Veštačka inteligencija i mašinsko učenje omogućavaju zaposlenima u IT sektoru da iskuse prednosti proaktivnog održavanja

Kompanija Veritas Technologies, svetski tržišni lider u domenu zaštite kompanijskih podataka i softverski definisanih skladišta podataka, danas je objavila pokretanje novog rešenja pod imenom Veritas Predictive Insights, a koje primenjuje algoritme veštačke inteligencije (AI) i mašinskog učenja (ML) kako bi omogućila proaktivnu zaštitu koja je uvek uključena. Koristeći šifrovane podatke o događajima koje je godinama prikupljala od više hiljada Veritas uređaja, na oblaku zasnovan AI/ML sistem u srcu rešenja Veritas Predictive Insights, nadgleda zdravlje sistema, otkriva potencijalne probleme i stvara proaktivne korektivne mere pre nego što se desi problem. Predictive Insights takođe unapređuju dostupnost Veritasovih proizvoda i zadovoljstvo klijenata tako što im pomažu da smanje neplanirane prekide u radu, pruže kraće vreme otklanjanja greške, kao i da im sveukupno snize troškove posedovanja.

Konstantno promenljivi zahtevi poslovanja stavljaju veći značaj na čuvanju, upravljanju, pristupanju i zaštiti podataka. Ali kompanije danas moraju i da obave ove zadatke uz istovremeno izbegavanje neplaniranog održavanja, obezbeđivanje najmanjeg mogućeg vremena nedostupnosti i ispunjavanje prihvaćenih SLA odredbi o nivou usluge koja se pruža klijentima.