Arhiva - 16.07.2015.
SanDisk iNAND 7232
Dizajniran sa 4K UHD snimanjem na umu, SanDisk je najavio iNAND 72732 skladišteni sistem visokog kapaciteta koji je sada dostupan na tržištu u u kapacitetima od 32 do 128GB. Izgrađene da zadovolje najnovije e.MMC specifikacije ove kartice su dizajnirane da rade sa ultra brzim WiFi brzinama kao što su 802.11 ad sa podrškom za dva za dva 802.11 ac. Sekvencijalna brzina čitanja ovih kartica je 280MB/s dok je sekvencijalna brzina pisanja 150MB/s. Nove kartice karakteriše povećanje od 25 kada je reč o sekvencijanoj brzini pisanja u odnosu na prethodne edicije dok je takođe podržano snimanje fotografija u RAW formatu.
16.07.2015. u 16h @ tweaktown.com >
65288
Freesat set top box
Uprkos tome što ima mnoštvo televizora na tržištu sa ugrađenim Freesat, koji je satelitski bazirana alternativa za Freeview set top boxovi su retki. Freesat i njegov partner Humax su sada predstavili novi model koji zamenjuje prethodni koji je na tržištu bio nekoliko godina. Model Humax HDR-1100S nije preterano veliko unapređenje u odnosu na prethodne modele ali je gotovo za trećinu manjih dimenzija u odnosu na popularni HDR-1000S i poseduje WiFi konektivnost kao standard. Humax nije uključio prednji ekran novog uređaja već se odlučio za LED osvetljenje koje menja boje i daje osnovne informacije o statusu ovog uređaja što kompanija smatra manje ometajućim.
16.07.2015. u 15h @ engadget.com >
65287
Novi format za BLE Beacons
Google je predstavio brojne nove proizvode vezane za svoje Bluetooth Low Energy (BLE) Beacon uređaj u pokušaju da izazove Apple iBecon ekosistem. Ovi novi proizvodi uključuju novi open beacon format, alate i API za gradnju aplikacija i servisa za beacone novi razvojno centriran servis za upravljanje i nadgledanje razvojima velikih beacona. Nije tajna da je Google već duže vreme zainteresovan za Bluetooth beacone. Pre oko godinu dana su se pojavile prve informacije o Google Nerby projektu koji je takođe postao dostupan kao API. Google već radi sa proizvođačima hardvera za beacon uređaje i implementirane nove API-je u proizvode ovih kompanija.
16.07.2015. u 15h @ techcrunch.com >
65286
Office za Windows 10 u poslednjoj test verziji
U sklopu priprema za zvanični početak Windowsa 10 i njegovih pratećih alata 29. jula Microsoft je obezbedio poslednje verzije Office for Windows 10 tasterima pre nekoliko dana. Nije se mnogo toga promenilo u aplikacijama tokom poslednjih pet meseci ali je više nego vidljivo da su ispolirane da se mnogo bolje uklope uz Windows 10 operativni sistem na kojem rade. Uprkos tome što će raditi na desktop personalnim računarima, Microsoft je ove aplikacije nazvao mobilnim aplikacijama obzirom da su primarno dizajnirane za tablete odnosno smart telefone koji koriste Windows 10 operativni sistem.
16.07.2015. u 14h @ theverge.com >
65285
SanDisk Wireless Flash drajv
SanDisk je proširio njihovu ponudu kada je reč o mobilnim skladišnim rešenjima predstavljanjem novog, bežičnog mobilnog flash drajva koji nosi naziv SanDisk Connect Wireless Stick. Ovaj bežični flash drajv omogućuje jednostavnu razmenu, prebacivanje i pristup fotografijama i video sadržajima između različitih mobilnih uređaja i računara. SanDisk Connect Wireless Stick može da radi sa pametnim telefonima, tablet računarima i računarima. Novi drajv korisnicima omogućava bežični pristup medijima ili prebacivanje velikih fajlova, čuvanje i razmenu fotografija i video sadržaja ili streaming HD video ili muzičkih sadržaja na i sa mobilnih uređaja.
16.07.2015. u 14h @ fareastgizmos.com >
65284
Google testira novu opciju
Google je pokrenuo beta testiranje nove opcije koja će korisnicima omogućiti da trenutno rezervišu hotelsku sobu, bez napuštanja strane sa rezultatima pretraživanja. Umesto prostog isporučivanja rezultata vezanih za određeni hotel, strana sa rezultatima pretraživanja prikazuje i cene hotelskih soba sa popularnih sajtova, među kojima su Hotwire.com, Booking.com i Hotels.com, ali i cene samog hotela. Ukoliko se korisnik odluči za rezervisanje hotelske sobe, kompletna rezervacija se vrši preko Google strane umesto redirektovanja na Web stranu odabranog hotela.
