TAG Heuer specijalna edicija Max Verstappen#33

TAG Heuer je lansirao novu specijalnu ediciju sata “Formula 1 No.33 Max Verstappen 2017 u čast uspeha Maksa Ferštapena u svetu automobilizma. Sat je juče 20. avgusta predstavljen u prisutvu Maksa lično u njegovoj rodnoj zemlji Holandiji. Vozač Formule 1, tima TAG Heuer Red Bull Racing, Maks Ferštapen predstavio je pred više od 100 zvanica iz sveta biznisa i medija u jednom amsterdamskom klubu, najnoviji sat - TAG Heuer Max Verstappen specijalnu ediciju.

TAG Heuer

Pre nego što je sat predstavljen javnosti, Maks je učestvovao u svojevrsnom fudbalskom izazovu DontCrackUnderPressure, na radost prisutnih gostiju, koji su videli Maksa u malo drugačijoj ulozi.

TAG Heuer

Novi sat naglašava veliku i dugu posvećenost automobilskim trkama. Kao što je tražio Maks, njegov srećmi broj “33” ugraviran je na zadnjem delu kućišta sata, kako bi ga uvek držao uz sam zglob ruke. Broj “33” je inače bio prvi broj kada je Maks otpočeo sa kartingom, a takođe je bio i njegov startni broj u Red Bull Racing TAG Heuer RB13 timu Formula 1.

TAG Heuer

Budući da su mnogi sportisti veoma sujeverni, tako i Maksu ovaj broj mnogo znači. Iz tog razloga ova specijalna edicija proizvedena je u samo 533 primerka, pa se srećni broj pominje i ovde. Zahvaljujući ovom novom satu, svi fanovi Maksa Ferštapena biće u prilici da deo trkačke istorije nose oko svog zgloba.

TAG Heuer

Inspirisan ocem - Jos Ferštapenom koji je takođe nekadašnji vozač Formule 1, Maks je ušao u svet kartinga sa samo 8 godina. Osim što je najmlađi osvajač Formule 1, Maks je ujedno i najmlađi vozač koji je nastupao u ovom sportu, ali i najmlađi osvajač bodova, kao i najmlađi vozač koji se ikada popeo na pobednički podijum. U svetu Formule 1 gde je publika gladna adrenalina, drskosti i noviteta, Maks je definitivno senzacija i osveženje. Mnogi ga porede sa čuvenim Senom, jer iako mlad, pokazuje određeni prkos koji je bio svojstven čuvenom vozaču.

TAG Heuer

Novi TAG Heuer Formula 1No.33 Max Verstappen 2017, sat ima plavo aluminijumsku koronu sa tahimetarskom skalom i specijalno crveno markirani deo na brojčaniku od 33 minute, što dodatno samo pojačava simboliku broja koji njemu znači. Drugi značajni akcenti ovog sata su crveni preforirani gumeni kaiš sa ispisom “TAG Heuer Formula 1 No.33 Max Verstappen 2017 Special Edition” kao i broj “33” koji je ugraviran na poleđini kućišta. Sat je, kao što smo već pomenuli proizveden u samo 533 primeraka koji će se naći u prodaji od septembra 2017 u Holandiji.

Sat pokreće kvarni mehanizam, a kućište je izrađeno od nerđajućeg čelika i prečnika je 43mm. Brojčanik sata je plavi opal sa belom i crvenom prirubnicom sa skalom od 60 sekundi. Poseduje 3 belo lakirana brojača sa crvenim i crno pozlaćenim poliranim kazaljkama. Jedan indikator sekundi na poziciji 3h, jedan hronografski indikator desetinki na poziciji 6h, kao i minutni hronografski brojač na poziciji 9h. Indeksi kao i kazaljke prekriveni su rodijumskim superluminova premazom. Sat je vodootporan do 200m, a cena ovog časovnika je €1,350.