Gembird EG-PWC-033

Ovo je konvertor napajanja koji se koristi u kolima, a koji može podržati uređaje do snage od 500W. Kvalitetne izrade i sa dodatnim USB portom, priključuje se na adapter upaljača u kolima, ili direktno na akumulator.

Već smo pričali ranije o konverterima napona koji se koriste u kolima, a koji služe da se 12V napajanje pretvori u 220V koje odgovara najvećem broju električnih uređaja. Na taj način, dobijate mogućnost da koristite akumulator u kolima za napajanje malo snažnijih uređaja. Maksimalna izlazna ovog modela je 500W, stim što u peak-u može izdržati čak do 1000W. Ovo znači da može bez problema da se priključi i neki portabl frižider ako zatreba, a pored standardnog laptopa i drugih uređaja, pada nam na pamet da bi ovako nešto sjajno odgovaralo kamperima koji uvek imaju šta da priključe na struju.

Ključne karakteristike

  • Relativno kompaktne dimenzije
  • Dodatni USB port
  • Odlična cena

Utisak kvare

  • Samo dve utičnice

Specifikacija

Gembird EG-AVR-0501 - Ulaz: 11-15 VDC (adapter za upaljač ili direktno na akumulator)

  • Izlaz: 230 VAC +/- 10% at 50 Hz (+/-3Hz), modifikovana sinusoida
  • Izlazna snaga: 500W (1000 W peak)
  • USB izlaz: 5 V / 1 A
  • Dimenzije: 230 x 100 x 60 mm
  • Težina: 1045g

Gembird EG-PWC-033 500W

Iako se načelno nije mnogo razmišljalo o dizajnu, pa je ceo konverter upakovan u aluminijumsko kućište koje ima rebrasti profil, sa jasnom ulogom da pruži što veću rashladnu površinu. Odmah da kažemo da je reklarisana preporučena radna temperatura od +5 do+35 °C, stim što maksimalno može raditi od -15 do +50 °C. Koliko će se sam uređaj grejati dosta zavisi od toga koliko je jak potrošač, ali se lako može desiti da bude dosta vruć, čak toliko da se ne može lepo držati u ruci. Za svaki slučaj, tu je i 40mm ventilator koji na maksimalnom broju obrtaja ume da bude i dosta bučan. Ipak, nema bojazni da će temperatura naškoditi i ugroziti stabilan rad pošto postoji ugrađena zaštita od pregrevanja, kao i sva osigurača koji su tu za slučaj da treba prekinuti strujno kolo.

Sa zadnje strane uređaja vidimo pomenute osigurače, ventilator, i dva konektora za izvor napajanja. U pakovanju stižu dva seta kablova, jedan sa adapterom za upaljač u kolima (koji može izdržati do 240W) kao i poseban kabl sa klemama za priključivanje direktno na akumulator, što se savetuje za malo jače potrošače. Sa druge strane uređaja stoji klasična Shuko utičnica, dve statusne diode (crvena i zelena, koje označavaju da uređaj radi kao što je predviđeno, kao i da postoji neka greška), On/Off prekidač i USB port koji je veoma praktičan dodatak koji će odlično poslužiti za punjenje baterija na uređajima koji to podržavaju, kao što su telefoni, plejeri, tableti i slično.

Rezime

Iako ovako nešto nije baš za svakoga, jasno je da pruža odličnu funkcionalnost onima koji traže način da u kolima napajaju malo zahtevnije potrošače. Sa standardnim izlazom od 500W i maksimalno 1000W, ovako nešto će biti odličan izbor, pogotovo što ima vrlo povoljnu cenu u svojoj klasi, a donosi između ostalog i USB port za dodatno napajanje.

Conclusion

Something like this is not for everyone; it provides excellent functionality for those who need more power supply in a car. With the standard 500W output and 1000W max, this could be a great choice, especially because it is available at affordable price in its class and contains a USB port for additional power, among other things.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2013.): 45€

Gembird d.o.o ustupio: Gembird EG-PWC-033 500W
maloprodaja: Partizanski Blok I 5G, 011/4140 284
zvanični sajt: gembird.rs