Thrustmaster Ferrari 458 Racing Wheel

Ovo je volan za XBOX 360 konzolu i PC računar koji je dizajn pozajmio od Ferrari 458 modela. Kvalitetne izrade i sjajnih performansi, ovaj model će sigurno oduševiti ljubitelje popularne marke automobila.

Ferrari 458 Italia Racing Wheel je prvi volan koji je licenciran od strane Ferrari-ja i Microsoft-a za XBOX 360 konzolu. U pitanju je replika kontrola sa modela Ferrari 458 Italia, zvezde Forza Motorsport 4 igre. Ono što je bitno jeste da je premium model ponuđen po prilično dobroj ceni, tako da će i širi krug korisnika moći da uživa u njemu, pogotovo pošto se može koristiti i na PC računaru. Ljubitelji dobrih simulacija vožnje uvek traže dobre kontrolere, i pored kvalitetne izrade i dobrih performansi, uvek se traži da što više podsećaju na originalne volane. U ovom slučaju, prozvođač je uradio sjajan posao, sa volanom veoma liči na original i koji će igračima omogućiti da bar na trenutak zamisle da sede u Ferarri-u.

Ključne karakteristike

  • Odličan kvalitet izrade
  • Dizajn po uzoru na original
  • Odlične performanse
  • Dosta dobra cena

Utisak kvare

  • Nema vibracija

Specifikacija

  • Kontrole: 8 tastera, 8-smerni D-Pad, sekvencijalni menjač, dve pedale, Manettino prekidač
  • Interfejs: PC/XBOX 360

Thrustmaster Ferrari 458 Racing Wheel

Prvo što primećujemo kada je ovaj volan u pitanju jeste da neobično liči na original. Sa veličinom koja je 7/10 originala, volan je prečnika 11" (odnosno 28cm) i presvučen gumom koja omogućava da se čvrsto uhvati i ne proklizava. Iako bi koža sasvim sigurno bila atraktivnija, to bi dodatno podiglo cenu uređaja, što se na ovaj način izbeglo. Centralno mesto na volanu zauzima poznati crni Mustang koji se propinje na žutoj pozadini, a zagledajući volan vidimo i detalje koji su preuzeti sa originala. Od sekvencijalnog menjača sa metalinim polugama preuzetog sa Ferrari GT modela, do Start/Stop tastera i prepoznatljivog Manettino prekidača kojim se bira režim vožnje, i koji se automatski vraća u početni položaj.

Korisnici imaju na raspolaganju 8 funkcijskih tastera, 8-smerni D-pad (koji je u vidu Start/Stop tastera), što je sasvim dovoljno da volan ne bude nakrcan kontrolama, a da ostane i dalje veoma funkcionalan. Volan se za sto fiksira praktičnom stegom oblika slova V, i čvrsto se hvata tako da se neće mrdati ni ako se punom snagom okreće i pomera. Obruč volana se inače može okrenuti za 270 stepeni i automatski se vraća u početni položaj. Pedale su dobre veličine, dužeg hoda i odlične preciznosti, sa prilično realističnim otporom i uglom u odnosu na podlogu. Dosta dobro se "lepe" za podlogu, pa se ni one neće mrdati niti kliziti po podu. Jedan od korisnih dodataka kod ovog modela su i audio konektori za headset, što se i ne dobija tako često na volanu.

Rezime

Najveća zamerka koju imamo kada je Thrustmaster Ferrari 458 Racing Wheel u pitanju je odsustvo vibracija koje su postale praktično standard u simulacijama vožnje. Ipak, to ne znači da ne zaslužuje pohvale, pre svega za kvalitet izrade i verno prenesenu atmosferu iz kabine Ferrari-ja, a zatim i za odlične performanse u igrama. Cena je prilično dobra za ovako ekskluzivan model, pa ko god traži volan za XBOX 360 ili PC, a voli Ferrari, sigurno neće ostati ravnodušan.

Conclusion

The biggest complaint we have regarding Thrustmaster Ferrari 458 Racing Wheel is the absence of force feedback that become standard practice in the simulations. However, this does not mean it does not deserve the attention, especially for the build quality and accurately transferred cabin atmosphere from the Ferrari, and then for a great performance in games. The price is affordable for such an exclusive model, and those who search for a steering wheel for XBOX 360 or PC, and likes Ferrari, will be delighted.

Preporučena cena (uključujući PDV, april 2012.): 98€

ComputerLand ustupio: Thrustmaster Ferrari 458 Racing Wheel
zvanični sajt: pyramid.rs