Uoči kongresa MWC 2017 kompanije Huawei je govorila o PUTEVIMA daljeg razvoja

Kompanija Huawei je u Londonu održala brigfing uoči kongresa MWC 2017, tokom kojeg je Zou Zhilei, Huawei Carrier BG President, istakao da će svet uskoro biti bolje povezan. On je naglasio da je Huawei posvećen tome da postane partner operatera i da im omogući digitalnu transformaciju i poslovni uspeh ne bi li zajedno postigli rast inspirisan vrednostima.

,,Do 2025. godine širom sveta će postojati 100 milijardi veza, 85% svih poslovnih aplikacija će se preseliti na Cloud, odnosno 100% kompanija će koristiti usluge Clouda. U ,,Bolje povezanom svetu”, prelazak industrija na digitalno poslovanje će stvoriti neograničene mogućnosti, a koliko daleko će ovaj proces stići ne možemo ni da zamislimo”, rekao je Zou.

Zou navodi da se strategija globalnih telekom operatera menja od ,,inspirisane investicijama” ka ,,inspirisane vrednostima”. Više pažnje biće posvećeno iskustvu kao i stvaranju veće vrednosti za krajnjeg korisnika, kao posledice konkurentnosti. Kompanija je posvećena pomaganju operaterima kako bi ostvarili dalji razvoj, bolji prihod od investicija i unapredili efikasnost poslovanja.

,,Huawei će se udružiti sa operaterima u pohodu PUTEVIMA daljeg razvoja inpirisanim vrednostima,” rekao je Ken Wang, Global Marketing and Solutions Sales President kompanije Huawei Carrier BG. Prema njegovim rečima, operateri će ući u eru ,,Vladavine video snimka”, i prelazak vertikalnih industrija na digitalno poslovanje će stvoriti tržište od bilion dolara za operatere. Video će postati osnovna usluga operatera, i video usluge za tržišta zabave, komunikacije i industriju će naglo porasti. Huawei će podržati operatere u pomaganju vertikalnim industrijama da pređu na digitalno poslovanje, dok će korisnicima iz poslovnog i vladinog sektora ponuditi Cloud usluge vezane za računarstvo, čuvanje podataka, umrežavanje, Internet stvari i video snimke. Cilj je da se operaterima omogući da prošire svoja tržišta i povećaju zaradu.

Ken Wang

Ken je ponovio da je Huawei posvećen radu na ,,All Cloud” rešenjima koja bi operaterima omogućila digitalnu transformaciju i poslovni uspeh. Huawei će nastaviti da unapređuje svoju ,,All Cloud” strategiju kroz grupisane hardverske resurse, distribuiranu softversku arhitekturu i potpuno autmatizovane operacije. Tokom kongresa MWC 2017, Huawei će otkriti nekoliko ,,All Cloud” rešenja, uključujući CloudAir/CloudRAN, CloudFAN, CloudMetro i CloudEPN rešenja. Uz pomoć ovih rešenja, Huawei nastoji da pomogne operaterima da svojim krajnjim korisnicima ponude iskustvo upravljanja u stvarnom vremenu (Real-time), kada njima odgovara (On-demand), potpuno onlajn (All-online), bez pomoći sa strane (DIY) i uz mogućnost deljenja na društvenim mrežama (Social)[2]. Ken je objasnio da su konstantni napori, tridesetogodišnji rad i investicije u tehnološka otkrića Huawei učinili vodećom svetskom kompanijom iz oblasti pružanja ICT rešenja. Huawei sa zadovoljstvom sarađuje sa partnerima na izgradnji poslovnih veza, veza u industriji, zajednica u kojima se dele izvorni kodovi i razvojni ekosistem. Kroz saradnju sa ovim partnerima, Huawei se nada da će stvoriti snažan i otvoren ekosistem u kome se ohrabruje saradnja i koji donosi zajednički uspeh.

The Mobile World Congress 2017 će se održati u Barseloni od 27. februara do 2. marta. Tokom ovog događaja, Huawei će biti domaćin foruma i baviti se aktivnostima u okviru teme ,,Otvoreni Putevi (ROADS) ka Bolje povezanom svetu – Putevi ka daljem razvoju”. U kompaniji nameravaju da diskutuju sa ostalim bitnim članovima svoje industrije o uspostvljanju novog razvoja, inspirisanog vrednostima. Tokom MWC kongresa, Huawei će takođe prikazati svoje najnovije proizvode i rešenja i u saradnji sa svojim partnerima, organizovati demonstracije različitih scenarija. Izložbeni materijali kompanije Huawei će se nalaziti na štandu 1J50 u Fira Gran Via hali 1, štandu 3130 u hali 3, i u zoni Innovation City Exhibit u hali 4. Za više informacija, molimo vas posetite http://www.huawei.com/en/events/mwc/2017/.