Epson predstavlja svoj prvi Resin ink štampač velikog formata

Lansiranjem SureColor SC-R5010 serije Epson je proširio svoju liniju štampača za reklame, koja sada uključuje i rešenje sa mastilom na bazi smole (resin ink), nudeći dobavljačima usluga štampe i kreativnim dizajnerskim agencijama mogućnost da proizvode širok spektar reklama i drugih proizvoda visoke vrednosti, uz izvanredne rezultate koji su pritom i ekološki prihvatljivi.

Nova serija R je odgovor na izazove industrije, koji nastaju prilikom rada sa mastilom na bazi smole, i predstavlja idealno rešenje zahvaljujući Epsonovoj dugogodišnjoj tradiciji i postignutim rezultatima na poljima kvaliteta slike, upravljanja bojama i kontroli podloge.

Novi 64-inčni štampač nudi izuzetne performanse štampe i kontrolu boja zahvaljujući PrecisionCore Micro TFP glavi. Precizna kontrola temperature koju obezbeđuju četiri temperaturna senzora, osigurava da boje budu postojane od ivice do ivice i od vrha do dna. Tri nezavisne grejne stanice (zagrevanje pre rada / grejanje valjka / toplota posle očvršćavanja) obezbeđuju uniformisanost boja i napredno rukovanje medijima.

Efikasan postupak sušenja i očvršćavanja omogućava laminiranje i isporuku istog dana, tako da korisnici mogu računati na smanjeno vreme izrade.

Dugotrajna PrecisionCore Micro TFP glava štampača donosi tačne boje na koje možete računati od prvog do poslednjeg otiska. Kako Piezo glave za štampu nisu podvrgnute toplotnim degradacijama, pozicioniranje kapljica i veličine tačaka ostaju dosledni tokom čitavog veka upotrebe glave štampača. Kada je potrebno da glava štampača bude zamenjena, operater to može sam izvršiti, na taj način povećavajući produktivnost.

Vodeća napredna automatska kontrola zatezanja (Ad-ATC) nudi izuzetno preciznu stabilnost dimenzija, potrebnu za radove na površinama koje se uzastopno ponavljaju, kao što su izlozi i zidne obloge. Ova dosledna ponovljivost štedi rasipanje materijala, vreme instalacije i pruža pouzdane rezultate za kupca.

Novi UltraChrome RS set mastila u 6 boja je bez mirisa, na bazi vode i smole i pogodan je za upotrebu u bilo kom okruženju poput škola, bolnica, hotela i drugih zatvorenih prostora. Rešenje za mastilo ima opciju kesica sa mastilom od 1,5 litara za srednje obime štampe, kao i dva kompleta mastila za veliki obim štampe koji se mogu zameniti, dostupno na SC-R5010L.

Ana Bajagić, marketing menadžer kompanije Epson za regiju Balkan, izjavila je: „Slušali smo naše kupce i razumeli smo da postoji potražnja za kvalitetom, produktivnošću, pouzdanošću i stabilnim performansama u boji na tržištu mastila baziranog na smoli. Uz SC-R5010, sada smo u mogućnosti da udovoljimo svim ovim zahtevima. Sa našom linijom mastila koja su ekološki-solventna, UV otporna a od sada i bazirana na smoli, Epson nudi sve na jednom mestu kada je u pitanju štampanje reklama, POS materijala i dekoracija enterijera".