Viber predstavio svet tehnoloških promena studentima Ekonomskog fakuteta u Beogradu

Globalni direktor Vibera za odnose sa telekom industrijom Atanas Rajkov održao posebno predavanje za studente

Zvanično press saopštenje

U okviru proslave 79. godišnjice postojanja Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, direktor za region kompanije Viber za centralnu i istočnu Evropu i globalni direktor za odnose sa telekom industrijom, Atanas Rajkov, održao je veoma zanimljivo predavanje na temu uticaja tehnoloških inovacija na savremeni poslovni svet i razvoj karijernih mogućnosti pred punim auditorijumom zainteresovanih studenata naše vodeće institucije visokog obrazovanja.

Priča o nastanku i razvoju Vibera, jedne od vodećih svetskih aplikacija za razmenu poruka sa preko 711 milliona korisnika širom sveta koja postoji tek nešto više od pet godina, veoma je zainteresovala prisutne studente i pokrenula više zanimljivih obzervacija, komentara i pitanja sa obe strane katedre. Pored priče o kompaniji, Direktor Rajkov je, kroz svoje izlaganje, posvetio posebnu pažnju faktorima koji vode ka planiranju i razvoju uspešne karijere u uslovima savremenog tržišta – kao što su važnost uspostavljanja realističnog odnosa ka stvaralaštvu i prihodovanju, stvaranje sopstvene vizije, učenje na greškama, istrajnost, razumevanje i korišćenje uticaja inovacija, prihvatanje promena, izbor pravog tima saradnika i odvažnost u delovanju u raznim izazovnim situacijama – koja dovodi do rezultata koji mogu lako prevazići i najbolja očekivanja.

“Oduševljen sam interesovanjem, iskazanom preduzimljivošću, inovativnošću i suštinskim poznavanjem aktuelnih tokova savremenog tržišta i prirode i mehanike komunikacije koje su studenti Ekonomskog fakulteta u Beogradu sa toliko pozitivne energije podelili sa mnom ovom prilikom. Radujem se svakoj sledećoj prilici koja će nam omogućiti da razmenimo mišljenja i informacije – i da, jednog dana u bliskoj budućnosti, započnemo i neki zajednički projekat !” izjavio je Atanas Rajkov posle održanog predavanja. Ekonomski fakultet u Beogradu će i narednih nedelja nastaviti sa sličnim zanimljivim aktivnostima, predavanjima i projektima u obeležavanju ove važne godišnjice – sa nadom da će sva proći ovako uspešno kao što je bilo druženje sa Direktorom kompanije Viber !