Vip mobile: Kako smanjiti roming troškove?

Ukoliko su vam ove rečenice neobično poznate, bilo da ih izgovarate vi ili neko vama blizak, to znači da neko od vas uskoro putuje u inostranstvo. Naravno, možemo da pristupimo internetu, zovemo i razmenjujemo poruke čak i kada nismo u zemlji – međutim, tada smo u romingu. Ova strašna reč odmah se povezuje sa ogromnim računom čak i za običan sms, a kamoli za jednostavno guglanje toga u koju tačno ulicu treba da skrenete kako biste došli do bistroa koji vam je preporučio prijatelj.

Vip Mobile

U suštini, kada sumiramo – navikli smo na to da nas roming košta. Međutim, da li nas on košta samo novca koji ćemo platiti po povećanom računu? Verovatno ne – već i mnogo nerava, izgubljenog strpljenja, a i dragocenog vremena odmora.

Na primer, ukoliko nemate aktiviran neki roming paket, verovatno ćete isprobati sve moguće i nemoguće opcije kako biste se povezali na internet u inostranstvu i svima poslali čuvene „stigli smo“ poruke pre nego što rešite da iskoristite svoju mrežu. Ovo uključuje intenzivno traganje za otvorenim wi-fi mrežama, uglavnom lošeg kvaliteta, po benzinskim pumpama, ispred velikih ugostiteljskih objekata i standardizovanih fast food restorana, te bezrazložno mnogo popijenih pića i isto toliko novca ostavljenog u kafićima koji vam ograničavaju pristup internetu na 30 minuta ili sat vremena.

Dobre vesti su da je komunikaciona tehnologija u stalnom i brzom napretku, pa tako ima rešenje i za sve naše turističke probleme. Naime, Vip ima nove roming dodatke, zahvaljujući kojima ćete i preko granice moći da komunicirate normalno. Njihovi dodaci od 1GB, 3GB i čak 10GB interneta, za 7, 15, odnosno 30 dana, omogućuju vam sav komfor korišćenja interneta bez mučne potrage za wi-fi mrežom, kao i snalaženje u trenutku u 40 različitih zemalja gde dodaci važe, a koje možete videti na njihovom sajtu.

Ako ste samo skoknuli do Budimpešte na produženi vikend, Vip ima i manji paket stvoren za ovakve situacije, sa 500 MB koje možete iskoristiti tokom tri dana. Za samo 399 dinara, koliko Mini Roming Net dodatak košta, moći ćete jednostavno da lutate, bez straha da ćete se izgubiti – jer uvek možete da pristupite navigaciji.

Vip roming dodaci kreirani su tako da odgovore na potrebe različitih tipova putnika – onih koji odlaze u drugu zemlju na vikend, nedelju ili dve – pa čak i mesec dana za prave pustolove – sve po cenama koje savršeno odgovaraju usluzi koju dobijate.

Svi dodaci se aktiviraju veoma jednostavno – slanjem sms-a, besplatnim pozivom korisničkog servisa dok ste još u Srbiji, besplatnim pozivom *123# u romingu, putem aplikacije Moj Vip ili posetom Vip prodajnom mestu. Ukoliko se desi da, čak i uz dobru procenu o tome koji vam je paket potreban, potrošite sav internet koje ste uplatili, više ne morate da budete u panici od visokog računa, jer vam se svaki sledeći potrošeni megabajt naplaćuje po ceni od jednog dinara – baš kao da ste kod kuće.

Za sve one koji su verni crnogorskom primorju, Vip nudi i poseban roming dodatak sa 3 GB interneta i 100 minuta odlaznih poziva ka svim mrežama u Srbiji i Crnoj Gori, za samo 999 dinara u trajanju od 30 dana. Svetske putnike posebno će obradovati i Global dodaci, koji važe i za SAD, Kanadu i Kinu, a obuhvataju 50 ili 100 minuta ili sms-ova, u zavisnosti od vaših potreba. Roming Plus godišnji je dodatak savršen za dokazane avanturiste koji su veoma često preko granice – kada ga aktivirate, on za samo 499 dinara mesečno pruža 6 GB interneta, ali i Generali putno osiguranje koje pokriva i skijanje i snowboarding.

Cilj ovih pristupačnih ponuda jeste da normalna i bezbrižna komunikacija u inostranstvu postanu standard, a da na putovanjima budemo posvećeni pre svega uživanju.