Elektrodata Droid Monster A31-Stealth

Stiže nam i novi Droid Monster sa oznakom A31-Stealth. Radi se o novom modelu koji je nešto većih dimenzija, sa novijim i snažnijim procesorom. Ovo je dovoljno za dosta dobre performanse, sa cenom koja će sigurno privući pažnju domaćih kupaca.

Prošlo je skoro godinu dana od kako smo se sreli sa poslednjim čudovištem, odnosno Elektrodata Droid Monster A21-Stealth-om, a evo konačno stiže i naslednik u vidu modela A31. Ono što je dobro svakako nije bilo potrebe menjati, pa smo dobili praktično samo novi, snažniji quad-core procesor koji će se lako izboriti sa svim zahtevima uključujući i novije igre.

Ključne karakteristike

  • Android JB verzija
  • Dobra konfiguracija
  • OTG, HDMI ali i AV interfejs
  • Povoljna cena
  • U pakovanju dolazi i odličan daljinski
  • Auto Recovery povratak u fabričko stanje

Utisak kvare

  • I dalje samo Android Jelly Bean verzija

Specifikacija

  • Procesor: Allwinner A31 quad-core, Cortex A7, 1.0GHz, PowerVR SGX544MP2 GPU
  • Memorija: 1GB, 4GB (Interno) + SD kartice do 32GB
  • Konekcije: LAN, SD slot, 2x USB (Host i OTG), HDMI, AV component, MicroUSB (napajanje)
  • Wireless: 802.11b/g/n
  • Dimenzije: 130x130x24 mm
  • Operativni sistem: Android OS, v4.4.2

Elektrodata Droid Monster A31-Stealth

Od poslednje verzije, Droid Monster je porastao i sada ima dimenzije od 130x130x24 mm i teži oko 215g. Izgledom praktično podseća na neku od popularnih kompaktnih PC konfiguracija koje se mogu naći. Kućište je modernog dizajna, od plastke u crnom mat finišu i hromiranim okvirom, bez oznake modela ili proizvođača. Sa gornje strane možemo samo videti pomalo neobično raspoređene rupice za ventilaciju, kao i dve statusne diode (Net i Status). Prateće pakovanje je standardno, pa pored eksternog adaptera za napajanje (sa zasebnim USB kablom) imamo i HDMI video kabl, AV kompozitni kabl i odličan daljinski koji će omogućiti kontrolu iz fotelje.

Ono što nam se dopalo jeste poseban Mouse režim rada pomoću koga se pomera kursor na ekranu. Moramo reći i da je šteta što nije podržan Bluetooth (recimo zbog Bluetooth tastatura), ali jeste USB OTG funkcija, pa će ipak moći da se prikljući tastatura, miš ili neka druga periferija. Sa prednje strane imamo IR senzor (daljinski koristi IR interfejs) i pomenuti USB OTG konektor. Sa desne bočne strane, pomalo sakriveno, je i slot za SD memorijske kartice do maksimalnog kapaciteta od 32GB. Sa zadnje strane vidimo, za Monster standardni raspored sa još jednim regularnim USB portom (Host funkcija), MicroUSB konektorom za napajanje, HDMI video izlazom i 3.5mm AV kompozitnim izlazom. Na kraju, tu je i LAN port, mada sam uređaj ima i ugrađeni WiFi 802.11b/g/n interfejs za one kojima provlačenje LAN kabla nije baš zgodno.

Interfejs je prilagođen korišćenju na velikom ekranu i potrebno je samo u startu podesiti željenu rezoluciju (preko HDMI-ja 480p, 720p i 1080p) , povezati se internet preko LAN-a ili WiFi-ja, posle čega možete instalirati programe koje želite. U startu se dobija i par domaćih aplikacije, što je lepo, no svakako će korisnici moći da i sami odaberu šta im treba. Što se konfiguracije tiče, sistem pokreće Allwinner A31 quad-core procesor na 1GHz sa PowerVR SGX544MP2 grafikom i 1GB RAM-a, 4GB interne memorije (može se proširiti SD karticom), što je dovoljno za sasvim pristojne performanse (oko 15000 poena u AnTuTu testu). Kao i kod prethodnog modela, ukoliko se desi da nešto ne radi kako treba, tu je Auto Recovery funkcija kojom se Droid Monster vraća u fabričko stanje, što najćešće ume da reši sve probleme.

Rezime

U radu se Droid Monster pokazao dosta dobro, i sve radi glatko i bez nekih primetnih problema, za šta je pored dobre konfiguracije zaslužan i interfejs koji minimalno opterećuje sistem, bez "teškog" custom skina. Za one kojima treba jednostavan Android Box dobrog kvaliteta i performansi, Droid Monster A31 je svakako odličan izbor i uređaj koji treba uzeti u obzir posebno ako je u planu kućni multimedijalni centar sa koga će se reprodukovati filmovi. U kombinaciji sa dobrim plejerom i vezom sa lokalnom mrežom, ovo znači da će moći da se direktno strimuju video fajlovi na veliki ekran. Od eventualnih dodataka, mi bi jedino razmišljali o nekoj tastaturi koja bi dosta olakšala unos podataka. Već dosta dobar i uspešan Droid Monster je dobio novi, brži procesor i to je sasvim dovoljno da zasluži preporuku.

Conclusion

Droid Monster proved to be quite good, everything works smoothly and without noticeable problems, thanks to good configuration and interface that is not burdening system, having no some “heavy” custom skin. For those who need a simple Android Box of good quality and performance, the Droid Monster A31 is certainly an excellent choice and a device that should be taken into account especially if you are planning a home multimedia center to play movies. In combination with a good player and a link to a local network, you will be able to directly stream video files on the big screen. The only item we would like to add is a keyboard that would be making data entry lot easier. Already quite good and successful Droid Monster got a new, faster processor, and that is quite enough for a recommendation.

Testirani proizvod je uzorak.

Elektrodata ustupio: Elektrodata Droid Monster A31-Stealth
Prodaja: elektrodata.rs