Vrhunski HDR projektor iz BenQ-a

Kompanija BenQ ne prestaje da nas iznenađuje vrhunskim rešenjima iz sveta projektora, odnosno iz sveta projekcije slike. Jedan od novijih projektora ovog proizvođača baziranih na DLP tehnologiji uspeo je na tržištu HDR projektora da pomeri granice, i to opasno da ih pomeri (u svakom pogledu). Njegova oznaka je TK800 i pored toga što u kućno okruženje donosi sliku izuzetnog HDR kvaliteta, besprekorne reprodukcije boja i visoke detaljnosti, on i vizuelno izgleda savršeno, bar u kategoriji u kojoj se nalazi. TK800 je pravi multimedijalni projektor koji na najbolji mogući način predstavlja sva aktuelna dostignuća iz sveta DLP tehnologije i donosi najviši mogući nivo uživanja u kućno okruženje. On je prijatelj svakog ko voli ozbiljnu multimediju, visoke definicije, ali i više od toga, on je miljenik ljubitelja sedme umetnosti i strastvenih gejmera!

Benq TK800

TK800 je moderno dizajniran projektor poslednje generacije koji se od sličnih rešenja na tržištu izdvaja gotovo po svemu - od modernog dizajna do besprekorne izrade. Za kostur je upotrbljena aluminijumska konstrukcija (koja u odnosu na čeličnu ima znatno manju težinu) dok je kućište napravljeno od vrhunske plastike otporne na sve spoljne uticaje. Ista je veoma jednostavna za održavanje, a ono što je posebno zanimljivo je da se vremenom ne haba i ne bledi. Zbog svega toga mobilnost ovog projektora je izuzetna, kao i činjenica da se lako montira bilo na stone, bilo na zidne nosače. Sa druge strane kompletnu elektroniku potpisuju najveći igrači u svetu projekcije slike, što unapred puno govori o kvalitetu ovog projektora.

Benq TK800

Njegovu osnovu konkretno čini DLP sistem poslednje generacije kome je maksimalna operativna rezolucija podešena na 3840×2160 dpi (uz punu podršku za 4K2K XPR kvalitet slike). Osvetljenje je fiksirano na 3000 ANSI lumena i to pri maksimalnom kontrastu od 10000:1 čime je BenQ odlučio da i u prostorijama sa više svetla slika bude kristalno jasna i čista. Svi mogući priključci su prisutni, a ovoj projektor nudi i brojne opcine mogućnosti za komunikaciju sa bežičnim nosiocima slike i video zapisa. Njegov objektiv je ozbiljna priča (F = 1.94 – 2.06, f = 15.57 – 18.67 mm) i baš zahvaljujući njemu slika ima ogromnu dijagonalu na platnu i naravno zavidan nivo oštrine i dubine. Format slike kod ovog projektora je podešen na 16:9, mada je to malo nelogičan potez, obzirom da je novi trend od 16:10 već odavno uzeo zamah, ali to očito ovaj proivođač ostavlja za modele koji tek dolaze. Prema specifikacijama radni vek lampe TK800 projektora je oko 8000 radnih časova u Eco modu, što je dosta bolje od sličnih konkurentskih rešenja.

Benq TK800

Tehnološki gledano ovo je jedan od najnaprednijih projektora koje je BenQ ikada napravio/razvio. Brojne tehnologije za unapređenje kvaliteta slike i uštedu energije našle su se u ovom modelu. TK800 projektor koristi ekskluzivnu BenQ CinematicColor tehnologiju i RGB točak boja za ispunjavanje najvećih standarda u filmskoj i multimedijalnoj ndustriji vezano za preciznost projektovanja boja i detaljnost. Sa pokrivenošću od preko 92% u gami boja i Rec. 709 tehnologijom sa preciznim Delta E<3 performansama, ovaj projektor verno reprodukuje tačno ono što svaki pravi filmofil i multimedijalni zavisnik želi – svaki detalj – kristalno čisto i jasno. Audio-vizuelne performanse ovog projektora su značajno unapređenje tehnologijama CinemaMaster Video+ i CinemaMaster Audio+ 2.

Benq TK800

Čak i najskromniji prostori sa TK800 projektorom se pretvaraju u bioskopsku salu svetske klase pomoću adaptivnog unapređenja ivice piksela prilikom kretanja, prefinjenim algoritmima boje i lepom reprodukcijom nijanse kože, kao i naprednom obradom zvuka za rezonantne duboke i uzvišene visoke tonove. Svakako važna komponenta ovog projektora je i njegov odličan OSD koji je krcat brojnim naprednim opcijama i veoma je pregledan i intuitivan.

Benq TK800

Kvalitet slike koji donosi ovaj projektor u dom potencijalnih kupaca je toliko impresivan da se to rečima ne može opisati. Prema svim aktuelnim video testovima za projektore TK800 je postigao izuzetno visoke rezultate, čak nadprosečno visoke. Reprodukcija boja je odlična, kao i detaljnost koja je u rangu sa biskopskim projektorima. Svakako i tehnološka unapređenja dosta doprinose tome da slika izgleda veličanstveno, ali u tome najviše udela ima DLP tehnologija koju je BenQ sa svojim unapređenjima ispeglao do maksimuma. Sve u svemu TK800 je izuzetno moćan DLP multimedijalni projektor koji svojom slikom (i pokretnom i statičnom) bukvalno oduzima dah. Čista desetka je mala ocena za njega!

Benq TK800

Bez obzira što cena po kojoj se TK800 nudi domaćim kupcima uopšte nije skromna to na bilo koji način ne može da umanji vrednost ovog sjajnog projektora i sve tehnološke inovacije koje se nalaze u okviru njega, tj. koje su u njemu implementirane. Sjajna reprodukcija boja, odlična detaljnost, oština i jasnoća slike čine ga nadmoćnim u svakom stanu, kući i okruženju gde je potrebno prikazti sliku visoke definicije. On je pravi prijatelj svakog sladokusca nove generacije multimedijalnih sadržaja, verni drug filmofila i nezamenjiv saradnik gejmerima, grafičarima i fotografima. Kod ima realne potrebe za ovakvim projektorom i spreman je da uloži od TK800 projektora kompanije BenQ bolje rešenje neće naći!

Cena (sa PDV-om): oko 173.000,00 dinara

Kontakt: List