Genius ECO-u821

Jedna od najboljih baterija na našem tržištu, Genius model je elegantnog dizajna, dovoljno lagan i kompaktan da se može držati u zadnjem džepu, i sa kapacitetom od 8000mAh, dovoljan da telefon i tablet napuni više puta za redom. Cena je više nego dobra za ovakav set opcija, tako da zasluženo dobija preporuku.

Eksterne, prenosne baterije su postale itekako tražene, posebno pošto im cena konstantno pada, tako da se stvarno može pronaći dosta raznih modela. Kod nas možda izbor i nije toliko bogat koliko bi voleli, ali ipak mogu da se pronađu interesantni i kvalitetni modeli. Genius do sada nije toliko bio poznat baš po baterijama, već pre raznih drugim periferijskim uređajima. U svakom slučaju, uvek je zgodno imati rezervu kada je napajanje u pitanju, bez obzira da li vam se često desi da telefon ili tablet ne izdrži ceo dan, ili vam jednostavno treba rezerva za slučaj da nestane struje.

Ključne karakteristike

  • Elegantni dizajn
  • Kapacitet 8000mAh

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kapacitet: 8000mAh
  • Dimenzije: 148 x 75.5 x 14.4 mm
  • Težina: 215g
  • Konekcije: 2x USB, MicroUSB

Genius ECO-u821

Ova Genius baterija dolazi u 2 verzije, crnoj i beloj, u oba slučaja je to mat plastika prilično dobrog kvaliteta. Dimenzije baterije su 148 x 75.5 x 14.4 mm i teži oko 215g, što uopšte nije mnogo za bateriju ovog kapaciteta. Baterija je elegantnog dizajna, zaobljenih ivica i dovoljno tanka da stane u zadnji džep pantalona. Iako nije u pitanju neki posebno ojačani i vodootporni model (kakvih kod nas uostalom i nema), deluje dosta izdržljivo i otporno, mada naravno, ne treba baš ispitivati koliko maltretiranja može izdržati. U pratećem pakovanju, svega kratko korisničko uputstvo na više jezika, kratki USB kabl (sa MicroUSB konektorom sa jedne strane, a bilo bi lepo da je tu i neka futrola.

Konstrukcija je jednostavna, a nama pažnju privlači integrisani USB kabl koji je plave boje i flat tipa, koji je sa jedne strane fiksiran na telo baterije, a sa druge ima MicroUSB konektor na koji se priključuje telefon, tablet ili bilo koji uređaj koji se može puniti preko tog interfejsa. Od konektora, na raspolaganju su dva regularna USB porta (deklarisani na 1A i 2.1A) koja se mogu koristiti istovremeno za punjenje priključenih uređaja, kao i jedan MicroUSB port koji se koristi za punjenje same baterije. Sa bočne strane je jedini taster i četiri plave diodice. Diode imaju funkciju da označe koliki je preostali kapacitete baterije, a tasterom se uređaj uključuje, dok se isključuje automatski posle određenog perioda neaktivnosti.

Rezime

Što se punjenja baterije tiče, potrebno je priključiti (najbolje na neki strujni punjač koji se koristi za mobilni pošto će to biti brže nego da se koristi samo USB interfejs sa računara) i sačekati 2-3h da se potpuno napuni (kada će sve diode svetliti bez prekida), dok će se u toku punjenja paliti jedna za drugom. Uz kapacitet od 8000mAh, ovo znači da se telefon ili tablet može napuniti par puta, pre nego što bude opet morala da se sama baterija puni, tako da će biti zgodno za put ili bilo koju situaciju gde je potrebno više od jednog punjenja. Ovaj Genius predstavlja prilično dobru ponudu, pošto po toj ceni nema baš puno sličnih, a svakako ne boljih baterija kod nas.

Conclusion

As far as charging the battery, it is necessary to connect it (the best would be to connect it to a wall socket as it will be faster than using the computer USB interface) and wait 2-3hrs until is fully charged (all the LEDs continuously light) while during the charging light one by one. 8000mAh capacity means that phone or tablet can be charged a couple of times before it is going to be necessary to charge it again, so it will be convenient for traveling or any situation where you need more than one charging. This Genius model is a good deal, because there aren’t many similar and certainly not better batteries on the local market at this price.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2014.): 30€

Gigatron ustupio: Genius ECO-u821
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com