Canon i-SENSYS LBP-3010

Izuzetno kompaktan štampač vrlo povoljne cene, namenjen primarno kućnim korisnicima. Ono što je najbitnije je da je veoma lak za upotrebu a rezultati štampe će sigurno zadovoljiti potrebe većine korisnika.

Canon laserski štampači daju odličan odnos cene i kvaliteta, što je definitivno slučaj sa modelom i-SENSYS LBP-3010. Ovo je osnovni model laserskog štampača namenjen primarno korišćenju kod kuće, mada verujemo da bi odlično poslužio i u kancelarijama koje ne štampaju mnogo. Ovaj model bi najlakše opisali kao veoma jednostavan za korišćenje, standardne rezolucije i vrlo dobrog kvaliteta štampe. Cena štampača je prilagođena prosečnom korisniku, što je samo još jedna velika prednost.

Ključne karakteristike

  • Dosta dobar kvalitet izrade
  • Veoma jednostavno korišćenje
  • Odličan kvalitet štampe teksta i grafike
  • Vrlo povoljna cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

Canon i-SENSYS LBP-3010 - Brzina: do 14 strane u minuti A4, prva strana za 8.5 sekundi

  • Rezolucija: 600 x 600 dpi (2400x600 kvalitet otiska)
  • Memorija: 2MB (nije proširivo)
  • Interfejs: Hi-Speed USB port
  • Operativni sisitemi: Windows, MacOS, Linux
  • Ulazni kapacitet: 1 kaseta za 150 listova i jedna za pojedinačno ubacivanje papira
  • Izlazni kapacitet: 100 listova
  • Dimenzije: 372x250x197 mm
  • Težina: 5.94 Kg
  • Kapacitet tonera: 1500 strana sa 5% pokrivenosti

Canon i-SENSYS LBP-3010

Štampač je veoma jednostavnog dizajna, monoblok dosta kompaktnih dimenzija koji će zahtevati malo prostora sa prednje strane pošto se tu otvara poklopac koji je u isto vreme i ulazna fioka kapaciteta 150 listova. Odmah iznad je i tray za ubacivanje nešto debljih medija kao što su na primer koverte. Na žalost, može se ubacivati samo jedna po jedna. Sa gornje strane, postoji poluprovidni plastični poklopac koji kada se otvori ima ulogu izlazne fioke kapaciteta 150 listova. Ovo nam se sviđa iz dva razloga, prvo zato što je štampač vrlo kompaktan, a drugo je to što kada se ne koristi neće padati prašina. Što se kontrola tiče, one su minimalne i postoji jedan taster i dve LED statusne lampice. Sa računarom se povezuje preko USB interfejsa i potrebno je samo povezati na računar i instalirati drajvere.

Rezolucija štampe je 600x600 piksela, a proizvođač navodi da je kvalitet štampe 2400x600 piksela posredstvom Automatic Image Refinement tehnologije. Šta ovo znači konkretno, pa korišćenjem optimizacije je kvalitet štampe poboljšan u odnosu na standardnu 600x600DPI rezoluciju, što se najbolje vidi kod štampe grafike. Štampač ima 2MB integrisane memorije i ne može se dodatno proširivati. Brzina štampe je 14 stranica u minutu, sa oko 8.5 sekundi koliko je potrebno za izbacivanje prve stranice. Kada se prvi put upali, potrebno je oko 10 sekundi za Warm Up. Kada je u Standby režimu, nije potrebno čekati. Kvalitet otiska je prilično dobar, tekst je dosta dobar i pri manjim veličinama, pa će negde do veličine 6 biti solidno čitljiv. Kod grafike i slika, rezultati su takođe dobri, ali jesmo primetili da na većim površinama boja nije idealno uniformna, no to stvarno ne predstavlja neki veći problem.

Rezime

Ono što jeste bitno je da mesečni obim štampe iznosi čak 5000 stranica, što je prilično dobro za model koji nije predviđen za neko intenzivno štampanje. Kapacitet tonera je 1500 stranica pri 5% pokrivenosti. Kao kombinacija vrlo povoljne cene, solidnog kvaliteta štampe, jednostavan je za korišćenje i deluje da može bez ikakvih problema izdržati i neko intenzivnije korišćenje.

Conclusion

Monthly printing volume is awesome 5000 pages, which is rather good for the model that isn’t meant for intensive printing. Toner capacity is 1500 pages with 5% of coverage. As a combination of affordable price and solid printing quality, it is very simple to use so it can withstand an intensive usage too.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, 2008.): 93€

Pakom Distribution System ustupio: Canon i-SENSYS LBP-3010
Prodaja kroz mrežu dilera: spisak na pakom.com/gdedakupim