HONOR napunio električno vozilo pomoću svog novog laptopa

Beograd, 24. jul 2020 - Kako bi demonstrirala superiorni kvalitet i kapacitet baterije na ovom laptopu, koja može da podnese i do 10 sati kontinuiranog rada na jednom punjenju, kompanija HONOR napravila je sistem za punjenje velikog električnog motora na četiri točka (kvad) koristeći samo 5 MagicBook 14 uređaja. Tokom samo 60 minuta punjenja, ovih 5 laptopova prebacilo je dovoljnu količinu energije (oko 180Wh) da omogući električnom motoru da pređe distancu od oko 5 km.

Prema podacima istraživanja koje je nedavno sprovela kompanija Canalys, očekuje se de će do 2023. godine broj isporuka latopova na tržištu Evrope dostići brojku od 87 miliona. Ogroman rast u potražnji za pametnim uređajima, uključujui laptopove, ukazuje na promenu kod svestu potrošača koji žele uvek i svuda da budu povezani, i da vode aktivni digitalni život. Kreirana za korisnike koji su uvek u pokretu a zahtevaju moćne uređaje, MagicBook serija opremljena je izuzetno moćnom baterijom „spakovanom“ u tankom kućištu. Kompanija HONOR vodila je računa o pozicioniranju komponenti prilikom izrade ove serije laptopova kako bi mogla da obezbedi radni vek i do 10 sati na samo jednom punjenju, bilo da je u pitanju surfovanje internetom, gledanje filmova visoke rezolucije, igranje igrica ili rad na svakodnevnim poslovnim obavezama. Kako bi saznali više o tome koliku snagu zapravo poseduje baterija na ovom laptopu, zaposleni u kompaniji HONOR postavili su izazov nezavisnom inženjeru dizajna da testira bateriju i otkrije šta bi ona još mogla da pokrene.

„Kroz čitavu seriju testiranja, otkrili smo da je kapacitet baterija na 5 naših laptopova dovoljan da napunimo neki zaista veliki uređaj, uključujući i električno vozilo. Kreirali smo sistem za napajanje tako što smo spojili 5 laptopova i podigli izlaznu voltažu na 70 volti. Ovaj improvizovani punjač je zatim bio priključen na električno vozilo kako bi se njegova baterija napunila, a zatim smo vozilo testirali nakon što je punjenje završeno”, izjavio je doktor Džejms Brajton (Dr James Brighton), nezavisni inženjer dizajna. „Jako je interesantno videti koliko je tehnologija napredovala i koliko moćna je zapravo baterija koja se nalazi u jednom izuzetno tankom laptopu.”

HONOR MagicBook serija laptopova sastoji se iz 2 modela - HONOR MagicBook 14 i HONOR Magicbook 15. 14-inčni HONOR MagicBook 14 težak je samo 1,38kg 1 a tanak je 15,9mm 2 , dok je HONOR MagicBook 15 sa dijagonalom od 15,6 inča težak samo 1,53kg. Pored baterija kapaciteta i do 10 sati rada, MagicBook seriju laptopova karakteriše FullView ekran koji pokriva čak 84 odsto prednje površine laptopa (14 inča), odnosno 87 odsto (15 inča), snažan procesor i unapređena grafika, kao i mogućnost jednostavnog povezivanja sa HONOR pametnim telefonima, što ga čini idealnim za sve korisnike koji veliki deo svojih svakodnevnih obaveza završavaju u pokretu. Laptopovi će biti dostupni u sivoj (Space Gray) i srebrnoj (Mystic Silver) boji, pri čemu ih na tržištu Srbije očekujemo tokom drugog kvartala 2020. godine.