Za korak ispred konkurencije - BenQ BL2205PT monitor

Monitori širokih namena i dalje predstavljaju veoma traženu robu na (još uvek zanimljivom) globalnom IT tržištu. Posebno su atraktivni povoljniji modeli visokih radnih karakteristika i pristojne dijagonale, koji su manje-više sjajna rešenja za kancelarijaska okruženja i korisnike sa skromnijim zahtevima (i budžetima). Ovi monitori sa druge strane mogu da odgovore i na kompleksnije zadatke jer u velikom broju slučajeva dolaze sa odličnim radnim panelima koji veoma verno reprodukuju sve boje iz spektra, ali donose i sjajan prikaz detalja. Monitor oznake BL2205PT kompanije BenQ jeste jedan od ozbiljnijih igrača na ovom polju i svakako je rešenje koje je u stanju da odgovori na različite zahteve. Koliko zaista ima istine u ovim rečima.

BenQ BL2205PT

BenQ BL2205PT je krajnje jednostavno osmišljen monitor sa lepo oblikovanim ivicama i izradom koja je veoma zadovoljavajuća, može se reći i više nego zadovoljavajuća obzirom da je korišćena posebna vrsta plastike i aluminijuma koji daju ovom modelu na lakoći, ali i izdržljivosti. Sam monitor ima zanimljivo rešeno postolje, solidan broj priključaka i baziran je na TN panelu poslednje genercije čija je dijagonala 22 inča, a maksimalna radna rezolucija 1920×1080 piksela. Panel displeja ima odziv tečnih kristala od 5 ms, dok je maksimalni dinamični kontrast 12M:1 (nativni je mnogo manji, ali tako to biva kod svih monitora, što uključuje i rešenja niže i srednje klase). Upravo zbog toga BL2205PT ima odličan kapcitet da se nosi sa najrazličitijim poslovnim prezentacijama i video sadržajima visoke definicije, ali može da bude i korektan multimedijalni monitor. Ipak, on nema kapacitet za igranje igrica i ozbiljniji rad sa grafikom i 3D objektima – to je ostavljeno za mnogo ozbiljnije i skuplje modele koji dolaze i sa skupom odličnih tehničkih inovacija. Više o ostalim hardverskim karakteristikama ovog monitora možete pogledati na oficijalnom evropskom sajtu proizvođača gde je moguće informisati se i o nekim dodacima koji postoje za ovaj model. Sve u svemu BL2205PT dolazi sa solidnom hardverskom konstrukcijom.

BenQ BL2205PT

Tehnološki gledano prednost ovog monitora se ogleda u implementiranoj Flicker free tehnologiji zaduženoj protiv treperenja – ona uklanja treperenje na svim nivoima osvetljenja i efikasno smanjuje zamor vida. Uobičajeni LCD ekrani trepere 200 puta u sekundi. Oči korisnika možda ne vide ovo treperenje, ali ga itekako osećaju. Sa pomenutom tehnologijom oči se oslobađaju neželjenog treperenja, a nivo zamora se svodi na minimum. Low Blue Light tehnologija je još jedna od par ključnih koja je implementirana u ovaj zanimljivi monitor. Svaki monitor stvara deo svetlosti plavog spektra koja je jedan od osnovnih uzroka oštećenja vida, zamora očiju, glavobolja i poremećaja spavanja. Jedinstvena tehnologija Low Blue Light kompaniuje BenQ osmišljena je da reši svakodnevni problem izlaganja plavoj svetlosti i omogući da se korisnik zdravije oseća ispred računara. Aktiviranjem jednog od četiri unapred podešena načina rada Low Blue Light pomoću ekranskog menija (Multimedia – smanjenje od 30%, Web-surfing – 50%, Office – 60%, Reading – 70%) korisnik čuva svoje oči bez smanjenja vizuelnog užitka. Još nekoliko tehnoloških inovacija čine BL2205PT monitor sjajnim modelom, a među njima je i odlično osmišljen OSD koji korisniku gotovo sve opcije nudi na dohvat ruke. Grafički, OSD ovog monitora je impresivan i za svaku pohvalu, ali njegova prava nadmoć se oseti tek pod prstima u radu.

BenQ BL2205PT

Kvalitet slike koji dolazi sa BL2205PT monitorom ide značajno ispred rešenja u svojoj klasi, pogotovo kada je upitanju reprodukcija boja i prikaz detalja. To nije nimalo iznenađujuće obzirom da ugrađeni TN panel u ovaj model prati i vrhunsko LED pozadinsko osvetljenje, što u kombinaciji sa nekim prethodno pomenutim tehnološkim inovacijama čini dobitnu kombinaciju. Svi testovi pokazuju da ovaj monitor poštuje propisane standarde i da mu je reproduktivnost veoma, veoma dobra - po nekim testovima i ravna sa monitorima visoke klase. Altona testovi (inače se koriste za testove printera i prikaza slike na displejima) prikazuju izuzetnu detaljnost, čak i iznad očekivane, a odlično se pokazao i kada je reč o prikazu kompleksnih grafikona i strukturno zahtevnih objekata. I drugi ozbiljni video i grafički testovi govore u prilog ovom monitoru, pogotovo u segmentu detaljnosti gde većina testova jasno kazuje kako BL2205PT donosi taj prodoran i jasan prikaz objekata iz svih uglova, kao i sitnih detalja i grafike. Sve u svemu, kvalitet slike koji donosi ovaj monitor je čista desetka i ovo je monitor koji većini kancelarija i manje zahtevnih korisnika završava svaki posao, čak i potrebu za gledanjem filmova visoke definisije.

BenQ BL2205PT

Ovo je svakako bez mnogo mozgovanja i razmišljanja jedan od najboljih monitora u svojoj klasi i rešenje koje u svakom pogledu nudi dosta više od sličnih konkurentskih modela. BL2205PT će svakoj kancelariji doneti mir i prijatan rad, ali i istu osvežiti svojom elegancijom i kvalitetnom izradom. Kućnim korisnicima koji ne traže i ne očekuju čuda ovaj monitor rešava sve glavobolje - idealan je kako za surfovanje internetom, tako i za gledanje filmova i rad sa manje napornom multimedijom. U biti ovo je monitor koji za cenu po kojoj se prodaje u ovom trenutku nudi najviše na svim poljima i baš zato ga treba ozbiljno uzeti u razmatranje prilikom izbora. Za ove pare nema bolje! Toliko!

BenQ BL2205PT

Cena (sa PDV-om):  17.599,00 dinara

Kontakt: List