case, the power supply will be close to its maximum capabilities. This is a good option for those with higher demands, which do not have the problem that the Super Power is not well known brand. In general, performance of expensive models is provided and that is what is the most important.

Preporučena cena (uključujući PDV, jun 2013.): 72€

Mid9 ustupio: Super Flower SF-700A14A Gamer Edition
zvanični sajt: super-flower.rs