Canon 17. godinu zaredom proslavlja prvo mesto u udelu u globalnom tržištu digitalnih fotoaparata sa izmenljivim objektivima

Canon Inc sa ponosom objavljuje da su digitalni fotoaparati sa izmenljivim objektivima (DSLR i bez ogledala) ove kompanije ponovo zadržali prvo mesto udela u globalnom tržištu 17. uzastopnu godinu 1 od 2003. do 2019. Canon razvija ključne komponente grafičkih sistema koji se nalaze u njegovoj EOS seriji fotoaparata sa izmenljivim objektivima, CMOS senzore slike, procesore slike i izmenljive objektive, u okviru centralnog koncepta „Brzine, udobnosti i visokog kvaliteta slike“. Okupljanje linije proizvoda širokog opsega. Od modela-perjanica visokih performansi kojima profesionalci izuzetno poklanjaju poverenje, do početnih modela koji korisnicima omogućavaju da uživaju u snimanju slika visokog kvaliteta uz jednostavno korišćenje. Canon nastavlja da podržava raznovrsne potrebe svojih klijenata širom sveta.

U zoru digitalnih SLR fotoaparata, Canon je predstavio svoj inovativni EOS 300D septembra 2003 Ovaj revolucionarni fotoaparat, koji je imao kompetitivnu cenu i bio kompaktnog, laganog dizajna, osvojio je najveći deo udela globalnog tržišta i postavio osnove za rast DSLR kategorije. Od tada, Canon je nastavio da predstavlja niz revolucionarnih proizvoda, uključujući profesionalne modele EOS-1D serije i EOS 5D serije, koji su utabali put video snimanju na digitalnom SLR-u.