Za one kojima je važna brzina - Adata SD600, eksterni 3D NAND SSD

ADATA Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi, NAND fleš proizvoda i dodatne opreme za mobilne uređaje, predstavio je danas SD600, eksterni SSD u varijantama sa 256 GB i 512 GB, za čiju izradu je korišćen izuzetno kvalitetni 3D TLC NAND. Disk postiže brzine od 440 MB/s pri čitanju i 430 MB/s pri zapisivanju podataka, daleko nadmašujući eksterne hard diskove. Težine samo 90 g, uređaj je lako prenosiv, a radi sa Windows baziranim računarima, Xbox One i PS4 konzolama, kao i sa Android uređajima, pri čemu nije neophodna prethodna instalacija drajvera. SD600 je dostupan u potpuno crnoj i crveno-crnoj boji, a za izradu su korišćeni materijali otporni na udarce, uklopljeni u sportski dizajn prilagođen korisnicima sa aktivnim životnim stilom.

Eksterno proširenje prostora za podatke koje unapređuje performanse

U skladu sa sportskim izgledom, SD600 omogućava čitanje podataka brzinom od 440 MB/s i zapisivanje brzinom od 430 MB/s. Eksterni mehanički hard diskovi ni u idealnim uslovima ne mogu postići ni približne rezultate. Otprilike četiri puta brži od diskova sa pokretnim delovima, SD600 skraćuje vreme učitavanja, što rezultuje glatkijim radom u igrama i aplikacijama kod kojih je ključan brz protok podataka.

Adata SD600

Arhitektura nove generacije

Unutar SD600 SSD-a se nalazi 3D TLC NAND fleš. ADATA i industrija u celini prelaze na 3D/naslaganu memoriju koja nudi veću gustinu, pouzdanost i trajnost, u poređenju sa starijom 2D/ravanskom memorijom. SD600 je dostupan u varijantama sa 256 GB i 512 GB prostora.

Za sprint i maraton

Zahvaljujući integraciji DRAM keša i SLC keša koji održavaju performanse na visokom nivou, SD600 ne usporava i ne dolazi do zagušenja čak ni pri velikom radnom opterećenju ili rukovanju velikim fajlovima. SLC keš je posebno interesantan jer omogućava da deo diska radi u pSLC režimu (pseudo single-level cell), što je veoma korisno kod izvršenja operacija visokog prioriteta.

Laka prenosivost i kompatibilnost

Moderan i sportski, SD600 je težak samo 90 grama, što je upola manje čak i od laganih eksternih hard diskova. Korisnici ga lako mogu smestiti na razna mesta, počev od džepa pa do ranca, bez opterećenja ili neugodnosti. SD600 se sa drugim uređajima povezuje preko USB 3.1 porta, pri čemu za rad nije potrebno instalirati drajvere, a potpuno je kompatibilan sa Windows baziranim desktop i laptop računarima, Xbox One i PS4 konzolama i Android uređajima. Napravljen je od materijala otpornih na udarce, što pruža dodatni nivo zaštite u slučaju pada ili udarca, koji su česti kod aktivnog načina života.