TCO Sertifikacija za Samsung poslovne monitore

Nezavisno međunarodno udruženje TCO Development dodelilo je kompaniji Samsung odnosno za njenih pet modela monitora za poslovne korisnike status New Generation TCO Certified.

Zvanično press saopštenje

Pet ovogodišnjih modela monitora kompanije Samsung Electronics, namenjenih poslovnim korisnicima, dobili su status New Generation TCO Certified. Modeli obuhvaćeni sertifikacijom su iz SE200, SE450, SE650, UE850 i UD970 serije. Priznanje dodjeljuje nezavisno međunarodno udruženje TCO Development koje ovim potvrđuje Samsungovu predanost ekološkoj proizvodnji.

Sedma generacija TCO Certified programa odaje priznanje proizvodima koji zadovoljavaju skup kriterijuma, od izuzetnog dizajna s naglaskom na očuvanje okoline i društveno odgovorne proizvodnje. Dostupan za osam različitih kategorija potrošačke i poslovne tehnologije, TCO Certified osigurava da se procesi proizvodnje, upotrebe i reciklaže elektronske opreme, sprovode s naročitom pažnjom u vidu očuvanja okoline kao i društvene i ekonomske odgovornosti. Takođe, TCO Certified daje strukturu i sastav provere za treće strane, kako bi proizvođači i dobavljači elektronskih komponenti mogli odgovoriti na rastuću potražnju korisnika za održivim tehnologijama.

„Inovativna rešenja Samsunga omogućavaju kompanijama izgradnju atmosfere koja podstiče saradnju i produktivnost, uz veliku pažnju na društveno i ekološki odgovorno poslovanje“, rekao je Seog-gi Kim, viši potpredsednik Enterprise Business tima, odeljenja za vizualne ekrane kompanije Samsung Electronics i dodao: „Dostignuće TCO Certified Displays 7.0 priznanja dodatno naglašava poziciju Samsunga kao vodeće kompanije u razvoju ekološki prihvatljivih ekrana i vrhunskih tehnologija. Radujemo se što možemo posvetiti još veću energiju odeljenja za istraživanje i razvoj kako bismo ponudili nova rešenja koja odgovaraju zahtevima korisnika za ekološkom efikasnošću i udobnošću korišćenja.

Kroz stroga ispitivanja, TCO Development potvrdio je da Samsungovi poslovni monitori za 2015. godinu ostvaruju sve kriterijume TCO sertifikacije. Svaki od ispitanih monitora proizveden je od 30 odsto recikliranog materijala, što je među najvišim procentima u ovoj grani industrije. Osim toga, najnoviji poslovni monitori koriste kablove bez PVC-a, koji ne ispuštaju opasne materije tokom korišćenja. Modeli serije SE450 i SE650 uključuju i Eco Power Off funkciju, koja osigurava utrošak energije od 0,00 Vati kada su monitori u potpunosti isključeni.

U sklopu sertifikacije održivosti, TCO Certified program odaje priznanje tehnologijama koje omogućavaju ergonomski i siguran rad. Samsung poslovni monitori za 2015. godinu odgovaraju i tim zahtevima, zahvaljujući intuitivnom dizajnu. Ovi modeli uključuju i mogućnost podešavanja visine postolja, kao i okretanje, nagib i zakretanje ekrana, što korisnicima omogućava podešavanje ekrana u skladu sa njihovim željama. Poslovni monitori su opremljeni i VESA zidnim nosačem, pogodnim za dodatno učvršćivanje ekrana.

Više informacija o TCO Development programu održive sertifikacije dostupno je na stranicama www.tcodevelopment.com. Celokupnu ponudu Samsung poslovnih monitora za 2015. moguće je pregledati na službenim stranicama, www.samsung.com/sr.