Huawei Cloud gradi globalni startap ekosistem

Huawei Cloud najavio je izgradnju globalnog startap ekosistema, a tokom naredne tri godine, kompanija planira da pomogne deset hiljada startapova sa visokim potencijalom širom sveta da ubrzaju inovacije i rast na Huawei platformi u Cloud-u. Tom prilikom, predstavljene su i tri ključne inicijative za ubrzanje rasta startup-a: inovativna platforma u Cloud-u, programi za ubrzanje startapa i poslovni resursi. Kompanija je planove prezentovala na Huawei Cloud Global Startup Samitu održanom u Šenženu, na kom je najavljen i Huawei Cloud Accelerator, program koji ima za cilj osnaživanje startapa u svim fazama njihovog životnog ciklusa. Ovaj program se trenutno fokusira na šest ključnih oblasti: usluge preduzeća/SaaS, veštačka inteligencija (AI), biotehnologija, fintech, neutralnost pametne energije/ugljenika i industrijska digitalizacija, ali će kasnije biti proširen na više industrija i domena. Pored toga, Huawei Cloud Accelerator nudi i početni trening u ranoj fazi i Bootcamp sa temom industrije, kako bi pružio pomoć startapovima u različitim fazama.

U svom govoru na Samitu, gospodin Zhang Ping'an, viši potpredsednik kompanije Huawei i generalni direktor Huawei Cloud-a, istakao je da čvrsto veruje u moć startapa da promene svet.

“Kao kompanija se trudimo da podstičemo tehnološke inovacije i ubrzavanje rasta startapova uz snažan globalni ekosistem. Huawei je spreman da podeli svoje 30-ogodišnje iskustvo u oblasti tehnologije i inovacija, u cilju osnaživanja startapova i ubrzavanja njihovog rasta u Cloud-u”, naglasio je Ping'an.