U susret Baselworld sajmu 2018, TAG Heuer CARRERA HEUER 02

Simbol brenda još od 1963. godine je legendarni Heuer Carrera vraća se na pozornicu kako bi obeležio svoje 55. po redu proleće Ovaj avangardni hronograf, koji je zauvek povezan sa svetom automobilizma, nosi svoj DNK sa sportskim ponosom.

TAG Heuer CARRERA HEUER 02

Novi sat ima mehanizam Heuer 02 kalibra, modularno kućište od 43 mm, tahimetarsku koronu, skeletenizovani brojčanik sa tri brojača na poziciji 3-6- 9, a ovaj vodeći model pokreće najsavremeniji motor-moderan, pouzdan i precizan.

TAG Heuer CARRERA HEUER 02

Istaknuta sportska prekretnica za ovu ikonu je 1963. godine. Ovaj automobilski hronograf i dalje jasno dominira u analima priča o proizvodnji uspešnih satova.

TAG Heuer CARRERA HEUER 02

U pitanju je avangardna inkarnacija, od prve generacije 1960-ih pa do nove linije Heuer 02, uključujući ultra-moderni Connected Modular. Autentična živa legenda, ova kolekcijasada pozdravlja svoj najnoviji dodatak porodici - novi TAG Heuer Carrera Heuer 02, dostupan u čak 13 savremenih varijanti kreiranih od čelika, karbona, keramike ili zlata sa metalnom, gumenom, kožnom ili keramičkom narukvicom, plus tu je i verzija od 45 mm sa funkcijom GMT.

TAG Heuer CARRERA HEUER 02

“Kada je reč o dizajniranju nove linije TAG Heuer Carrera, bili smo suočeni sa izborima između vintidž i modernog preobražaja. Odlučili smo za ovo drugo.U TAG Heuer kompaniji, sva naša energija usmerena je na dizajniranje satova budućnosti. Mi smo inovatori anticipirajući želje naših potrošača” rekao je Žan Klod Biver , CEO kompanije TAG Heuer.

TAG Heuer CARRERA HEUER 02

Na pisti od 1963. godine

Nije nikakva slučajnost što je nova generacija TAG Heuer Carrera stigla baš u ovom trenutku. Hronografi zauzimaju pol poziciju u svetu automobilizma već 55 godina. Kolekcija nosi ime po legendarnoj trci "Carrera Panamericana" koja se održavala u Meksiku tokom pedesetih godina prošlog veka, Uzbudljivo takmičenje oživelo je 1988. godine, na kom je TAG Heuer partner i Zvanični Sponzor Vremena.

TAG Heuer CARRERA HEUER 02

Takmičarski nastrojen u svojoj biti, prvi Heuer Carrera hronograf, dizajniran 1963. za vozače, doživeo je odmah međunarodni uspeh zahvaljujući revolucionarnom dizajnu svog brojčanika. Po prvi put, prsten koji je osiguravao brojčanik na kućištu pokazivao je tako neophodnu skalu sekundi, što je rezultiralo većim prikazom i poboljšanom čitljivošću.

TAG Heuer CARRERA HEUER 02

Njegove specifičnosti su zasnovane na dobro utvrđenim pravilima za ergonomiju i jasnoću: ručnom krunicom omogućeno je svakodnevno navijanje ručno, dok je push tasterima bilo lako manevrisati, a minimalistički indeksi na brojčaniku bili su jasno vidljivi dok su mu brojači bili blago udubljeni.

TAG Heuer CARRERA HEUER 02

Godine 1969. Heuer Carrera je lansiran u automatskoj verziji opremljen poznatim kalibrom 11 sa mikro-rotorom; u to vreme, Heuer je bio jedan od retkih proizvođača sposobnih za dizajniranje i proizvodnju takvog inovativnog hronografa za samonavijanje.

TAG Heuer CARRERA HEUER 02

Pod rukovodstvom Jack Heuer-a, brend je ponovo postao pionir tako što je postao prva časovničarska kompanija koja je sponzorisala prestižnu Formulu 1. Nekoliko legendarnih vozača izabrali su da postanu ambasadori noseći upravo Heuer Carrera hronograf.

TAG Heuer CARRERA HEUER 02

TAG Heuer Carrera nova generacija

Tokom svog pet decenja dugog života TAG Heuer Carrera doživeo je mnoge preobražaje i forme kao i brojne tehničke inovacije, postavši legenda.

TAG Heuer CARRERA HEUER 02

Sportska i moderna, nova generacija automatskih hronografa TAG Heuer Carrera Heuer 02, sadrži stilske linije modela Heuer Carrera za 21. vek, koje odlikuje modularno kućište i korona sa tahimetarskom skalom. A kao višnja na šlag, dolazi informacija da novi milenijumski TAG Heuer Carrera ima novi motor-Heuer 02 kalibar. Krase ga lumiscentne kazaljke i indeksi, skeleton ( transparenti) brojčanik koji je integrisan u modularno kućište prečnika 43mm. Sat je vodootporan do 100 m dubine.

TAG Heuer CARRERA HEUER 02

Heuer 02 kalibar

Skeleton brojčanik sa safirnom poleđinom kućišta je karakteristika svih novijih modela TAG Heuer Carrera. On otkriva najsavremeniji mehanizam dizajniran u kući: Heuer 02 kalibar. Uparen sa legendarnim Heuer Carrera, ovaj automatski hronograf, razvijen je i proizveden od strane TAG Heuer-a, a sadrži čak 168 komponenti, kolutni točak i vertikalne spojnice - odlike Haute Horlogerie časovnika.

TAG Heuer CARRERA HEUER 02

Savremen, precizan i pouzdan, ovaj mehanizam oscilira na frekvenciji od 4 Hz i ima rezervu snage od 80 sati.