3D štampač na CE&HA sajmu

Posetioci CE&HA sajma imaće prilike da pored brojnih drugih inovativnih tehnologija i da se informišu o najnovijim dostignućima vezanim za tehnologije 3D štampanja.

Zvanično press saopštenje

Značajno mesto na CE&HA sajmu, koji će se održati od 1. do 4. oktobra u halama 1 i 1a Beogradskog sajma, imaće i promovisanje primene novih mogućnosti na polju 3D tehnologije- 3D štampa, 3D skeniranje, 3D modeliranje i softverski razvoj.

Kroz edukaciju i interaktivne sadržaje na CE&HA sajmu biće prikazan potencijal 3D štampe i njene primena u svakodnevnom životu. Posetioci štanda Voxellab posvećenom 3D štampanju imaće priliku da se uvere kako pred njihovim očima nastaju predmeti koji su do pre samo nekoliko trenutaka skenirani ili iskreirani na računaru i pretočeni u 3D oblik. Takođe, na štandu će biti prikazane i mogućnosti 3D olovke. Dovoljno je da odaberete boju, stavite je u olovku i onda elegantnim pokretima ruke stvarate najrazličitije oblike koje posle možete uklapati sa proizvodima iz 3D štampača.

Posetioce CE&HA sajma koji dođu na štand posvećen 3D štampi očekuje i vredna nagrada. Tokom svakog od četiri dana manifestacije, jedan od posetilaca će dobiti svoju malu skulpturu izrađenu u 3D tehnologiji.

Jedan od primarnih ciljeva CE&HA sajma je da se posetiocima približe nauka i tehnologija, kao i da se podstakne kreativnost kod mladih. U saradnji sa Sekretarijatom za privredu Grada Beograda, među posetiocima će se naći i veliki broj osnovaca i srednjoškolaca, kao i nastavnika, koji će u prostoru namenjenom edukaciji moći da na interaktivan način steknu nova saznanja. Posetioci Ce&Ha sajma moći će da prođu i kroz CE&HA vremeplov, istoriju uređaja bez kojih ne možemo da zamislimo svakodnevni život.

CE&HA će, osim izložbenog, imati i prodajni karakter, u saradnji sa najvećim distributerima i prodajnim lancima, ali po znatno nižim cenama od onih u prodajnim objektima. Radno vreme CE&HA sajma je svakog dana od 10-19h, a cena ulaznice je 200 dinara.