Epson Stylus Photo R265

Dobar, jeftini štampač iz Epsona nudi dobru brzinu i solidan kvalitet štampe zajedno sa mogućnošću štampe direktno na CD. Šest kolornih kertridža će osigurati odlične rezultate za štampu fotografija.

Inkjet štampači su zauzeli veliki deo tržišta zbog svoje veoma povoljne cene i sasvim dobrog kvaliteta. Epson, kao jedno od većih imena u svetu štampača, uvek ima u ponudi modele koji su aktuelni kako po mogućnostima, tako i po ceni. Tako je i ovoga puta, model R265 je zanimljiv model koji donosi odličnu brzinu štampe kao i podršku za direktnu štampu na CD medije.

Ključne karakteristike

  • Robusna izrada
  • Dobar do odličan kvalitet štampe
  • Dobra brzina štampe

Utisak kvare

  • Nešto lošiji kvalitet štampe teksta

Specifikacija

Epson Stylus Photo R265 - Vrsta štampe: Inkjet

  • Rezolucija: 5760x1440 dpi
  • Brzina štampe: 30 strana u minuti (crni i kolor tekst), fotografija 10 x 15 13 sekundi (u draft modu)
  • Dodatno: Podrška za PictBridge
  • Maksimali format papira : A4 (210x297mm)
  • Kertridži: 6 nezavisnih kertridža
  • Dimenzije : 450x414x210 mm
  • Težina : 6.5 kg

Epson Stylus Photo R265

Epson R265 je robustan i ne baš mnogo kompaktan štampač. To je verovatno posledica toga da je Epson projektovao celu porodicu štampača tako da koriste isto kućište, pošto oni ozbiljniji modeli zahtevaju više prostora. Tome u prilog govori i to da prednji panel sadrži samo 3 tastera - za paljenje, izmenu kertridža i izbacivanje papira, a izgleda kao da mu "fale" LCD displej i još par tastera. Ulazna fioka se nalazi sa zadnje strane, a izlazna je napred, i može se potpuno sklopiti. U pakovanju dolazi i "tacna" za CD medije koja se jednostavno umeće u štampač , i leži na izlaznoj fioci.

Sa zadnje strane štampača se nalaze konektor za napajanje i USB port, dok je napred PictBridge port za direktnu štampu sa digitalnog aparata. Deklarisana brzina štampe je oko 30 strana u minuti kada je u pitanju crno beli i kolor tekst, dok kod slika naravno opada i do pola minuta po fotografiji. Zanimljivo je da štampač posle svakih par fotografija sam čisti mlaznice, što produžava vreme štampe za 20-ak sekundi, ali kako to utiče da kvalitet štampe ne opada sa vremenom, kao i na životni vek štampača, ovo svakako nije mana.

Nivo buke pri štampi je negde oko 50dBA, što je otprilike prosečna vrednost kod ove klase štampača. Što se tiče kapaciteta kertridža, deklarisane vrednosti su: black 300 strana, cyan 900 strana, magenta 440, yellow 460 strana, light cyan 400, light magenta 490. Sa originalnim kertridžima, proizvođač tvrdi da boja neće izbledeti 200 godina, ako se stranica drži u albumu. Po ovim, deklarisanim vrednostima kapaciteta, R265 nije najeftiniji štampač gledajući cenu po stranici, ali nije i najskuplji. Štampa teksta je sasvim solidna, s tim što je kolorna varijanta bolja od crno bele, dok utisak popravljaju fotografije gde je rezultat vrlo dobar.

Rezime

Sve zajedno, ovaj štampač nudi dobar kvalitet za svoju cenu. Odličnu brzinu štampe, dobar kvalitet štampe fotografija kao i mogučnost direktne štampe na CD. Nema puno zamerki i mislimo da će biti sasvim dobra kupovina za sve korisnike prosečnih potreba, koji vole da sa vremena na vreme kvalitetno odštampaju svoje fotografije.

BS Procesor ustupio: Epson Stylus Photo R265
maloprodaja: BS Procesor partneri, spisak prodavnica na ovom linku.