Uređaji kompanije LG kompatibilni sa Google Home zvučnikom

Kompanija LG Electronics najavila je liniju premium smart uređaja kompatibilnih sa aplikacijom Google Assistant na Google Home zvučniku, čime će u pametne domove biti uvedene vrhunske mogućnosti za konekciju, uz izuzetnu pogodnost korišćenja. Među uređajima koji će posedovati ovu mogućnost jesu mašina za pranje i sušenje veša, frižider, pećnica i prečišćivač vazduha iz SIGNATURE linije, kao i novi Hom-Bot Turbo+ robot usisivač i smart klima uređaj.

Korišćenjem Google Home zvučnika, korisnici će biti u mogućnosti da pristupe celokupnom opsegu komponenti aplikacije Google Assistant, čime će biti povećana primenjivost svih povezanih uređaja, kao i jednostavnost njihove upotrebe. Tako će, na primer, korisnici moći da provere preostalo vreme za pranje veša u SIGNATURE veš mašini, narede SIGNATURE frižideru da napravi još leda, ili da podese termostat na klima uređaju putem jednostavnih glasovnih komandi sa bilo kog mesta koje je u dometu Google Home zvučnika.

„Naše partnerstvo sa kompanijom Google dokazuje koliko je jednostavno domove ljudi učiniti pametnima, i to pre svega zahvaljujući pristupačnim proizvodima. Radujemo se našoj budućoj saradnji, jer se iz nje uvek iznedre vrhunske inovacije“, rekao je Song Dae-hyun, predsednik kompanije LG Electronics Home Appliance Air Solutions.

SIGNATURE kućni aparati su prvi iz asortimana kompanije LG koji će posedovati Google Assistant aplikaciju na Google Home zvučniku. LG će ovim ispuniti obećanje i svojim korisnicima ponuditi inovacije koje usklađuju najbolju i najsavremeniju tehnologiju sa prvoklasnim dizajnom i izuzetnom posvećenošću detaljima. Aplikacija će tokom ovog meseca biti primenjena na navedenim uređajima u Sjedinjenim Američkim Državama, dok će datumi dostupnosti na preostalim tržištima biće objavljeni naknadno. U planu je i proširenje ponude na druge proizvode.