Tenda W368R Wrls N300 Home Router

Tenda 4-portni Wireless ruter sa podrškom za 802.11n standard i 300Mbps. Nešto modernijeg dizajna i sa internim antenama, ima performanse koje su prilično prosečne, te se po tome neće mnogo razlikovati od konkurencije.

Predstavićemo još jedan Tenda mrežni uređaj, ovoga puta model W368R koji spada u 4-portne Wireless ruter modele. Tenda u svojoj ponudi ima dosta raznih uređaja od kojih smo mnoge već videli, sa zaključkom da se radi o uređajima sa dosta dobrim odnosom cene i performansi. Tenda još uvek treba da se dokaže i pokaže na našem tržištu, što nije baš lak zadatak s obzirom na dosta poznatije proizvođače, no ipak je tu cena koja je najčešće i najbitniji faktor kod kupovine. Ovaj ruter spada u standardne 802.11n modele, gde smo već videli dosta toga, i gde nema više nikakvih iznenađenja.

Ključne karakteristike

  • Podrška za 802.11n standard
  • Jednostavna instalacija
  • Dobar odnos cene i performansi

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: WiFi 802.11b/g/n, 2.4GHz, 300Mbps
  • Konektori: 1x 10/100M WAN, 4x 10/100M LAN
  • Bezbednost: 64-/128- bit WEP, WPA-PSK, WPA2-PSK; WPS; Wireless Access Control (Wireless MAC filter), Client, Web Filtering

Tenda W368R Wireless N300 Home Router

Ovaj ruter je spakovan u kompaktno kućište dimenzija 171.95x110.12x31 mm, atraktivnog i modernog dizajna u belom finišu. Ono što nam odmah pada na pamet jeste to da nema eksternih antena, već su dve antene koje koristi interne, tako da će se verovatno više dopasti onima koji polažu na vizuelni aspekt. Ipak, nije teško zaključiti da će eksterne antene ipak kao rezultat imati jači signal i bolju pokrivenost, te je model W368R bolji izbor za prostore gde to nije i inače problem. Prateće pakovanje sadrži adapter za napajanje, kratko uputstvo i CD sa wizard programom za inicijalno podešavanje, mada je uobičajeni LAN kabl izostao.

Sa prednje strane rutera su smeštene statusne diode (Power, Sytem, WPS, WLAN i po jedna za svaki LAN port), dok su pozadi konektor za napajanje, Reset/WPS taster, WAN i četiri LAN porta. Ruter se može postaviti na ravnu površinu (ima gumirane stope) ili zakačiti na zid pošto sa donje strane ima i rupice za šrafove. Ruter radi na 2.4GHz frekvenciji, i podržava 802.11n standard i to na 300Mpbs. Što se tiče dostupnih opcija, nema ničega posebno egzotičnog, stim što podržava WISP režim rada, tako da se može bežično povezati na postojeći WiFi signal umesto na standardni WAN. Što se performansi tiče, nema puno toga da se doda osim da pada u prosek i da se nije ničim istakao u odnosu na konkurenciju, osim prilično povoljnom cenom.

Rezime

Ovaj model možda nije toliko poseban po setu opcija i performansama, ali i dalje je tu odlična cena zbog koje će biti vrlo konkurentan. Sličnih modela ima dosta na tržištu, a jedino zbog čega se ovaj Tenda model izdvojiti jeste moderniji dizajn, interne antene i podrška za WISP režim. Ipak, za nekoga će sigurno i to biti više nego dovoljan razlog da se opredeli za kupovinu.

Conclusion

The model is not special regarding the set of available options and performance, but it is available at an affordable price that will make it highly competitive. There are plenty of similar models on the market, and this Tenda model distinguishes itself due to its modern design, internal antenna, and support for WISP mode. However, these characteristics will be a good reason to buy this model.

Testirani proizvod je uzorak.

Pin Computers ustupio: Tenda W368R Wireless N300 Home Router
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.