WeAreDevelopers Svetski kongres stiže u Berlin naredne godine: očekuje se dolazak više od 10.000 developera i IT stručnjaka

Jedan od najznačajnijih događaja za developere se nakon nekoliko uspješnih godina seli iz Beča, u veći i prepun sadržaja i raznovrsnosti, grad Berlin. 6. i 7. juna 2019., internacionalni lideri informacionih tehnologija će diskutovati o najnovijim i najinteresantnijim IT temama pod motom "People - Code - Future" u sklopu CityCube-a unutar Messe Berlin sajamskog centra. WeAreDevelopers Svjetski kongres je osmišljen kao prilika za umrežavanje vodećih tehnoloških kompanija i developerske zajednice u Evropi. Lansiran 2015., sa 300 učesnika, Kongres se pozicionirao i učvrstio kao jedan od najvažnijih događaja ICT industrije u Evropi. Ove godine u mjesecu maju, WeAredevelopers je dočekao preko 8.000 developera i IT stručnjaka u sklopu ACV centra u Beču. Naredne godine u Berlinu, u preko 33.000 m 2 izlagačkog i dvoranskog prostora očekuje se više od 10.000 učesnika.

Obzirom da Berlin predstavlja savršenu tačku za organizovanje internacionalnog događaja za developere, stoga će se veći dio Kongresa odvijati u jedinstvenoj građevini koja svojom namjenom nudi kapacitete za upoznavanje lokalne developerske scene - CityCube.