Veritas Backup Exec sertifikovan za Microsoft Azure i Windows Server 2019

Skrojeno po meri, lako za korišćenje, rešenje kome se može poveriti zaštita podataka, uz integrisane mogućnosti oporavka u sliučaju katastrofe, dostupno kao servis na različitim fizičkim, virtuelnim i cloud okruženjima.

Veritas Technologies, svetski lider u domenima zaštite podataka preduzeća i softverski definisanih skladišta podataka, najavio je da je njegovo objedinjeno rešenje za zaštitu podataka Veritas Backup Exec dobilo sertifikaciju za Microsoft Azure i Windows Server 2019. Najnovija verzija Veritas Backup Exec rešenja će omogućiti organizacijama svih veličina da skroje zaštitu podataka prema svojoj želji uz besprekornu podršku kojoj se može verovati, bez obzira gde se ti podaci nalaze, bilo da su na fizičkim ili virtuelnim serverima, ili pak u nekom od “oblaka”.

Oporavak od katastrofe je poslednja linija odbrane u dinamičnom digitalnom svetu današnjice, budući da on omogućava organizacijama da brzo povrate svoje podatke i ponovo omoguće rad kritičnih aplikacija u slučaju IT katastrofe, napada ucenjivačkih malvera ili gubitaka podataka. Premda ne postoji čarobni odgovor na pitanje koliki će uticaj na poslovanje imati nedostupnost usluga, aktuelna istraživanja industrije su pokazala da jedno prosečno poslovno društvo trpi procenjen trošak na oko 5.600 dolara za svaki minut neplanirane nedostupnosti usluge u kompanijinom računarskom okruženju. S ciljem da se izbegnu veliki finansijski gubici i reputacioni gubici, organizacije bi trebalo da svoje operacije kritične za poslovanje vrate u operativno stanje, što je pre moguće, gde god se podaci i aplikacije koje ih koriste nalazili.

Veritas i Microsoft zajedno rade već 25 godina, omogućavajući svojim klijentima da ostvaruju sve striktnije i čvršće ciljeve zaštite podataka i oporavka od katastrofe. S najnovijom sertifikacijom Veritas Backup Exec softvera, s ciljem da dodatno optimizuju svoju zaštitu i troškove, zajednički klijenti dveju kompanija mogu implementirati skrojena po meri rešenja za zaštitu s izmenjivim Ugovorima o kvalitetu usluge (SLA) u okruženjima Microsoft Azure i Windows Server 2019.

Podrška za Microsoft Windows Server 2019 od prvog dana

Veritas Backup Exec je jedno od prvih rešenja za zaštitu podataka u industriji koje je dobilo sertifikaciju za Microsoft Azure i Windows Server 2019, dajući klijentima puno pokriće od prvog dana pošto bude javno dostupan i instaliran na oblake, virtuelne i fizičke servere. S ovim objedinjenim rešenjem za zaštitu podatka, organizacije bez obzira na veličinu sad mogu da centralno upravljaju i skroje rešenje u skladu s potrebama za zaštitom svojih aplikacija i savremenih radnih opterećenja.

Za sisteme koji su kritični za poslovanje, Veritas Backup Exec dodaje još jedan sloj zaštite koristeći prednosti cloud servisa za oporavak od katastrofe Azure Site Recovery (ASR) koji nudi kompanija Microsoft. Veritas Backup Exec koristi svoju integrisanu mogućnost pod nazivom “Instant Cloud Recovery” da glatko korišćenje ovog Microsoft servisa i da automatski izrađuju i ažuriraju eksterne replike kritičnih virtuelnih mašina u okviru ASR funkcionalnosti. Kad se kritičan sistemski krah desi u prostorijama kompanije, Veritas Backup Exec omogućava klijentima da brzo izvedu failover koristeći Azure. Nije potrebna nikakv investicija u sekundarne lokacije (servera) ili dodatna licenca da bi se koristile prednosti ove integracije i dodatnog sloja zaštite. Da dodatno optimizuju svoje bekap procese i troškove, klijenti takođe mogu da pokreću testove svojih rutina za oporavak od katastrofe i tako steknu potpuno poverenje.

Sve bekap i operacije za povraćaj podataka se jednostavno podešavaju i kontrolišu preko centralnog grafičkog korisničkog okruženja Veritas Backup Exec softvera. Ovo će pomoći organizacijama da smanje stepen složenosti svih svojih zadataka za bekap i povraćaj podataka. Nova, sertifikovana verzija Veritas Backup Exec-a je dostupna za preuzimanje, s cenom počev od $39 za jedan Front-End terabajt (FETB) mesečno.

“S ovim vodećim rešenjem u industriji za Microsoft Azure i Windows Server 2019, Veritas je još jednom dokazao svoje sposobnosti da brzo zaštiti nove ključne platforme i radna opterećenja,” rekao je Simon Jelley, potpredsednik za upravljanje proizvodima u kompaniji Veritas. “Veritas i Microsoft blisko sarađuju da omoguće da klijenti mogu zaštiti kritične poslovne aplikacije koje se izvršavaju u “lokalu”, na privatnim i javnim “oblacima”. Klijenti će takođe imati koristi od Veritasove dugoročne strategije da široko podrži bilo koje dolazeće novo radno opterećenje u budućnosti.”

“To što Windows Server 2019 od prvog dana ima podršku za od strane Veritas Backup Exec softvera, pomaže korisnicima u tome da prigrle nova izdanja i iskoriste nove mogućnosti kako bi se doprinelo modernizaciji njihove infrastrukture”, rekao je Guada Casuso, CTO kompanije Microsoft za ISV poslovanje. “Korisnici mogu da budu uvereni u to da radna opterećenja u oblaku ili u lokalu imaju taj dodatni sloj zaštite koju nudi Veritas, što im pomaže u njihovom napretku ka oblaku.”