Viber predstavio pet pobednika konkursa “Moj grad, moj vajb”

Najbolja rešenja za Berlin, Insbruk, Istanbul, London i San Francisko dobijaju svoje stiker pakete na Viberu

Zvanično press saopštenje

Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmenu poruka sa preko 664 miliona jedinstvenih korisnika širom sveta, danas je predstavio najbolje radove “iz pera” pet umetnika koji su učestvovali u kreativnom konkursu za dizajn stiker paketa iz serije ‘Stiki Fingers: Moj grad, moj vajb’. Petorica nagrađenih su Nino Navara (SAD), Adru Gavriš (Rusija), Pi Le Mond Lemon (Velika Britanija), Steve Džerald (Indonezija), Kimija Džastus (Nemačka) – za svoj autentičan prikaz pozitivnih vibracija izabranih omiljenih gradova - San Franciska, Istanbula, Insbruka, Londona i Berlina.

Hiljade prijavljenih radova iz oko 100 zemalja prestavilo je “vajb” omiljenih gradova u formi dizajniranih stiker paketa učesnika konkursa.

Osim osvajanja nagrade u iznosu od $1,000, pet pobednika imaće priliku da rade u zvaničnom Viber dizajn studiju kako bi oživeli svoja rešenja i pretočili ih u Vajber stiker pakete. Isti će se naći u globalnoj ponudi preko Vibera – i biti korišćeni od strane miliona korisnika širom sveta. Nagrađenim umetnicima će istovremeno sledovati I deo profita od svakog prodatog stikera, koji će biti promovisani kroz sve aktivne društvene mreže Vibera.

Pored pet pobednika, još 15 finalista - među kojima je i Srđan Vidaković - dizajner iz Srbije – će primiti nagradu od $1,000 za prikazanu kreativnost u svojim radovima. Među njima su predstavljene metropole Las Vegas, Toronto, Hong Kong i Amsterdam.

Finalisti i pobednici su izabrani od strane komisije koju su sačinjavali kreativni direktor Vibera Erez Šočer, Alon Boroda (kreativni menadžer odeljenja za stikere u Viberu), Stanislav Makarenko (alias ‘drovk’, nagrađeni umetnik prvog konkursa Stiki Fingers, onlajn zvezda Džulijana “YesJulz” Godar i grafiti umetnik Alek Monopoli.

“Ovaj konkurs slavi raznolikost autentičnih pozitivnih vibracija vodećih gradova sveta prikazanih u formi stikera, i veoma smo zadovoljni hiljadama prijavljenih kreativnih rešenja,” izjavio je Šočer.

“izuzetno nam se dopala kreativna interpretacija gradova u radovima prijavljenih umetnika. Bilo je teško suziti izbor na 20 finalista, a kamoli na pet odabranih umetnika,” naglasio je Boroda, i dodao - “Jedva čekam da otpočnem saradnju sa nagrađenim umetnicima, da bismo pretočili njihove fenomenalne radove u kompletne Viber stiker pakete.”

“Bili smo oduševljeni kvalitetom svih prijavljenih radova na drugom Viberovom konkursu – kojima su umetnici širom sveta proslavili svoje omiljene gradove,” izjavila je Ema Trent, Glavni menadžer poslovanja pri Talenthausu. “Radujemo se što ćemo pratiti pet odabranih umetnika tokom njihovog rada unutar Viberovog tima u kreiranju njihovih komercijalnih stiker paketa."