Vivanco Pouch Canvas Folio 10'' futrola

Odlična futrola Folio dizajna koja je spolja napravljena od kvalitetnog platna, a iznutra od mikrofibera, i koja je kompatibilna sa svim 10" tabletima, bez obzira na proizvođača. Košta mnogo manje od konkurencije, a kvalitet izrade ni malo ne zaostaje.

Vivanco je ime koje najviše asociramo uz veliki broj različitih periferija, i tu stvarno ima svačega da se vidi, od raznih kablova i adaptera, pa do vrlo interesantnih multimedijalnih gadgeta i uređaja. Ovom prilikom smo rešili da pogledamo nešto iz kategorije dodatne opreme za tablete, i to je atraktivna futrola koja spada u Folio modele. Ova futrola je pravljena za 10" tablete (odnosno do dijagonale od 10.1"), a kod većina korisnika tableta, kvalitetna futrola je prva na listi dodatne opreme koja se kupuje. Iako i nismo mnogo očekivali, ova futrola može da stane uz rame originalnim periferijama koje prodaju proizvođači tableta, a koje su dosta skuplje.

Ključne karakteristike

  • Klasičan dizajn Folio futrole
  • Dobar kvalitet izrade

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Dimenzije ekrana tableta: 10"
  • Kompatibilnost: Apple iPad 2, 3, 4, Google nexus 10, Galaxy Tab2 10.1, Galaxy Note 10.1 i drugi 10" uređaji

Vivanco Pouch Canvas Folio 10''

Futrola je dimenzija od H 264mm x W 185mm x D 15mm, što tačno odgovara dijagonali ekrana od 10.1", a dizajn je takav da će pasovati bez problema, bez obzira na širinu okvira oko ekrana. U ponudi proizvođača postoje crna, siva, zelena i crvena boja, i u pitaju su prilično lepe, pastelne nijanse koje će se sigurno mnogima dopasti. Spolja gledano, ova Folio futrola izgleda najviše kao sveska, i zgodna je i za nošenje tableta u ruci, bez bojazni da će slučajno ispasti. Kao što se može i pretpostaviti iz naziva modela, spolja je futrola obložena platnom koje izgleda veoma atraktivno i prijatno je na dodir, dok je kvalitet izrade veoma dobar, u rangu nekih dosta skupljih futrola koje smo mogli i ranije da vidimo.

Poklopac futrole se drži na mestu pomoću elastične trake i stoji dovoljno čvrsto da se ne može desiti da se slučajno otvori. Sam tablet se lako postavlja, pošto postoje četiri elastične trake u uglovima, sa dovoljno prostora da stane bilo koji model koji ima 10" odnosno 10.1" ekran. Unutrašnjost futrole je postavljena mikrofiberom, tako da će i zadnja i prednja strana tableta biti zaštićena od grebanja i habanja, što je uvek bitna stvar. Na unutrašnjoj strani poklopca vidimo dva useka koji imaju vrlo specifičnu ulogu, a to je da se tablet može zaglaviti u tom položaju kada se postavi na ravnu površinu, tako da se dobije položaj dosta zgodniji za kucanje odnosno čitanje. Ovo nije nova stvar i već smo to više puta mogli da vidimo kod raznih drugih modela futrola.

Rezime

Pouch Canvas Folio je stvarno odlična futrola koja ne košta toliko mnogo u odnosu na poznatiju konkurenciju, a kod koje se elegantan i vrlo atraktivan dizajn spaja sa kvalitetnom izradom, i sve to po stvarno veoma povoljnoj ceni. Možda i nismo do sada toliko pažnje usmerili na Vivanco, ali po svemu sudeći, ima dosta toga da se nađe i to po odličnim cenama, tako da ćemo se potruditi da nabavimo za test što više interesantnih proizvoda koji zaslužuju malo više pažnje.

Conclusion

Pouch Canvas Folio is a great case that does not cost much compared to the well-known competitors, offering sleek and attractive design combined with the high quality workmanship at an affordable price. So far, we have not focused much attention on Vivanco, but apparently, there's plenty to be found at great prices, so we will do our best to test as many interesting products that deserve more attention as possible.

Preporučena cena (uključujući PDV, decembar 2013.): 18€

Desk ustupio: Vivanco Pouch Canvas Folio 10''
maloprodaja: Bulevar despota Stefana 100, 011/329 21 40; Kneza Miloša 9, 011/3240017, Čika Ljubina 18-20, 011/303 2196
zvanični sajt: desk.rs