16.07.2015. u 13h @ thestar.com >
65283
TP-Link Archer D9 AC1900
Većina kućnih korisnika i malih poslovnih korisnika nikada ne razmišlja o unapređivanju rutera koji im je obezbeđen od strane internet provajdera, ali na taj način se propuštaju dodatne karakteristike i performanse koje nudi sofisticiraniji ruter. Archer D9 kompanije TP-Link odlikuje pametni dizajn kao i pristojne performanse, a sve to dostupno je po ceni nižoj od konkurentskih proizvoda. TP-Link Archer D9 AC1900 odlikuje red LED svetala sa gornje strane, a kada je reč o mogućnostima povezivanja, sa zadnje strane se nalaze tri LAN porta i LAN/WAN port, taster za uključivanje kao i tasteri za WPS i uključivanje i isključivanje Wi-Fi opcije, što je retko dostupna opcija.
16.07.2015. u 13h @ betanews.com >
65282
Dell isporučuje OEM verzije Thin Clients
Kompanija Dell je na Microsoft Worldwide Partner konferenciji predstavila najnoviju Wyse thin clients seriju, baziranu na Windows 10 loT Enterprise operativnom sistemu, kao i na vWorkspace desktop virtualizovanom softveru, što je IT menadžerima olakšalo planiranje, primenjivanje i pokretanje desktop virtualizacije. Nova rešenja pružaju dodatnu fleksibilnost za organizacije koje žele da razmeste Microsoft Azure sa VDI (virtuelnom desktop infrastrukturom) i nude naučnicima znanje za rad sa moćnim, bezbednim završnim tačkama, koje ne utiču na performanse ili produktivnost.
16.07.2015. u 12h @ wpc.microsoft.com >
65281
PowerColor AMD Radoen R9 Fury
Kompanija PowerColor je dodala svojoj R9 liniji modela 4GB Fury HBM model za koji se navodi da nudi za 60% više memorijskog propusnog opsega u odnosu na GDDR5 memoriju zahvaljujući tehnološkom napretku. Namenjena za 4K i VR aplikacije, PowerColor R9 Fury kartica nudi hlađenje preko tri ventilatora prečnika 90mm, zatim šest 8mm cevi za izmenjivanje toplote odosmo crnog plating klipa. Sa podrškom za AMD LiquidVR, DirectX 12, Vulkan API-je, AMD CrossoFire i FreeSync tehnologiju, ova kartica nudi 4096-bitni memorijski interfejs, tri DsiplayPort izlaza i singl HDMI opciju. Radni takt jezgra je 1000MHz dok cena ovog modela još nije obelodanjena.
16.07.2015. u 12h @ tweaktown.com >
65280
Titan MFi sertifikovani Lightning kabl
Kompanija Titan je predstavila svoj novi proizvod koji donosi USB portove i Lightning konektor. Ovaj kabl je karakterističan po tome što je presvučen dvoslojnim čelikom visoke čvrstoće, uključuje zaptiveno jednodelno kućište koje je spojeno direktno sa kablom da bi se obezbedilo da konektori uvek budu na potrebnom mestu, dok je sam kabl sertifikovan sa Apple MFi programom za bezbedno punjene uređaja. Kabl karakteriše dužina oko 1m, zatim USB konektor sa jedne strane odnosno MFi Lightning adapter.
16.07.2015. u 11h @ tweaktown.com >
65279
Opera 30.0.1835.125
Uprkos tome što se Opera nije nametnula kao najpopularniji internet pretraživač, ovaj alat se odlično kotira na tržištu pretraživača – na mestu broj četiri, a beleži i veliki broj korisnika. Opera koristi sve prednosti ugrađenog BitTorrent klijenta i integrisanog IRC ćaskanja, a može da se pohvali odličnom brzinom rada. Opera 30.0.1835.125 donosi rešenje za problem primećen u DNA-35815 koji se vezuje za nemogućnost učitavanja fontova u okviru Chrome PDF plugin-a, rešenje za problem DNA-38136 koji je dovodio do krahiranja pretraživača u ˃base:: TaskRunner:: PostTask ˃ content:: WMFMediaPipeline:: Initialize i druge izmene.
