Huawei “Digitalni autobus” omogućava obuku za više od hiljadu učenika

Kompanija Huawei pokreće projekat “Digitalni autobus” na Tajlandu koji ima za cilj da ubrza digitalnu inkluzivnost i unapredi tajlandski obrazovni sektor uz pomoć tehnologije, posebno u udaljenim oblastima ove zemlje. Kroz novi projekat, Huawei planira da obezbedi besplatnu digitalnu obuku u deset provincija, pokrivajući više od 40 udaljenih zajednica i 1.500 učenika.

Edison Ksu, direktor odbora Huawei Technologies Tajland, istakao je da će novi projekat obogatiti živote ljudi, premostiti digitalni jaz i otvoriti novi prozor mogućnosti za Tajlanđane.

“Huawei je udružio snage sa stručnjacima iz industrije kako bi se razvili kursevi koji su praktični i dostupni. Pored osnovnog znanja o IKT industriji i praktičnih iskustava u cilju poboljšanja sveukupnih digitalnih veština, Huawei obuke će obuhvatati pitanje sajber bezbednosti, kao i pravilne upotrebe savremenih tehnologija”, rekao je Ksu.

Do kraja 2021. godine, kompanija Huawei je sa tajlandskim partnerima radila na implementaciji 20 hiljada 5G stanica, a broj 5G korisnika dostigao je više od četiri miliona, što je skoro tri puta više od zbira svih ostalih zemalja jugoistočne Azije. Kao ključni pokretač digitalne transformacije, Huawei je sproveo nekoliko inicijativa za unapređenje digitalnih veština za Tajlanđane i studente, od kojih su najznačajnije Huawei ASEAN i ICT akademije i projekat Seeds for Future.