TAG Heuer predstavlja prvu Aston Martin specijalnu ediciju hronografa

Švajcarski časovničarski brend simbolično je izabrao Međunarodni sajam automobila u Ženevi da predstavi dva nova sata u čast Aston Martin brenda i Aston Martin Racing tima.

TAG Heuer Aston Martin

Ovi hronografi prikazuju DNK britanskog brenda automobila. Dizajn prestižnog TAG Heuer Carrera Heuer 01 Aston Martin, inspirisan je geometrijskim oblicima specifičnim za sportske automobile Aston Martin, dok je sportska verzija TAG Heuer Formula 1 posvećena Aston Martin trkačkom nasleđu sa esencijalnom prepoznatljivom limeta bojom.

TAG Heuer Aston Martin

Švajcarski časovničarski brend iskoristio je svoju veliku ekspertizu i uz saradnju sa dizajnerskim timom za razvoj dizajna Aston Martin brenda, kreirao dizajn inspirisan bojama, oblicima, obrascima i materijalima karakterističnim za sportske automobile Aston Martin. Svaki detalj daje kreativan dodir i podseća na sveobuhvatni automobilski duh ovog partnerstva.

TAG Heuer Aston Martin

Prvi model je prestižni hronograf TAG Heuer Carrera Caliber Heuer 01, koji crpi inspiraciju iz Aston Martin luksuznog univerzuma. Poznati TAG Heuer mehanizam vidljiv kroz skeletonizovani brojčanik heksagonalnog oblika, jasno asocira na detalje novog automobila Vantage.

TAG Heuer Aston Martin

Čvrsto čelično kućište debljine 45 mm takođe predstavlja dizajn koji je posebno razvijen za ovo izdanje, koji karakterišu spoljašnje linije asocirajući na brzinu, trkačku stazu i piston. Još jedna ekskluzivna karakteristika ovog modela je oblik lugova koji su redizajnirani crpeći inspiraciju iz Aston Martin karoserije. Sa crnom keramičkom tahimetarskom koronom, ovaj komad je savršen odraz stručnosti i tehničkog znanja zahvaljujuči partnerstvu dva brenda.

TAG Heuer Aston Martin

Drugi model je TAG Heuer Formula 1 chronograph inspirisan Aston Martin trkačkim timom. U pitanju je ultimativni trkački model, sinonim za performanse i brzinu. Kompletno izrađen od čelika sa prečnikom kućišta 43 mm, ovaj kvarcni hronograf ima zupčanu čeličnu masku i aluminijumski prsten sa tahimetrom. Indeksi, kazaljka za sekunde i poznati krilati logo Aston Martin su obloženi specifičnom nijansom limeta zelene, koja je zaštitni znak Aston Martin Racing tima, kreirajući savršen kontrast crnoj boji brojčanika.

TAG Heuer Aston Martin

Mehanizam je precizan do desetog dela sekunde što je nepogrešiva funkcija trkačkog sata, a prikazan je na malom brojaču na poziciji 6 sati. Minutni brojač nalazi se na poziciji 9 sati, a trenutni brojač sekundi na poziciji 3. Ovaj model dolazi u kombinaciji sa veličanstvenim crnim kožnim kaišem. Još jednom ovo je prvi put urađeno u čast Aston Martin brenda, budući da TAG Heuer nikada do sada nije koristio kožne kaiševe kada su u pitanju satovi kolekcije TAG Heuer Formula 1. Vrhunski štep u limeta nijansi, daje sportski karakter ovom satu.