U dvoje je bolje: Lenovo Mirage Solo uz Daydream kacigu za virtuelnu stvarnost + Lenovo Mirage kamera

Tehnologijom virtuelne stvarnosti potpuno se drugačije bavimo sa Mirage Solo samostalnim setom za virtuelnu stvarnost, kao i sa Mirage VR180 kamerom iz Lenova, koja omogućava zainteresovanoj publici istraživanje i kreiranje VR sadržaja na besprekoran način.

Lenovo

Oslobodite se žica, kompjutera i pametnih telefona uz jednostavnost i udobnost prve samostalne Daydream kacige za virtuelnu stvarnost na svetu. Budite prvi koji će uroniti u Guglovu Daydream platformu za virtuelnu stvarnost sa WorldSense tehnologijom za praćenje telesnih pokreta. Dok istražujete čitavu biblioteku magičnog sadržaja koji prkosi realnosti, imate mogućnost naginjanja, izbegavanja ili saginjanja u prostoru na potuno prirodan način kada koristite WorldSense tehnologiju. Lenovo Mirage Solo omogućava izrazito kvalitetno i uranjajuće / dubinsko iskustvo zasnovano na Qualcomm® Snapdragon™ 835 platformi za virtuelnu stvarnost. Čak i video igrice možete učiniti još „životnijim” uz Daydream bežični daljinski u obliku palice za bejzbol, volana za upravljanje ili šta god da ste odabrali na aplikaciji.

Lenovo

Sada možete kada god poželite da stvarate sopstveni sadržaj virtuelne stvarnosti kako biste iskusili jedinstvene životne momente sa Lenovo Mirage kamerom koja dolazi uz Daydream. Ova kamera dolazi u veličini koja odgovara džepu i koja brzim izoštravanjem snima video sadržaje, a olakšava i način korišćenja tehnologije za pravljenje 3D fotografija i snimaka sa kamerom za široke kadrove (fisheye camera) i 180x180 širinom ekrana. Pravimo uređaje koji će vam olakšati pristup uzbudljivom VR sadržaju.

Lenovo

Fotografije i video sadržaji napravljeni na Lenovo Mirage kameri mogu biti lako prebačeni na lični Youtube profil Ili Guglovu galeriju slika (Google Photos), kako biste mogli da nastavite da ih delite i gledate. Ova opcija je moguća i na standardnom veb pretraživaču na vašem Mirage Solo i Daydream setu za virtuelnu stvarnost ili nekom drugom popularnom setu koji već posedujete. Dolazi opremljen sa Qualcomm Connected Camera® platformom koja ima dualne kamere visokog kvaliteta sa ugrađenim bežicnim i X9 LTE mobilnim internet modemom u verziji sa LTE tehnologijom.

Lenovo

Nove pametne naočare (Glass) C220 kombinuju način učenja veštačke inteligencije i poboljšanu stvarnost

Novi sistem naočara Lenovo C220 (Lenovo Glass C220) sastoji se od jedinice za naočare (Glass Unit) i džepne jedinice (Pocket Unit) a identifikuje objekte iz stvarnosti (real-life objects) na principu rada veštačke inteligencije (AI). Glass Unit teži 60 grama i radi na Android operativnom sistemu. Poboljšanu stvarnost (AR) možete iskusiti jednim okom dok drugim „držite na oku” pravi svet. Samo skinite sa interneta LNV (Lenovo New Vision) aplikaciju (sa AH cloud-a) na vaš pametni telefon a zatim na njega priključite Pocket Unit.

Lenovo

Nove C220 naočare Glass C220 mogu se koristiti za obavljanje najrazličitijih poslova i učenje, od prikazivanja prikupljenih podataka u vašem vidnom polju pa sve do davanja detaljnih instrukcija za popravku i identifikaciju neispravne opreme i prijave trouble-shooting problema vašem kolegi iz daleka, i sve to bez kontrole rukama. Nove naočare Glass C220 zapravo su nosivi AR finalni uređaj sa raznolikim svojstvima, od interaktivnog gušenja buke, prenosivog kompjuterskog kapaciteta (mobile computing capacity) do posebno dizajniranih modova i više.

Lenovo

Lenovo NBD AH cloud 2.0.je poduhvat SaaS (Sofware-as- a-servise) platforme zasnovane na tehnologiji poboljšane stvarnosti, veštačke inteligencije i velikih podataka (big data). Može poboljšati pažnju i radnu sposobnost radnika na terenu. AH cloud je usklađen sa konceptom „Poboljšanog čoveka“ (Augmented Human) čime je posobno pogodan za održavanje udaljenih industrijskih postrojenja, inteligentno izdavanje komandi i otpremanje, 3D dijagnostiku, inteligentni turizam i druga polja. Video komunikacijski sistem se zasniva na Kepler tehnologiji koja obuhvata i mogućnost uključivanja više interaktvnih video sadržaja, dok je sistem za raspodelu poslovnih obaveza zasnovan na Titan tehnologiji, koja korisniku koji

Lenovo

nema programersko znanje, omogućava da stvara i menja projekat, kao i inteligentni sistem za detekciju koji se zasniva na Martin tehnologiji, a koji u realnom vremenu detektuje najrazličitije moguće objekte istovremeno nakon obuke sa korišćenjem slika.