Veeam proširuje integraciju skladištenja u Veeam Availability Suite verziji 9.5

Integracija skladištenja sa HPE-om, NetApp-om i EMC-om – i sada sa Nimble Storage-om – dalje proširuje Veeam-ovo prisustvo u velikim preduzećima

Zvanično press saopštenje

Veeam® Software, kompanija sa inovativnim rešenjima koja pružaju stalnu dostupnost preduzeća (Availability for the Always-On Enterprise™), danas je najavila da će kompanija proširiti postojeću integraciju skladištenja kako bi uključila Nimble Storage kao deo novog rešenja Veeam Availability Suite™ verzija 9.5, koje će biti pušteno u prodaju kasnije ove godine.

Troškovi i posledice zastoja i izgubljenih podataka predstavljaju značajan izazov prilikom ispunjenja modernih ugovora o nivou usluga (SLA) za dostupnost aplikacija i podataka. Pored postojećih integracija sa ponudama za skladištenje preduzeća od HPE-a, NetApp-a i EMC-a, Veeam će dodati integraciju sa Nimble Storage-om u Veeam Availability Suite™ verziju 9.5, čime se povećava dostupnost i omogućavaju poboljšane operativne performanse za sve korisnike Nimble Storage-a.

„Nimble Storage nastavlja da izvršava svoju strategiju ubrzanja rasta bruto prihoda,” rekao je Ratmir Timashev, glavni izvršni direktor Veeam-a. „Veeam i Nimble poseduju snažno partnerstvo koje se već pokazalo uspešnim, a dalja integracija između dve tehnologije omogućiće našim zajedničkim partnerima i korisnicima da iskuse više od jednostavnog formiranja rezervnih kopija i skladištenja. Integracija Veeam-a i Nimble Storage-a omogućava približavanje dostupnosti mnogo širem ekosistemu i ja sam uzbuđen po pitanju toga šta možemo postići zajedno.”

„Proširenje našeg partnerstva sa Veeam-om obezbeđuje isplativu zaštitu podataka za našu brzo rastuću bazu korisnika u vidu velikih preduzeća. Mi sada omogućavamo našem zajedničkom partnerskom ekosistemu da prodaju najbolje integrisano rešenje u kategoriji korisnicima koji planiraju da primene flash u svojim data centrima i u cloud-u,” rekao je Suresh Vasudevan, glavni izvršni direktor, Nimble Storage-a. „ Nimble-Veeam integracija proširuje vrednost Nimble Unified Flash Fabric-a, koji omogućava replikaciju iz All-flash u Adaptive (hybrid) flash arrays-e za trećinu troškova rezervnog kopiranja u konkurentne all-flash arrays-e. Nimble i Veeam ne samo da mogu da koegzistiraju u modernim data centrima već mogu i da pojednostave IT operacije po nižim ukupnim troškovima vlasništva.”  

Daljim maksimiziranjem IT ulaganja u moderno skladištenje, nove integracije sa Nimble Storage-om omogućiće velikim preduzećima da prevaziđu formiranje rezervnih kopija prelaskom u novu eru dostupnosti, što će im pomoći da ostvare ciljno vreme i tačku oporavka (RTPO) za manje od 15 minuta za sve aplikacije i podatke. To uključuje:

  • Backup from Storage Snapshots: Umanjuje dodatni uticaj aktivnosti formiranja rezervnih kopija na proizvodno skladište povraćajem podataka virtuelne mašine (VM) sa snimaka trenutnog stanja iz Nimble Storage-a u primarno skladište ili njihovih replikovanih kopija u sekundarno skladište;

  • Veeam Explorer™ for Storage Snapshots: Oporavlja pojedinačne stavke aplikacije, gostujuće datoteke ili celokupne VM-e brzo i efikasno sa periodičnih snimaka trenutnog stanja iz Nimble Storage-a i njihovih replikovanih kopija kreiranih od strane Veeam-ovih zadataka ili pomoću lokalnog planera;

  • On-Demand Sandbox™ for Storage Snapshots: Koristi snimke trenutnog stanja iz skladišta u primarnim i sekundarnim sistemima skladištenja za kreiranje kompletno izolovanih kopija proizvodnog okruženja u samo nekoliko klikova, za brz i lak razvoj, testiranje i rešavanje problema.

Ova nova integracija će biti puštena u prodaju sa rešenjem Veeam Availability Suite verzija 9.5 – koje izlazi kasnije ove godine – sa setom funkcija koje će povećati dostupnost i poboljšati operativne performanse kako za Veeam Backup & Replication™ tako i za Veeam Backup Essentials™. Prijavite se za predstojeću VeeamLIVE epizodu kako biste saznali više.