Svetska carinska organizacija nagradila kancelariju Microsofta u Srbiji

Kancelarija Microsofta u Srbiji dobitnik je povelje Svetske carinske organizacije (SCO) za 2016. godinu, koju je kompaniji dodelila Uprava carina kao priznanje za uspešnu dugoročnu saradnju i pouzdan partnerski odnos.

U obrazloženju Uprave carina ističe se značaj doprinosa koji je Microsoft pružio u poboljšanju poslovne klime u Srbiji, kao i to da su Microsoft i Uprava carina do sada realizovali niz značajnih projekata.

„Glavni cilj Uprave carina je da budemo efikasan i pouzdan partner za našu privredu i građane, ali i poslodavac koji uvažava doprinos zaposlenih. Povelje Svetske carinske organizacije koje dodeljujemo, odraz su tog našeg nastojanja i zahvalnosti svima koji su u prethodnom periodu dali svoj doprinos ostvarivanju tog cilja“, istakao je pomoćnik direktora-koordinator Veselin Milošević, koji je dobitnicima uručio povelje u prostorijama Uprave carina u Beogradu.

Svetska carinska organizacija tradicionalno dodeljuje povelje za najveći doprinos u oblastima koje je u određenoj godini označila kao prioritet, pa je tako za 2015. dodelila priznanja iz oblasti digitalne carine, a za 2016. iz oblasti analize podataka. Zahvaljujući saradnji sa Microsoftom poboljšana je razmena informacija što je unapredilo mogućnosti za postizanje ključnih ciljeva carinske službe, kao što su naplata prihoda, koordinacija graničnih aktivnosti, prikupljanje i obrada podataka i promovisanje transparentnosti.

„Ovo priznanje je izuzetna čast za kancelariju Microsofta u Srbiji, kao i potvrda kvaliteta dugogodišnjeg partnerskog odnosa između Uprave carine i Microsofta. Zasluge za ovo važno priznanje podjednako pripadaju i kolegama iz Uprave carina sa kojima uspešno sprovodimo projekte digitalne transformacije, na nivou koji je prepoznala Svetska carinska organizacija. To nas obavezuje da nastavimo rad na tehnološkim rešenjima koja doprinose neprestanom unapređenju rada ove značajne institucije“, izjavio je ovim povodom Ivan Živković, rukovodilac prodaje za javni sektor Microsofta Srbija.