Zanimljivije učenje uz Dell laptop računare i monitore

Beograd, 27. januar 2017. godine – Kompanija Dell predstavila je novi potrfolio računara i monitora koji su namenjeni profesorima i učenicima širom sveta. Novi modeli Latitude i Chromebook laptop računari, kao i interaktivni 4K monitori sa dijagonalom od 55 i 86 inča, prilagođeni su potrebama i navikama učenika osnovnih i srednjih škola i imaju za cilj da unaprede prakse u nastavi, kao i da omoguće nastavicima da gradivo predstave na zanimljiviji način.

Dell

Svi uređaji iz nove linije kompatibilni su sa Windows ili Chrome opeartivnim sistemom, dizajnirani da pruže različite opcije i za najzahtevnije korisnike, a karakteriše ih visok kvalitet i izdržljivost za svakodnevno korišćenje u nastavi. Dužina trajanja baterije omogućava učenicima celodnevno učenje, bez brige da će se računar ugasiti. Svaki računar pokreću Intel procesori šeste ili sedme generacija koji sa svojim snažnim performansama ne utiču na dužinu trajanja baterije.

„Predstavljanjem linije naših najnovijih uređaja namenjenim obrazovnim institucijama želeli smo da podstaknemo učenje u školi i van nje, obezbeđujući alate koji olakšavaju saradnju između đaka i nastavnika”, izjavio je Džon Filips, direktor u sektoru za obrazovanje i strategiju u kompaniji Dell EMC.

Latitude i Chromebook 11 convertible laptop računari

Novi računari Latitude i Chromebook 11 convertible predstavljaju novu liniju proizvoda namenjenu školstvu i obrazovanju i lako se prilagođavaju potrebama korisnika. Malih su dimenzija što omogućava njihovo lakše korišćenje i prenošenje, a takođe se mogu koristiti u tradicionalnom modu, otvoreni kao šator, ili sklopljeni kao tablet. U tablet modu, Windows verzija ima prednju kameru koja omogućava snimanje video zapisa, a sadrži i aktivnu olovku za pisanje beleški i pravljenje dijagrama. Gumirane ivice pružaju dodatnu zaštitu i sprečavaju oštećenje pri padu, tastatura je vodootporna i laka za korišćenje. Latitude 11 računar pokreće sedma generacija Intel Celeron i Pentium procesora, dok Chromebook pokreće Intel Celeron šeste generacije.

Dell

Laptop računari Latitude 13 i Chromebook 13

Latitude 13 i Chromebook 13 imaju veće ekrane, bolje procesore i bržu memoriju, namenjeni su učenicima koji koriste STEM aplikacije. Konfiguarcija računara podžava zahtevne nastavne programe i metode pružajući studentima i profesorima mogućnost da u isto vreme istražuju i budu kreativni.

Dell

Bez obzira na performanse i veličinu računara, trajanje baterije je poboljšano u odnosu na prethodne generacije i traje ceo dan. Lattitude 13 pokreće Intel® Celeron™ i Pentium procesor šeste i sedme generacije, ili opciono Core i5 procesori, dok Chromebook 13 pokreće Intel Celeron šeste generacije ili Core i3 procesor. Svi modeli su dizajnirani tako da izdrže svakodnevno korišćenje, svi su gumirani i sa zaobljenim ivicama, otporni na vodu i padove. Ideja kompanije Dell je bila da napravi uređaje koji su izdržljivi i na koje učenici i profesori mogu da se oslone svaki dan.

4K Interaktivni touch monitori od 55 i 86 inča

Kompanija Dell proširila je svoj portfolio sa interaktivnim touch monitorima od 55 i 86 inča. Prošlogodišnji model od 70 inča je imao samo 1080p rezoluciju, dok Dell 55 i Dell 86 stižu sa 4K (3840x2160p) rezolucijom displeja.

Oba monitora imaju veliki broj funkcija za kolaboraciju i idealni su za korišćenje u poslovanju i edukaciji. Podržavaju 20 tačaka za dodir, što omogućava da ih više ljudi koristi istovremeno. Tu je i Dell InGlass tehnologija, koja omogućava prirodno iskustvo pisanja sa dva prateća pasivna stylusa. Za poboljšanu vidljivost tu su premazi koji štite od odsjaja i mrlja.

Dell monitori su jednostavni za upotrebu i imaju mogućnost povezivanja na više portova što profesorima i đacima olakšava korišćenje u nastavi.