Canon pojačava svoju liniju objektiva za 4K emitovanje putem fleksibilnog hibridnog konceptnog BCTV zum objektiva

Beograd, 24. septembar 2020. godine – Canon Europe proširuje liniju vrhunskih objektiva za 4K emitovanje za kamere sa 2/3-inčnim senzorom lansiranjem modela CJ20ex5B. Pružajući prednosti Canon-ovih optičkih 4K performansi i napredne upotrebe, ovaj 2-u-1 objektiv UHDxs klase ima moćan 20x opseg zuma i 5 mm široki ugao – što ga čini pogodnim za širok spektar primena u emitovanju kao što su snimanje u studiju, sportska produkcija, snimanje dokumentaraca i prikupljanje vesti. Ovaj objektiv kompletira Canon-ovu liniju 4K BCTV objektiva – koja sada može da se pohvali sa 12 prenosnih objektiva i šest kutijastih objektiva (box-type).

Optičke performanse visokog kvaliteta

Canon se već više od 60 godina bavi proizvodnjom optički vrhunskih, inovativnih objektiva za emitovanje koji su vodeći u industriji – CJ20ex5B nastavlja sa tom posvećenošću. Zato što podržava 4K rezoluciju od centra slike do krajnjih ivica i ima napredan premaz objektiva, CJ20ex5B potpuno ispunjava visoke zahteve za produkcije u 4K HDR emitovanju. Štaviše, ovaj objektiv je kompatibilan sa kamerama koje podržavaju ispravljanje hromatske aberacije za BT.2020 gamu boja i zadovoljava rastuću potražnju za novim industrijskim standardima.

Zabeležite akciju iz različitih uglova

Kombinacija sposobnosti širokog ugla i zuma modela CJ20ex5B čine ga izuzetno svestranim objektivom. Zahvaljujući opsegu od 5,0-100 mm (10-200 mm sa optičkim ekstenderom) on podržava raznovrsne načine primene u emitovanju. Na primer, kada se koristi za sportsko emitovanje, ovaj objektiv je savršen izbor za profesionalce od kojih se traži da snimaju i panoramski pogled na arenu, kao i akciju izbliza sa ivice terena. Ovaj lagani (2,2 kg) i kompaktni objektiv omogućava emiterima da postignu 4K optičke performanse – bez obzira kakve postavke profesionalac izabere – čak i kad se koristi ugrađeni 2x ekstender. S obzirom da zahtevi gledalaca za 4K sadržajem rastu, CJ20ex5B omogućava emiterima da osiguraju budućnost svog sadržaja prilikom nadogradnje na 4K sisteme i procese rada.

Kompatibilan s virtuelnim sistemima

CJ20ex5B je opremljen 16-bitnim apsolutnim enkoderom koji može da očitava izuzetno precizne informacije o položaju svake od postavki objektiva – zuma, fokusa i blende bez inicijalizacije objektiva. Njegov 3 x 20-pinski konektori omogućavaju objektivu da očita te informacije čak i kada se u isto vreme koriste kontroleri zuma i fokusa. To je savršeno za profesionalce koji su u potrazi za kompatibilnošću objektiva sa različitim virtuelnim sistemima.

Kompaktan i lagan

Zahvaljujući svojim visokim specifikacijama i performansama, CJ20ex5B podržava tradicionalni kompaktni i lagani dizajn koji je uobičajen za Canon-ovu liniju ENG objektiva. Pored toga, prateći izdržljivost konvencionalnog HD objektiva, ovaj prenosni zum objektiv za emitovanje takođe je odličan izbor za upotrebu van emitovanja zahvaljujući visokoj prenosivosti. Ergonomski dizajniran za snimatelje koji snimaju sa ramena tokom dužih vremenskih intervala, grip objektiva CJ20ex5B udobno prihvata korisnikovu ruku, smanjujući napor i omogućavajući neograničene mogućnosti snimanja.

Takođe danas u prodaju kreće i Canon-ov najnoviji dodatak liniji Cinema EOS System proizvoda – EOS C70, kompaktna i svestrana kinematografska kamera i prva u liniji koja može da se pohvali inovativnim RF nosačem objektiva. Pored toga, Canon pušta u prodaju Mount Adapter EF-EOS R 0.71x – RF na EF adapter koji je dizajniran da omogući korisnicima da iskoriste širok spektar Canon EF stakla na EOS C70 kameri, istovremeno održavajući isti ugao gledanja punog formata.