Xwave T61

Jedan od jednostavnih uređaja koji će pomoći da digitalnu muziku prosledite do radija u kolima. Kombinacija je FM transmitera i MP3 plejera, stim što dolazi u pakovanju sa naponskim adapterom za kola i daljinskim upravljačem.

Često se može čuti pitanje kako na najjednostavniji način proslediti muziku do audio sistema u kolima, posebno u slučajevima gde se koriste recimo fabrički audio uređaji koji ne podržavaju digitalnu muziku. Zbog ovoga, pojavio se solidan broj raznih uređaja koji će ovo olakšati. Xwave je proizvođač velikog broja periferija, tako da nas ni ne čudi što u svojoj ponudi ima par ovakvih FM transmitera, stim što model T61 ima i ulogu muzičkog plejera. Dodatno, plejer se može nositi i zasebno i koristiti van kola, što je vrlo praktično. Ono što će međutim većina prvo pogledati jeste cena, a u ovom slučaju sigurno neće biti problem.

Ključne karakteristike

  • Kombijacija punjača za kola, MP3 plejera i FM transmitera
  • Dobra cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Funkcije: plejer (MP3, WMA), FM transmiter (87.5 do 108 MHz)
  • Auto Punjač: izlaz 5V/2A
  • Memorija: MicroSD
  • Ekran: LCD, 1 red, pozadinsko osvetljenje
  • Baterija: Li-Ion

Xwave T61

Proizvođač je ovde praktično upakovao tri uređaja, adapter odnosno punjač za kola, FM transmiter i muzički plejer. U pakovanju stižu pored punjača i plejera i jedan produžni USB kabl i daljinski upravljač, što nas je posebno obradovalo pošto je prilično kompaktnih dimenzija i sa svim potrebnim i podržanim funkcijama uređaja. Instalacija je jednostavna i samo treba obratiti malo pažnje na položaj konektora za upaljač, pošto je punjač malčice većih dimenzija. On ima i USB konektor sa 2A izlazom, i može se koristiti za dopunjavanje drugih uređaja, recimo mobilnih telefona i tableta, uz kompatibilnost sa svim uređajima koji za to koriste USB interfejs.

Sam plejer je kompaktan i zaobljenih linija, tako da će vrlo lako stati u džep ako se negde nosi. Sa donje strane ima USB konektor koji se sklapa, i pomoću koga se kači na adapter u kolima. Ovaj konektor se naravno može povezati i na računar, za dopunjavanje baterije i transfer muzike. Ono što zameramo je što nema uopšte integrisane memorije, već se mora koristiti eksterna MicroSD kartica, čiji je čitač smešten sa gornje strane, gde je i 3.5mm konektor za slušalice. Ispod malog LCD ekrana (prikazuje samo najosnovnije informacije) se nalazi Play/Pause taster, On/Off taster je sa desne bočne strane a Back, Skip i Menu sa leve bočne strane, tako da neće biti puno nedoumica oko korišćenja. Šteta samo što ekran nije malo veći da bi se i informacije sa njega bolje videle.

Rezime

FM transmiter radi kao i svi drugi modeli te vrste, odabere se frekvencija na kojoj će se zvuka sa plejera emitovati, a zatim potraži ta frekvencija na audio uređaju u kolima. Potrebno je malo eksperimentisanja da bi se našla frekvencija sa najmanje smetnji, posebno ako se nalazite u gradu. Muzički plejer prepoznaje najčešće korišćene formate: MP3 i WMA, a uređaj ima i integrisanu bateriju za koju nismo uspeli da saznamo karakteristike, ali očekujemo neki prosek od oko 10h slušanja muzike. Ovo je prilično koristan uređaj za one koji vole da slušaju muziku u pokretu, a sa druge strane im treba jednostavan način da svoju kolekciju slušaju i u kolima.

Conclusion

FM transmitter works like all the other models, it is necessary to choose the frequency at which the sound is emitted from the player, and then look for that frequency of the audio device in the car. It takes some experimentation to find the frequency with a minimum of noise, especially if you are in town. The music player recognizes the most commonly used formats: MP3 and WMA, and has an integrated battery of unknown characteristics for now, but we expect an average 10hrs of music. This is a useful device for those who like to listen to music on the go, and on the other hand, need an easy way to listen to their music collections in the car.

Testirani proizvod je uzorak.

NT Company ustupio: Xwave T61
maloprodaja: NT Company prodajna mesta na ovom linku.