Comtrade dobitnik Microsoft Country Partner of the Year 2019

Kompanije Comtrade i Microsoft obeležile su još jedan značajan trenutak u partnerstvu koje traje više od 15 godina. Naime, kompanija Comtrade je dobitnik “Microsoft Country Partner of the Year 2019 ” priznanja za Srbiju. Ovo je treći put da Comtrade osvaja ovo prestižnu nagradu, što potvrđuje veliki uspeh u razvoju inovacija i implementaciji rešenja zasnovanih na Microsoft tehnologiji.

Najveća IT kompanija u regionu, koja se našla među više of 2,900 kandidata iz 115 zemalja širom sveta, izdvojila se zahvaljujući odličnom poslovanju, kao i sve većem broju Comtrade rešenja zasnovanih na Microsoft tehnologiji. Pored toga, Microsoft Competence Center unutar kompanije Comtrade neguje tim stručnjaka koji je posvećen razvoju znanja i veština klijenata kroz blisku saradnju i edukaciju. Ovaj tim pomaže organizacijama da digitalno transformišu svoj biznis i usvoje inovacije i Microsoft rešenja koja nude dodatnu vrednost njihovom poslovanju.

“Naši partneri igraju ključnu ulogu u digitalnoj transformaciji, koja je centralna strategija za moderno poslovanje. Takva transformacija zahteva i nove veštine i nove investicije, stvarajući sjajne šanse za partnere kao što je Comtrade - iskusne u digitalnim tehnologijama, uslugama transformacije i savremenim poslovnim praksama”, rekao je Željko Vujinović, direktor kompanije Microsoft u Srbiji.

Nagrada Microsoft Country partnera godine je osvojena manje od godinu dana nakon što je kompanija Comtrade pored Srbije i Slovenije, uspešno ostvarila i status zvaničnog Microsoft LSP partnera u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Albaniji i Crnoj Gori.

Emilija Ristić, izvršni direktor za strategiju i razvoj biznisa u kompaniji Comtrade, potvrdila je značaj Microsoft priznanja rečima: “ Ovaj status je potvrda našeg dugogodišnjeg rada na inovativnim rešenjima u partnerstvu s Microsoft‑om i dokaz da smo fokusirani na transformaciju biznis modela uz pomoć tehnologija. Prestižno priznanje omogućava nam da još bolje i brže pratimo najnovija tehnološka dostignuća i nove industrijske standarde: azure servise, naprednu analitiku i kognitivne servise za analizu podataka, pomažući svim našim klijentima u njihovom usvajanju.“

Uz izuzetne rezultate i dugogodišnja partnerstva, tandem Microsoft-Comtrade se godinama unazad pokazuje kao dobitna kombinacija za razvoj i implementaciju Microsoft tehnologija u regiji.