Asus
Strix Tactic Pro
Napomena: Tačnost cene, dobavljivosti, kao i same specifikacije nije moguće garantovati 100%. Proverite sve detaljno u prodavnici gde kupujete da bi potvrdili tačnost podataka.
SPECIFIKACIJA PROIZVODA
 Identifikacija Proizvođač Asus
  Model Strix Tactic Pro
 Tastatura Tip Gejmerska
  Priključak USB
  Prenos Žični
 

RECENZIJE, KOMENTARI, PITANJA I ODGOVORI
MORATE BITI REGISTROVANI DA BI POSTAVLJALI TEME!
napravite klasičan nalog ili se uloguj na postojeći
NAPOMENA: posle logovanja bićete automatski vraćeni na ovu stranicu
ili
 

100
thmkm
ip adresa: 24.135.. - vreme: 10-May-2016 14:05:16 - #198138

Posle pregleda reviewova po YT, resih da mi ovo bude prva mehanicka tastatura. Za one koji su nervozni, evo odmah zakljucka: NE PREPORUCUJEM! A evo i zasto. Cini mi se da kontrola kvaliteta u Asusu, bar sto se tice tastatura nije najsjanije resena. Prvi problem na koji sam naisao je skrol za kontrolu jacine zvuka (mehanizam je identican kao skrol kod jeftinihh miseva, i kao sto je to slucaj sa jeftinim misevima nije bas precizan te se desavalo da jedan "klik" tockica promeni jacinu jako mnogo). Iz tog razloga sam otvorio tastaturu, prsnuo kontakt sprej na mehanizam, pritegao ga klestima i taj problem je relativno resen).

Odmah se javio drugi. Prilikom vracannja plocice sa kontrolama za zvuka, jedan plasticni stubic u koji ide sraf se raspukao (ili je mozda vec takav i bio, posto uopste nisam jako zatezao). Ukratko, to mi je vec dalo uvid da plastika, iako solidne debljine nije bas kvalitetna). Odsekao sam defektni stubic i zavario drugi, harvestovan od starog rashodovanog gamepada.

Problem treci. Tri makro tastera koji se nalaze ispod spacebara su jako nezgodno pricvrsceni za gornju "masku", pa su prilikom pritiska pravila zvuk slican okidanju opruge (nalik na onaj iz crtaca, "boioioiiing" :D). To sam resio tako sto sam preko sva tri tastera stavio parce izolir trake, kako ne bi bilo mesta za vibraciju izmedju samog switcha i tastera (ovi switchevi su u stvari mikroprekidaci, slicni onima na misu).

Problem cetvrti. Par kapica za makro tastere nisu dobro obradjeni pa se desi da zapnu ako se pritisne pod uglom. To sam primetio kasnije, jer su u pitanju bili makro tasteri sa leve strane koje nisam ni koristio. Problem je resen sa malo smirglanja navlake koja ide na stablo switcha. Takodje, nekoliko switcheva je imalo takozvani "chattering" ali malo kontakt spreja je resilo problem.

Problem peti. Plasticni okvir oko levih makro tastera je jako tanak i iz meni nepoznatog razloga je pukao (na masku se kaci pomocu zabica, nisam ni znao da je odvojen deo). Nemam napade besa kada koristim tastaturu, nijednom nije udarena, pala ili bila sta slicno. Skinuo sam deo, zalepio loctitom,mada i dalje se vidi i malo bode oci ali 'ajde.

I na kraju, problem koji nisam mogao da popravim je UZASAN SOFTVER. Pri tome ne mislim na same funkcije, vec jednostavno je bagovit do zla boga. Desi se da ne dozvoljava snimanje makroa, preko zapucavanja, nekad ne dozvoljava da se izbrise profil pa sam ih brisao manuelno (iz foldera, pa delete, opcija u programu jednostavno nece da obrise). Plus sto sam jedva nasao verziju koja iole funkcionise (1.09.02 mislim da je oznaka). Softverski mod za makroe (u kome se profil sa makroima nalazi u kompu, ne na memoriji tastature i pokrece ako je pokrenuta sa njim definisana aplikacija) je neupotrebljiv ako vam treba brz odziv komande (tipa igre, jer je latenca izmedju pritiska i reakcije sekunda-dve). Hardverski mod u kome su makroi snimljeni u samu tastaturu funkcionise OK.

Sam osecaj prilikom kucanja je dobar (daleko bolji nego sto je to slucaj sa membranskim tastaturama) i NKRO radi kako treba da radi i da nisam imao svih ovih problema, ocena bi bila jako visoka. Ovako, 5.5 od 10.

BTW, na ovu tastaturu sam presao sa Cooler Master Suppressor (solidna membranska tastatura, ali je marketinski trik da ima 6-KRO, tacnije ima ali ne za sve kombinacije tastera). Zato sam Asus Strix zamenio Cooler Master Mech takodje sa brown switchevima i 64-KRO (mozda se nekom ne svidja izlged, meni licno se dopada). Sve radi kako treba, softver je slican onome koji sam koristio na suppressoru i jednostavno se vidi da je CM ipak daleko iskusniji po pitanju pravljenja tastatura nego Asus. Strix sam zadrzao ipak kao rezervu, ne isplati mi se da je prodajem (zlu ne trebalo, a kad budem imao vremena, mozda je prefarbam i malo izmodujem) ili ako se svidi devojci, dacu je njoj :D

 

100
SandRunneR
ip adresa: 188.2... - vreme: 18-Dec-2015 14:12:01 - #195630

U ovom cenovnom rangu nema bolje tastature. Karakteristike koje je uzdižu iznad ostalih konkurentskih tastatura su: velik broj makro tastera (3 ispod space tastera su izuzetno korisni i laki za korišćenje), media tasteri (play/pause, mute, next, previous) i vrlo dobar točkić za kontrolu glasnoće, pa čak i pozadinsko osvetljenje koje je izuzetno retko za ovu cenu... Pogotovo za tastaturu pune veličine (sa numpad-om).

Jedini nedostatak je možda izostanak USB ulaza na samoj tastaturi u koji bi se mogao priključiti flash drive, ali s obzirom na cenu, potpuno je razumljivo.

Takođe je moguć izbor između svih popularnih Cherry MX prekidača (doduše kod nas većina u ponudi ima samo sa Brown prekidačima, koji su po mom mišljenju najbolji i za gejming i za kucanje).

Moja je kupljena preko BAITO internet portala, izuzetno sam zadovoljan i preporučio bih svakom ko želi da kupi odličnu mehaničku tastaturu.


100
Sonzi
ip adresa: 89.216.. - vreme: 17-Apr-2015 19:04:20 - #126255

Tastatura koju morate imati :) +:Extra , BEST BUY , MUST HAVE

© 2024 CEDENS COMPANY d.o.o.
coded with by Kalinić Milan