Veeam je izrazio nameru da dominira Microsoft Office 365 Backup-om i tržištem dostupnosti

BAAR, Švajcarska: 21. oktobar, 2016. – Prošle godine, više od 205 milijardi elektronskih pošti je bilo poslato svakoga dana a taj broj će se povećati za 5 posto u 2016. godini, što je dokaz da elektronska pošta ostaje kamen temeljac moderne komunikacije i njen značaj se ne može potceniti. Sa tim, Veeam Software, inovativni pružalac rešenja koja omogućavaju stalnu dostupnost preduzeća (Availability for the Always-On Enterprise), danas je objavio da je početno interesovanje za njegovo najnovije rešenje, Veeam Backup za Microsoft Office 365, premašilo sva očekivanja sa više od 1,500 preuzimanja beta verzije u nekoliko dana pokazujući da su kupci željni da preuzmu kontrolu nad svojim Office 365 Exchange Online podacima.

Microsoft Office 365

Sa skoro 100 miliona korisnika i više od 85 posto udela u primeni cloud-a u preduzećima, Office 365 menja način na koji IT upravlja i održava svoje sisteme elektronske pošte, pružajući na taj način besprimernu fleksibilnost i skalabilnost. Office 365 omogućava preduzeću da radi bilo gde i u bilo koje vreme, bez potrebe za održavanjem sopstvene infrastrukture elektronske pošte. Međutim, to ne zamenjuje potrebu za posedovanjem lokalnih rezervnih kopija podataka elektronske pošte. Uz Office 365, podaci su u vlasništvu i pod kontrolom kompanije, tako da je kompanija takođe odgovorna za njihovu zaštitu.

Microsoft Office 365

„Mnogi analitičari predviđaju kraj elektronske pošte u novom “social age” dobu, ali je jasno da je elektronska pošta i dalje jedan od najvažnijih vidova komunikacije na planeti, naročito u poslovnom okruženju,” rekao je Peter McKay, predsednik i glavni operativni direktor u Veeam-u. „Spajanjem Microsoft-ove istorijske dominacije u prostoru elektronske pošte i cloud-ovog obećanja da štedi vreme, resurse i troškove IT odeljenja, sa lakoćom se možete kladiti na to da će Office 365 biti platforma elektronske pošte u budućnosti. Dok činjenica da upravljanje i održavanje sistema vezanih za elektronsku poštu više nije potrebno predstavlja dah svežeg vazduha za IT odeljenja svuda u svetu, veoma je važno zapamtiti da su to i dalje njeni [kompanijini] podaci — ona ih kontroliše — i njena je odgovornost da ih zaštiti. Kompanija ima glavnu reč po pitanju dostupnosti svojih podataka, a sa Veeam Backup-om za Microsoft Office 365 mi im pružamo alat da urade upravo to za Office 365 Exchange Online!”

Veeam Backup za Microsoft Office 365 umanjuje rizik od gubitka pristupa podacima elektronske pošte i osigurava dostupnost podataka elektronske pošte korisnicima i kompanijama. Sa ovim proizvodom, korisnici mogu da:

  • Bezbedno kopiraju Office 365 podatke elektronske pošte nazad u svoje okruženje.
  • Brzo oporave pojedinačne stavke poštanskog sandučeta uz pomoć najbolje granularnosti u kategoriji.
  • Efikasno izvrše eDiscovery arhiva elektronske pošte uz pomoć naprednih mogućnosti pretrage i fleksibilnih opcija oporavka i izvoza.

Integrisan sa Veeam Backup & Replication-om, ovaj novi proizvod takođe omogućava korisnicima hibridnih okruženja da lako migriraju podatke poštanskih sandučića između Office-a 365 i lokalne razmene, kao i da podrže i upravljaju korisnicima u primeni elektronske pošte širom hibridnog cloud-a.

„Ovo je još jedan korak napred u Veeam-ovoj strategiji da pruži dostupnost širom hibridnog cloud-a,” dodao je McKay. „Mi zapažamo veliko interesovanje od strane korisnika i partnera za našu nedavno najavljenu Veeam platformu dostupnosti za hibridni cloud, a sa novim inovacijama kao što je ova [Veeam Backup za Microsoft Office 365], Veeam Agent za Microsoft Windows i Veeam Agent za Linux, obeležava se nova era u načinu ispunjavanja zahteva preduzeća za sveobuhvatnim rešenjem dostupnosti za virtuelna, fizička i cloud-based radna opterećenja.”

Specijalna vremenski ograničena ponuda za Veeam korisnike prestaje da važi 31. decembra 2016. godine. Očekivano za opštu dostupnost krajem četvrtog kvartala 2016. godine, Veeam nudi besplatnu, jednogodišnju pretplatu, za neograničen broj korisnika na Veeam Backup za Microsoft Office 365 koji će biti dostupan za korisnike Veeam Availability Suite-a, Veeam Backup & Replication-a i Veeam Backup Essentials-a. Korisnici Enterprise Plus izdanja Veeam Availability Suite-a, Veeam Backup & Replication-a i Veeam Backup Essentials-a će dobiti besplatnu, dvogodišnju pretplatu, za neograničen broj korisnika. Veeam Backup za Microsoft Office 365 će takođe biti dostupan po početnoj ceni od 2 eur po korisniku mesečno za korisnike koji žele da ga koriste kao samostalan proizvod (ne u kombinaciji sa drugim Veeam rešenjima).

Citati korisnika - ranih usvajača

„Ključ za zaštitu podataka ne leži u posedovanju uskladištenih alata i interfejsova za lokalne podatke, i podatke hostovane na cloud-u. Elektronska pošta na Office-u 365 je najvažnija informacija koja danas uobičajeno obitava u cloud-u i Veeam na ovaj način demonstrira vođstvo u eri formiranja rezervnih kopija u hibridnom cloud-u,” prokomentarisao je John Nicholson, viši tehnički marketing menadžer u VMware-u i Veeam Backup za Microsoft Office 365 beta korisnik.

„Veliki broj naših korisnika traži način da formira rezervne kopije svojih Office365 naloga elektronske pošte, a sa Veeam Backup-om za Microsoft Office365 možemo obezbediti potpune rezervne kopije svih njihovih naloga, hostovanih gde oni žele i od strane poznatog brenda [Veeam]. Sa Veeam Backup-om za Microsoft Office365, naši korisnici će moći mirno da spavaju znajući da je njihova elektronska pošta potpuno bezbedna,” rekao je Jérémy Verda, izvršni sistem inženjer u LogicalTIC SPRL-u (Veeam Backup za Microsoft Office 365 beta korisnik).