Wacom Bamboo Pad Wireless

Ovo je jedan od jednostavnijih input uređaja za svakodnevno korišćenje, tako da zamenjuje klasičan touchpad, ali ima na raspolaganju i stylus. Prepoznaje do 512 nivoa pritiska, tako da će lepo poslužiti za crtanje, naravno za one manje zahtevne.

Wacom table za crtanje su prilično poznate i spadaju među kvalitetnija rešenja na tržištu, u šta smo dobro mogli da se i uverimo. Ova kompanija u ponudi ima modele svih kategorija, od onih osnovnih namenjenih mlađoj populaciji, pa do prilično skupih profi modela. Na testu smo imali jednu od novijih tabli koja spada u ovu prvu kategoriju, i koja predstavlja prilično jednostavno rešenje za one koji nemaju neke velike zahteve, već im treba praktično touchpad koji se može koristiti i za crtanje. Naravno, znamo da postoji već dosta sličnih modela, čije su cene u istom rangu, tako da će i konkurencija biti oštra.

Ključne karakteristike

  • Vrlo atraktivan dizajn
  • Precizan u radu
  • Dobra cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Dimenzije površine za crtanje: 10.7 x 6.7 cm
  • Osetljivost na pritisak: 512 nivoa pritiska
  • Intefejs: Wireless RF
  • Dimenzije: 13.97 x 16.51 x 0.46-1.55 cm

Wacom Bamboo Pad Wireless CTH-300B

U startu vidimo da je Bamboo Pad Wireless dizajniran malo drugačije u odnosu na prethodne Bamboo modele, i izgleda definitivno svežije i više prilagođeno mlađim kupcima. U ponudi su četiri varijante: crna, plava, zelena i ljubičasta, stim što je najveći deo kućišta od bele plastike u mat finišu (osim crne varijante koja je komplento u crnoj boji). Zadnji deo je malo uzdignut, i tu vidimo da ima prostora za stylus olovčicu sa desne strane, dok se sa donje strane vidi otvor pregrade za baterije, pošto se za napajanje koriste dve AAA baterije. Iako podataka o autonomiji nema u specifikacijama, par malo kvalitetnijih baterija može potrajati i par nedelja, tako da se definitivno isplati investicija u punjač i baterije većeg kapaciteta.

Bamboo Pad Wireless sa donje strane ima i gumirane stope, tako da neće proklizavati po stolu. Aktivna površina je dimenzija 10.7x6.7 cm, dakle kao nešto veći touchpad, a i ovde imamo dva mouse tastera ispod. Za vezu sa računarom se koristi wireless interfejs, uz pomoć minijaturnog USB adaptera (koji ima svoje ležište pored baterija, što je zgodno kada se Bamboo Pad negde nosi). U pitanju je Plug and Play uređaj koji je kompatibilan sa Windows 7 i 8 operativnim sistemima, dok će za OS X ipak morati da se instaliraju drajveri. Posebnih podešavanja nema i odmah po priključivanju može da počne da se koristi. Stylus nas nije oduševio i malo je tanji nego što bi bilo idealno, uz taster koji je pomalo tvrd (verovatno će se razraditi sa vremenom).

Rezime

Uz prepoznavanje do 512 nivoa pritiska, jasno je da je Bamboo Pad Wireless namenjen osnovnim potrebama i manje zahtevnim korisnicima, no to će biti sasvim dovoljno recimo za potpisivanje dokumenata (što je sa mišem nemoguća misija), ali i crtanje tamo gde nema nekih uskospecifičnih zahteva. Ono što nam se dopalo jeste da se može koristiti i kao touchpad u svakodnevnom radu, a podržava i neke od najčešće korišćenih multi-touch gestova (scroll, zoom, rotate, browse), što većina klasičnih touchpad-ova i dalje ne podržava. Bamboo Wireless Pad je veoma zgodan gadget za one koji vole touchpad-ove i koji kojima će stylus olovčica biti dobar koristan dodatak za potpisivanje dokumenata i crtanje.

Conclusion

With the recognition of up to 512 levels of pressure, it is clear the Bamboo Pad Wireless is designed for basic needs and less demanding customers; however, it will be enough for signing documents, for example, (which is impossible with a mouse) or drawing in cases where there are no special requests. We do like the fact the touchpad can be used in daily work, and that supports some of the most widely used multi-touch gestures (scroll, zoom, rotate, browse), which the most classic touch pads do not support. Bamboo Wireless Pad is a convenient gadget for those who like the touch pads and for those to whom stylus will be a useful addition for signing documents and drawing.

Testirani proizvod je uzorak.

ComputerLand ustupio: Wacom Bamboo Pad Wireless CTH-300B
zvanični sajt: pyramid.rs