Veritas proglašen liderom u Gartnerovom Magičnom kvadrantu za 2016 u oblasti arhiviranja informacija velikih preduzeća

Veritas Technologies, lider u upravljanju informacijama, objavio je da je od strane Gartnera, vodeće firme za IT istraživanja i savetovanje, proglašen za lidera u Gartnerovom decembarskom izveštaju „Magični kvadrant za arhiviranje informacija velikih preduzeća“ (EIA), trinaestu godinu zaredom. Izveštaj, na engleskom jeziku, možete pročitati na ovom linku.

Veritas

Pregledajući rešenja različitih softverskih kompanija za arhiviranje e-mail-ova, društvenih medija, instant poruka, datoteka i drugih tipova sadržaja, Gartner je ocenjivao kompletnost vizije i sposobnost da je sprovede u delo u različitim oblastima arhiviranja zarad regulativnih zahteva (compliance), otkrivanja informacija, kao i referentne scenarije primene za arhiviranje podataka. Evaluacija je obuhvatila Veritasovo rešenje „u oblaku“ Enterprise Vault.cloud i po tržišnom udelu vodeću platformu za lokalno arhiviranje informacija velilih preduzeća Enterprise Vault. Ova dva rešenja dokazuju da je kompanija Veritas neprestano fokusirana na obezbeđivanje poslovne vrednosti iz arhiviranih podataka, kao i klasifikacije i sveobuhvatnog uvida u njihov sadržaj.

Veritas

“Počastvovani smo time što smo ponovo uvršteni među Lidere ovogodišnjeg magičnog kvadranta,” izjavio je Majk Palmer, izvršni potpredsednik i direktor za proizvode u Veritasu. “Smatramo da ovo priznanje od Gartnera oslikava našu kontinuiranu posvećenost evoluciji naših rešenja na način koji omogućava klijentima da steknu bolju kontrolu i upravljivost kad je pitanje koje informacije zadržati, a koje obrisati, bilo da se oni nalaze u prostorijama klijenta, u „oblaku“ ili u hibridnom okruženju.”

Veritas

Veritas pomaže organizacijama da upravljaju podacima i da izvlače novu poslovnu vrednost, dok se preobražavaju za budućnost digitalnog poslovanja. Rad bez prestanka i neposredan rizik od gubitka podataka je ono što pokreće potrebu za sveobuhvatnim rešenjima (uvid u podatke, opcije za dostupnost i tehnologiju za zaštitu podataka) pri upravljanju podacima velikih preduzeća. Ovo je kritično za ubrzanje digitalne transformacije i sticanje uvida, a naročito je vitalno za bilo koju strategiju informacione uprave.

Veritas Enterprise Vault pruža ogromnu poslovnu vrednost bilo kom velikom preduzeću vođenom na osnovu podataka, dopuštajući im sticanje uvida u svoje informacije i donošenje informisanih odluka o tome šta od podataka zadržati, a šta obrisati. Zapravo, s poslednjim izdanjem Enterprise Vault-a, federalne organizacije sada mogu dobiti podršku za FedRAMP Authorized SaaS level, rešenje u oblaku umerenog uticaja na organizaciju, koje im pomaže da upravljaju zapisima u okviru e-email servisa, preko Capstone pristupa koji je razvila američka nacionalna administracija za arhiviranje i zapise. Enterprise Vault.cloud rešenje omogućava arhiviranje u formi usluge sa e-Discovery mogućnostima koje obuhvataju pretragu, tagovanje i drugo.

Šta čini lidera magičnog kvadranta?

Prema izveštaju “lideri imaju kompletnost vizije i najviši nivo kombinovanih mera u vezi sa mogućnostima da je sprovedu u delo. Oni imaju utvrđeno tržišno prisustvo. Po pitanju vizije, moraju biti smatrani liderima, sa dobro artikulisanim planovima za lakoću upotrebe, dubina proizvoda i kako on stoji po pitanju skalabilnosti. Da bi dobavljači postigli dugoročan uspeh, moraju isplanirati kako će pokrivati proširene zahteve tržišta za EIA rešenjima, uključujući i podršku za višestruke tipove podataka, podršku za rad u „oblaku“, solidnim i relevantnim e-discovery funkcionalnostima i glatkim korisničkim iskustvom. Lideri moraju da isporuče proizvod u skladu sa aktuelnim tržišnim zahtevima, koji nastavljaju da se menjaju. Takođe, moraju da predvide i počnu da isporučuju proizvode u skladu sa budućim zahtevima. Ključna sposobnost za lidere je artikulisanje kako će se ovi zahtevi rešavati u sklopu njihove vizije za proširenjem upravaljanja arhivama. Kao grupa, lideri se smatraju delom većine novih ponuda za kupovinu, i imaju visok procenat uspešnosti u osvajanju novih poslova.”

Veritas je jedan od šest lidera ovog magičnog kvadranta.