28% roditelja zabrinuto zbog štetnog sadržaja na internetu, što ukazuje na značaj pouzdanog softvera za roditeljski nadzor

Prema Family Report izveštaju, kompanije Kaspersky, više od četvrtine (28%) roditelja koji imaju dete starosti između sedam i 12 godina smatraju da je štetni (nasilni ili seksualni) sadržaj najveći rizik sa kojim se njihova deca susreću na internetu. Štetan sadržaj prisutan je širom interneta, čak i u oglašavanju putem aplikacija, gde kreator takvog materijala može profitirati od aplikacija. Rešenje Kaspersky Safe Kids for Windows nedavno je dobio nagradu 2019 AV-Comparatives Approved Parental Control Award i pomaže pri zaštiti dece od neprimerenog sadržaja.

Poznato je da nije sve što se nalazi na internetu primereno za mlađe korisnike, a količina štetnog onlajn sadržaja se ubrzano povećava. Kako bi umanjili rizik da njihova deca naiđu na neprimereni sadržaj, više od četvrtine roditelja (28%) pokušava da reguliše vreme koje deca provode na internetu. Polovina ispitanika (58%) smatra da treba da kontroliše ili nadgleda pretragu i način na koji njihova deca koriste internet.