Xwave NTT11700 kofer

Ukoliko tražite kofer za putovanje, idealan za avion, koji ima i poseban odeljak za laptop, a pri tome da upada u dimenzije ručnog prtljaga, Xwave ima odličan model u ponudi. Kvalitetne izrade, dovoljno lagan i lak za vožnju zbog praktičnih točkića, i sa prilično dobrom zaštitom za sam laptop, može da se poredi i sa mnogo skupljim modelima.

Leto se bliži i došlo je vreme da se razmišlja o odmoru. Gde je odmor, tu su i koferi, a oni koji planiraju da ponesu i laptop, sigurno razmišljaju o tome da li da nose posebnu torbu za laptop. Iz Xwava nam stiže sjajna torba, odnosno da budemo precizniji, kofer, koji će pitanje laptopa rešiti na najjednostavniji način. U pitanju je takozvani pilotski kofer, odnosno kofer dimenzija koje odgovaraju ručnom prtljagu, sa posebnim ležištem za laptop, gde će biti maksimalno zaštićen od udaraca i oštećenja. Ukoliko često putujete avionom, i treba vam kofer u koji staje i laptop, ovako nešto definitivno ne treba propustiti.

Ključne karakteristike

  • Dimenzije odgovaraju ručnom prtljagu
  • Odličan kvalitet izrade
  • Kvalitetna aluminijumska teleskopska ručka
  • Točkići koji se rotiraju

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kompatibilnost: laptop računari do dijagonale od 15.6"

Xwave NTT11700

Iako to iz nekog razloga nigde nije navedeno, izmerili smo dimenzije torbe i one iznose 60 x 38 x 30 cm, naravno bez ručke i točkića. Odgovara onome što se naziva pilotska torba odnosno ručni prtljag, tako da će moći da se unese u kabinu aviona. Dizajn kofera nije nešto specijalno atraktivan, kompletno je crne boje, bez mnogo detalja koji će privlačiti pažnju, što u suštini uopšte nije loše, posebno pošto je predviđeno da nosi i laptop. Kofer ima sa donje strane četiri dupla točkića od gume, koji su odličnog kvaliteta, solidno tihi i koji se mogu rotirati za 360 steopeni oko spoja sa koferom, tako da je kofer izuzetno lagan za vožnju.

Kao o obično, sa gornje strane je teleskopska drška, u ovom slučaju od aluminijuma, koja nam deluje prilično kvalitetno. Kofer ima ručke sa gornje i bočne strane, dok pozadi ima ugrađen luggage tag. Da bi bila što izdržljivija, torba ima plastična ojačanja, dole kod točkova. Dostupne su dve pregrade: jedna manja i uzana koja se nalazi napred, u koju staju sitnice i sve ono što treba imati pri ruci, kao i još jedna veća, koja zauzima skoro celu zapreminu kofera. U toj većoj nalazimo i posebnu pregradu za laptop koja je fiksirana na poklopac kofera. Po deklaraciji prostora ima za laptop 15.6" što smo i proverili. Dobra vest je da se debljina kofera može smanjiti posebnim ziperom, odnosno povećati ukoliko za to bude potrebe.

Rezime

Za one koji traže kofer koji prolazi kao ručni prtljag u avionu, a pri tome ima i posebno ležište za laptop (do 15.6" dijagonale), Xwave u ponudi ima odličan model koji iako ne spada u najjeftinije (u maloprodaji košta oko 8000 dinara) na tržištu, ali je odličnog kvaliteta izrade tako da se može porediti i sa dosta skupljim koferima poznatijih proizvođača.

Conclusion

For those looking for a case that can be used as a hand baggage in the aeroplane, having at the same time a special slot for a laptop (up to 15.6" diagonal), Xwave offers an excellent model which, although not one of the cheapest (retail price on the local market is about 8,000 dinars), providing excellent build quality so it can be compared with more expensive cases of well-known manufacturers.

Testirani proizvod je uzorak.

NT Company ustupio: Xwave NTT11700
maloprodaja: NT Company prodajna mesta na ovom linku.