16.07.2015. u 11h @ filehippo.com >
65278
Pad popularnosti tablet računara
Asustek Computer planira da predstavi ZenPad seriju jeftinijih tablet računara sa ciljem da unapredi isporuku njihovih tableta u toku 2015. godine, ali analitičari očekuju da isporuka dostigne samo 6 - 7 miliona jedinica, što je pad od 30 odsto sa 9.4 miliona jedinica, koliko je isporučeno u toku 2014. Asustek je u prvoj polovini godine isporučio 2.5 miliona tableta, što je pad od 39 odsto na godišnjem nivou, a kompanija nije zabeležila uspeh kada je reč o cilju da isporuči 1.8 miliona tableta u toku prvog i 1.2 miliona tablet računara u toku drugog kvartala.
16.07.2015. u 10h @ digitimes.com >
65277
Google Eddystone
Kompanija Google je predstavila Eddystone – open source, Bluetooth LE beacon namenjen višestrukim platformama. Bluetooth beacon uređaji su deo Internet of Things trenda. Reč je o malim emiterima, obično pokretanih baterijama koji šalju informacije o specifičnoj tački od interesa i ona se zatim pasivno prima od strane smart telefona ili tableta u opsegu transmitera. Kako Google objašnjava cilj kompanije je da beaconi vode korisnike i aplikacije u realnom svetu na isti način na koji su svetionici vodili kapetane brodova po noći. Obzirom da je u pitanju open source projekat, on može da se koristi i sa drugim uređajima, ne samo Google i Android podržanim.
16.07.2015. u 10h @ arstechnica.com >
65276
Ebook Reader 1.67
Icecream Ebook Reader omogućava korisnicima da dodaju veliki broj knjiga aplikaciji za kreiranje personalizovane biblioteke. Korisnici mogu knjige označiti kao omiljene ali isto tako i uklanjati knjige iz biblioteke. Svaku knjigu prati podatak koliki procenat knjige je čitalac pročitao kao i podatak o tome kada je knjiga dodata u biblioteku. Moguće je i pretraživanje naslova knjiga i autora u okviru biblioteke kao i pretraživanje određenog teksta i brojeva strana svake knjige. Najnovije izdanje ovog softvera koje je objavljeno nosi oznaku Ebook Reader 1.67 i donosi prevod na bugarski jezik.
16.07.2015. u 09h @ filehippo.com >
65275
Razer Seiren Pro RZ05 mikrofon
Najnoviji proizvod kompanije Razer nudi igračima i profesionalnim ljubiteljima zvuka iskustvo snimanja kakvo nikada nisu ranije iskusili. Mikrofon karakteriše 5V 300mA koji se dobijaju preko single USB konekcije sa vašeg računara Mikrofon može da snima sadržaje sa 192Kbps uz 24-bitni bitrate i poseduje tri 14nm kondenzatorske kapsule. Mikrofon nije za neobavezne igrače ili one sa slabim srcem kada je reč o novcu obzirom da je cena ovog mikrofona $250. Prodajno pakovanje mikrofona odnosi svaki deo dodatne opreme koji vam treba da bi mikrofon obezbedio najbolji mogući doživljaj snimanja zvuka.
16.07.2015. u 09h @ tweaktown.com >
65274
Google Chrome 43.0.2357.134
Google-ov Chrome pretraživač odlikuje kombinacija sofisticirane tehnologije i jednostavnog korisničkog interfejsa sa ciljem kreiranja bržeg, sigurnijeg i lakšeg pretraživanja interneta. Google Chrome je predstavljen 2008. godine i za samo četiri godine postao najčešće korišćeni internet pretraživač. Google-ov rapidni razvoj i kontinuirana unapređenja osiguravaju Chrome pretraživaču da uvek bude konkurentan ostalim internet pretraživačima na tržištu. Najnovije izdanje koje je objavljeno nosi oznaku Google Chrome 43.0.2357.134 i donosi minorna unapređenja u odnosu na prethodno izdanje.
16.07.2015. u 08h @ filehippo.com >
65273
Novi 2D super materijal
Potpuno teorijska matematička studija je inspirisala eksperiment koji bi mogao da ima ozbiljne primene i u realnom svetu. Kristalni materijal pod nazivom Titanium, trisulfat bi mogao da se ponaša na gotovo isti način kao i grafen u mnogim oblastima dok nema jednu bitnu slabu tačku. Naime, najnovija dvodelna studija predviđa i eksperimentalno potvrđuje njegovo najznačajnije svojstvo. Proračuni i kasniji testovi su pokazali da elektronski međuprostor između veza titanijum trisulfida je takav da ovaj silikon čini potencijalno boljim kandidatom nego što je grafen za narednu generaciju elektronike. Rad je za sada veoma preliminaran, ali obećava.
16.07.2015. u 08h @ extremetech.com >
65272
Superračunar koji koristi NAND
Ako želite da gradite vrhunski računar potrebno vam je mnogo RAM-a. Uvreženo stanovište je da kada treba graditi vrhunske radne stanice, računare visokih performansi ili naučna radna okruženja ovi sistemi zahtevaju mnogo DRAM-a. To međutim možda nije sasvim tačno. Naime, novi tim sistemskog dizajna istraživača kompanije MIT je pokazao da za najbolje moguće superračuanrske performanse nije potrebno mnogo RAM-a već mnogo NAND flasha. Uprkos tome što je NAND flash sporiji od DRAM-a, istraživači su otkrili da serveri kada je potrebno raditi sa velikim setovima podataka mnogo bolje se ponašaju kada primaju podatke na tradicionalne medije a ne u sistemsku memoriju.
16.07.2015. u 07h @ extremetech.com >
65271
Logitech Logi iPad kućište
Možda ste čuli da je kompanija Logitech promenila svoj brend u mnogo prijemčljiviji Logi brend. Sada nam stiže i prvi proizvod u okviru novog Logi brenda. Reč je o iPad kućištu. Kompanijinu novu „Blok“ liniju kućišta za iPad Air 2 i iPad Mini modele karakterišu uglovi otporni na udarce, što su delovi koji se obično oštete kada vaš iPad padne na tlo. Isitna je da ovo kućište izgleda mnogo robusnije nego ona koja su tipična za današnje vreme, ali oštri uglovi daju ovom kućištu specifičan vizuelni stil koji omogućava da Logi brend bude primećen od mladih kupaca. Ovo kućište koje košta $40 nudi osnovnu iPad zaštitu zajedno sa ekranom.
16.07.2015. u 07h @ engadget.com >
65270
WiFi uređaji će govoriti jedni sa drugima
WiFi opremljeni uređaji trenutno ne komuniciraju jedni sa drugima pre nego što se povežu što ograničava ono što mogu da rade odnosno ne možete da ih koristite kao smart beacone bazirane na Bluetooth standardu ili da brzo pronađete ko share-uje fotografije. To će se uskoro promeniti zahvaljujući novopredtsavljenim WiFi Aware specifikacijama. Ova tehnologija je bazirana na tome da uređaji razmenjuju malene poruke o svojim servisima kada detektuju jedni druge čime je omogućeno da se šalju upozorenja i povezuju samo sa onim uređajima sa kojima je potrebno da se povežu. To će omogućiti čitav niz lakše ostvarenih funkcija ovih uređaja.
16.07.2015. u 06h @ engadget.com >
65269
Bose Soundlink Mini Speaker II
SoundLink Mini Speaker II je mali i lagani zvučni sistem koji omogućava da ga smestite u svoju torbu. Njegov nizak profil omogućava da ga smestite praktično bilo gde i obezbeđuje nisko težište što ga čini nemogućim da se prevrne. Punjiva Li-Ion baterija može da obezbedi do deset časova rada a punjenje je moguće sa većinom USB opremljenih izvora. U vašem domu ovaj zvučnik možete da koristite neograničeno dugo držeći ga na specijalnoj kolevci za punjenje. Baterije se pune dok slušate muziku i uvek su spremne da pokupite zvučnik i odete u zabavu ili pokret. Uparivanje preko Bleutooth tehnologije je moguće sa smart telefonom, iPadom ili tabletom.
16.07.2015. u 06h @ bose.com >
65268
Nema informacija!
Natec Genesis H22 Gaming Headset
Na prvi pogled • Beograd • 16.07.2015.
Osnovni model headseta iz Natec Genesis serije, sa analognim audio konekcijama. Dobar kvalitet izrade i materijala, odličan kvalitet zvuka sa snažnim basom su ono što se dobija po prilično dobroj ceni.
Gembird 2.5'' External USB 2.0 rack
Na prvi pogled • Beograd • 16.07.2015.
Eksterni rack za 2.5" hard diskove koji će odlično poslužiti onima koji imaju viška neki SATA disk ovog formata. Kvalitetno aluminijumsko kućište i jednostavna, tool-free instalacija su ono što se dobija po prilično povoljnoj ceni.